maritbet girişmaritbet
Nuh Group, yüzde 30 büyüyecek

Nuh Group, yüzde 30 büyüyecek

İnşaat sektöründeki tecrübelerini sanayicilik kültürü ile birleştirerek Nuh Group'u mevcut yapısına kavuşturduklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Başar Nuhoğlu, yıl içinde yapacakları yatırımları belirlediklerini ve yüzde 30 büyüme öngördüklerini söyledi

İnşaat sektöründeki tecrübelerini sanayicilik kültürü ile birleştirerek Nuh Group'u mevcut yapısına kavuşturduklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Başar Nuhoğlu, yıl içinde yapacakları yatırımları belirlediklerini ve yüzde 30 büyüme öngördüklerini söyledi.

Nuhoğlu, günümüzde 44 bin metrekare alanda faaliyet gösteren sekiz şirketli bir sanayi kuruluşu olduklarını ve 300 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, Nuh Group'un enerji tasarrufu ve alternatif enerji konularına hizmet eden 150'den fazla farklı ürüne sahip olduğunu ve sektörel yapılanmaya odaklandığım dile getirdi. Nuhoğlu, yapı, kimya, yalıtım, makine, güneş enerjisi ve telekom gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini anlattı. Grup şirketlerinin çalıştıkları sektörlerde pazar payı anlamında ilk üç içinde yer aldığını ifade eden Nuhoğlu, Türkiye'de ilk poliüretanı üreten Nuhpol'ün, ilk TPO membranı üreten Multiplan ile Türkiye'deki yıllık boyalı sac arzının yaklaşık yüzde 10'unu kullanarak sandvvich panel üreten Nuh Panel'in, sektörlerinin en büyük oyuncularından olduğunu dile getirdi. Ürün gamlan arasında poliüretan ve taş yünü dolgulu sandwich paneller, rijit poliüretan, PVC ve TPO membranlar, demonte yaşam konteynerleri, telekom ve enerji kabinleri, seksyonel garaj kapıları ve laminasyon uygulamaları gibi 30'dan fazla sektörde kullanılabilen ürünlerin bulunduğunu belirten Nuhoğlu, yıllık üretim kapasitelerinin sandvvich panelde 5 milyon metrekare; membranda 8 milyon metrekare ve konteynerde 3 bin adet olduğunu kaydetti. ArGe çalışmalarını 35 kişilik ekipleriyle üç farklı laboratuvarda sürdürdüklerini dile getiren Nuhoğlu, bu faaliyetleri sonucunda ilk poliüretan, ilk demonte konteyner, ük yangına dayanıklı gemi paneli, ilk seksyonel garaj kapı paneli, ilk havalandırma kanal panelleri ve laminasyon hatları gibi projeleri hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Yaklaşık 90 milyon dolar ciroya ulaştı Geçtiğimiz yıl grup genelinde hem üretim hem de satış hedeflerini yüzde 95 civarında yakaladıklarını ve bir önceki yıla göre cirosal anlamda yüzde 15 büyüyerek, 90 milyon dolar civarında ciroya ulaştıklarını belirten Nuhoğlu, bu yıl yüzde 30 civarında büyüme öngördüklerini söyledi. İlk iki ayın verileriyle, planladıkları bütçenin aynı paralelde gittiğini dile getiren Nuhoğlu, yıl içinde kimya sektöründeki Ar-Ge çalışmaları sonucunda, özellikle ether poliol ve poliüretan foam board (mantolama izolasyon plakası) üretimlerinin, en önemli yatırımları olacağını vurguladı.

Ayrıca telekom operatörlerinin GSM sahalarındaki eneıji problemlerine, özel sandwich panelleri ile çözümler ürettiklerini de belirten Nuhoğlu, büyüyen iş hacimleriyle birlikte, ilave kampus yatırımlarıyla istihdam planlarının da geliştiğini kaydetti. Sektör bazında değişmekle Firma, yıl içinde kimya sektöründeki ArGe çalışmaları sonucunda, ether poliol ve poliüretan foam board (mantolama izolasyon plakası) üretimi gerçekleştirecek.

birlikte satışlarının yüzde 20'sini ihracata ayırdıklarını söyleyen Nuhoğlu, "Irak, Suriye, Azerbaycan, Kazakistan, İran, Almanya, Fransa, Kamerun, Rusya, Libya, Bulgaristan, Romanya, ABD, İngiltere, Kolombiya gibi birçok ülkenin de arasında bulunduğu 35'ten fazla ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.

Dünya Gebze

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cubes Ankara’nın otel bölümü için imzalar atıldı
  • 16.01.2018 13:05

Cubes Ankara’nın otel bölümü için imzalar atıldı

Cubes Ankara projesinin otel bölümü için Marriott International’ın Residence Inn ...

Ali Nuhoğlu: Fikirtepe’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın detaylı açıklamasını bekliyoruz!
  • 21.05.2013 17:17

Ali Nuhoğlu: Fikirtepe’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın detaylı açıklamasını bekliyoruz!

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Yenitepe Kadıköy pr ...

Nuh Group, yüzde 30 büyüyecek
  • 25.04.2012 08:41

Nuh Group, yüzde 30 büyüyecek

İnşaat sektöründeki tecrübelerini sanayicilik kültürü ile birleştirerek Nuh Grou ...