maritbet girişmaritbet
Nurol Holding'in hedefi çok büyük

Nurol Holding'in hedefi çok büyük

Nurol Holding’in 1997 yılında kurup, 1999’da halka açtığı Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) hedef büyüttü.

Çağlayan'da TOKİ'den ihaleyle aldığı Yıldız Teknik Üniversitesi arsası üzerine inşa edeceği ilk projesiyle adını duyuracak olan Nurol GYO, orta vadede net aktif büyüklük itibariyle ilk 5 GYO arasına girmeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için de uzun vadede 600 milyon liralık yatırım yapması gereken Nurol GYO, Çağlayan projesine 150 milyon lira yatırarak ilk adımı atacak. Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Nurol Holding'in kendi sektörleri içerisinde dünyada yükseğe oynayan şirketleri arasında, gayrimenkul yatırım ortaklığının daha atıl kaldığını belirterek, “GYO'nun da diğer şirketler içerisinde bir dengeye oturtulması ve holdingin büyüklüğüne yakışır hale getirilmesi kararlaştırıldı” dedi.
Yılda iki proje imzası
İnşaat, ticaret ve hizmet, savunma sanayi, finans ve turizm alanlarında var olan Nurol Holding'in iştiraklerinden Nurol GYO için aldığı karara yönelik birtakım projelerin gerçekleştirildiğini ve yakında da faaliyete geçeceğini anlatan Musa Aykaç, şunları söyledi: “Yılda en az iki projeye imza atmak gibi bir hedefimiz var. Yalnızca bir proje yapıp onun üzerine yatan bir GYO olmayacağız. Biraz daha özel projeler üretmek gibi bir düşüncemiz var.”
İMKB'de işlem gören 23 gayrimenkul yatırım ortaklığı arasında 56.8 milyon liralık net aktif büyüklüğü ile 21'inci sırada yer alan Nurol GYO'nun hedefinin yukarılara sıçramak olduğunu ifade eden Aykaç, “Orta vadede net aktif büyüklük itibariyle ilk 5 içerisine oturmayı hedefliyoruz. Bu hedef için 600 milyon liralık yatırım yapılması gerekecek. İlk adımı 150-160 milyon liralık Çağlayan projemizle atmış oluyoruz” dedi.
Çağlayan ve Zeytinburnu
Projeler hakkında da bilgi veren Musa Aykaç, “İlk proje TOKİ'den 111 milyon 800 bin liralık teklifle aldığımız Çağlayan projemiz olacak. 6 bin 842 metrekarelik arsaya 160 metrelik kule inşa edeceğiz. İkinci projemizi de hayata geçirmek üzereyiz. Zeytinburnu Ambarlar'da İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi (NAKO) ile münhasır kaldık” diye konuştu.

Çağlayan'ın tamamı ofis olabilir

ÇAĞLAYAN'daki arazide inşaata bu ay başlayacaklarını, eylül-ekim ayında ise satışa çıkacaklarını dile getiren Musa Aykaç, proje hakkında şunları söyledi: “Adalet Sarayı'na çok yakın bir konumdayız ve E-5'e cephemiz var. Tüm bu dinamikleri göz önünde bulundurarak bir proje geliştiriyoruz. Yaklaşık 200 ünite olacak. Ağırlıklı ofis yapacağız, yüzde 70-75 civarında ofis düşünüyoruz. Tamamen ofis bile olabilir. Başta kurgumuz daha farklıydı ancak adliyeler taşındıktan sonra sirkülasyon oluşmaya başladı. Burada günlük 100 bin civarında sirkülasyon olacak. Adliye nedeniyle o sektöre yönelik özel bir çalışmamız olmayacak ancak genel bir satış pazarlama stratejisi izleyeceğiz. Ağırlıklı talebin oradan geleceğini düşünüyoruz. Ofis bloklarını destekleyen küçük bir çarşımız olacak.
20-25 civarında kiralanabilir ya da satılabilir mağazalı dükkanı olacak. Ofislere yönelik hizmet verecek mağazalar olacak. Biz üniteleri seçeceğiz ona göre teklifleri toplayacağız.”

Ambarlar'a konut yapacak

NUROL GYO'NUN Zeytinburnu-Seyitnizam bölgesinde yer alan nakliye ambarlarının yerine konut projesi yapmaya hazırlandığını belirten Musa Aykaç, “Bu proje için Mesa Mesken, TAO Gayrimenkul ve Tahincioğlu Gayrimenkul ile birlikte NAKO' ya teklif verdik. NAKO yönetim kurulu da münhasırlık verilmesine karar verdi.  232 adet nakliye ambarının hasılat paylaşımı sistemi doğrultusunda, geliştirilmesi açısından başlangıç yapıldı. Sözleşme hazırlıkları başladı. Daha sonra genel kurula aktarılacak” diye konuştu.

Gayrimenkul piyasasında TL konuşulacak

MUSA Aykaç, gayrimenkulün önümüzdeki 10 yılda en popüler sektör olacağını belirterek, “Gayrimenkul piyasasında artık Türk Lirası'nın konuşulacağına inanıyoruz. Biz TL'ye güveniyoruz ve Nurol GYO olarak dolar ve Euro konuşmaktan hoşlanmıyoruz. Fizibilitelerimizi de TL üzerinden gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde yatırımcının yerinde olsam kontratlarımı TL bazına çevirirdim” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nurol GYO'da ayrıcalıklarla dolu 3 proje!
  • 28.09.2015 15:28

Nurol GYO'da ayrıcalıklarla dolu 3 proje!

Türkiye’ye otoyoldan köprüye, barajdan metroya sayısız eseri kazandıran Nurol Ho ...

Nurol Holding’in mutlu günü! Gözde Çarmıklı ve Aytek Şavkan Four Season Hotel’de evlendi!
  • 19.08.2013 11:49

Nurol Holding’in mutlu günü! Gözde Çarmıklı ve Aytek Şavkan Four Season Hotel’de evlendi!

Şubat ayında nişanlanan Gözde Çarmıklı ve Aytek Şavkan unutulmaz bir gece ile Fo ...

Otoyol ve köprülerin özelleştirilmesine ilişkin pazarlık görüşmeleri 17 Aralık'ta yapılacak!
  • 14.12.2012 17:15

Otoyol ve köprülerin özelleştirilmesine ilişkin pazarlık görüşmeleri 17 Aralık'ta yapılacak!

Otoyollar, köprüler ve bunlar üzerindeki tesislerin özelleştirilme ihalesinin ni ...

Türkiye’nin yeni otel kralları turizm sektörüne yön veriyor!
  • 08.09.2012 13:04

Türkiye’nin yeni otel kralları turizm sektörüne yön veriyor!

Yeni nesil otel yatırımcıları, Türkiye’nin turizm atağında önemli roller üstlenm ...

Otoyol ve köprü özelleştirmesinde 5 konsorsiyum yeterlilik aldı!
  • 08.09.2012 09:52

Otoyol ve köprü özelleştirmesinde 5 konsorsiyum yeterlilik aldı!

Otoyol ve köprülerin özelleştirmesi ihalesinde 5 konsorsiyumun yeterlilik aldığı ...

Gürhan Çarmıklı ve Duygu Yüceer Ankara Sheraton Otel'de evlendi!
  • 03.09.2012 16:25

Gürhan Çarmıklı ve Duygu Yüceer Ankara Sheraton Otel'de evlendi!

Gürhan Çarmıklı ve Duygu Yüceer, geçtiğimiz akşam Ankara’daki Sheraton Otel’de d ...