maritbet girişmaritbet
Nata Holding Türkmenistan'dan 1 milyar dolarlık ihale aldı

Nata Holding Türkmenistan'dan 1 milyar dolarlık ihale aldı

Ankara merkezli NATA Holding, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ın altyapı ve üstyapısını yenilemeyi amaçlayan 1 milyar dolarlık ihaleyi kazandı.

Ankara merkezli NATA Holding, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ın altyapı ve üstyapısını yenilemeyi amaçlayan 1 milyar dolarlık ihaleyi kazandı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ı yeniden inşa edecek 1 milyar dolarlık ihaleyi, Ankara merkezli NATA Holding kazandı. Holding, ihale kapsamında Aşkabat'a 59,2 kilometre şehir içi yol, 18 köprülü kavşak, ve 54 adet alt-üst yaya geçidi yapacak. İhaleyi onaylayan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedow, NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık ve Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Kandemir'i kabul etti. Berdimuhamedow, 1 milyar dolarlık yatırımı Türkiye'ye emanet etmekten son derece memnun olduğunu kaydederek, projenin en kısa sürede ve en yüksek kalitede yapılması hususundaki beklentilerini ifade etti. Tanık ise Berdimuhamedow'a göstermiş olduğu ilgi ve güvenden dolayı teşekkür ederek, projenin Avrupa standartlarında ve en kısa süre içerisinde tamamlanacağı konusunda güvence verdi.

İhaleye ilişkin Berdimuhamedow'a bir sunum yapan Tanık, "Toplam 59,2 kilometre şehir içi yolu, 18 köprülü kavşak, 54 alt üst yaya geçitleri ile toplam 240 kilometre altyapı projesi yapılacak. 60 kilometre galeri boşluğu ve toplam 180 kilometre yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu boru hatları yenilenecek. Proje, 2016 yılı aralık ayına kadar tamamlanacak" bilgisini verdi.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara yeni stadyumuna kavuşuyor
  • 16.06.2026 13:52

Ankara yeni stadyumuna kavuşuyor

19 Mayıs Stadyumu'nun 2026-2027 sezonu başında kapılarını açarak uluslararası bü ...

Başkent'in yeni havalimanı açıldı
  • 15.06.2026 17:15

Başkent'in yeni havalimanı açıldı

Ankara Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kullanıma aç ...

İstanbul-Ankara YHT seferleri yarım saat kısalacak
  • 11.06.2026 15:24

İstanbul-Ankara YHT seferleri yarım saat kısalacak

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda seyahat süresi 4 saat 7 dakikadan 3 ...

İncek Loft’ta 100 konut ve ticari alanlar satışta
  • 10.06.2026 10:49

İncek Loft’ta 100 konut ve ticari alanlar satışta

Ankara’nın gelişen yaşam merkezlerinden İncek’te, Akfen İnşaat’ın bünyesinde bul ...

Başkentte inşaat sektörü birleşiyor
  • 20.05.2026 15:43

Başkentte inşaat sektörü birleşiyor

Ankara’da faaliyet gösteren inşaat firmalarının ortak dayanışma, güçlü temsil ve ...

LG, Ankara’daki yeni LED showroom’unu hizmete açtı
  • 09.04.2026 11:40

LG, Ankara’daki yeni LED showroom’unu hizmete açtı

LG’nin yenilikçi B2B ekran çözümleri, Nev201 Plaza’daki yeni showroom’da teknolo ...