maritbet girişmaritbet
Nabi Avcı Eskişehir’de cami açılışı ve temel atma törenine katıldı

Nabi Avcı Eskişehir’de cami açılışı ve temel atma törenine katıldı

Bakan Avcı Eskişehir Tiryakizade Süleyman Ağa Camisi'nin açılışı ile Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Kültür, Sanat ve Hizmet binasının temel atma törenine katıldı

Bakan Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı'nın "kalıcı eserler" projesi kapsamında Odunpazarı ilçesinde restore edilen tarihi Tiryakizade Süleyman Ağa Camisi'nin açılışının ardından yine aynı proje kapsamında yapılacak Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Kültür, Sanat ve Hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Avcı, yaptığı konuşmada, "Eskişehir'de bir şiarı titizlikle uygulamaya çalışıyoruz. Az laf, çok iş diyoruz" diyerek, hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. Eskişehir'in kültür başkentliği süresinin 6 ay uzatıldığını da anımsatan Avcı, şöyle konuştu: "Eskişehir TDKB Ajansı'nın faaliyet süresi yasa gereği 1 Ocak 2014'te sona eriyordu. Ama gördüğünüz gibi hizmetler bitmedi, devam ediyor, devam da edecek. Daha yapacak bir sürü işimiz var. Kalıcı eserlerde restorasyonu tamamlanmamış ve tamamlanmak üzere planlanan eserler var. Onları tamamlayabilmek için ajansın faaliyet süresini 6 ay uzattık. Bu girişimde katkısı olan milletvekili arkadaşlarımıza, komisyonlardaki başkan ve üyelerine, Eskişehir'e gösterdikleri bu özen için teşekkür ediyorum. Bu 6 aylık sürenin de hayırlı olmasını diliyorum."

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da kalıcı eserler konusunda yoğun bir faaliyet dönemine girdiklerine dikkati çekerek, "Türk ticaret ahlakının oluşması ve yaygınlaşmasında çok önemli hizmetler görmüş, ahilik kurumunun, ilk teşkilatlandığı illerden birisi Eskişehir. İlklerin şehri olan Eskişehir'de ahiliğin beşiği olan ilimizde onun günümüzdeki uzantısı, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'ne yakışır bir hizmet binası sunmamız büyük önem arz ediyordu. Bunu da TDKB ajansının destekleriyle gerçekleştirecek olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Eskişehir Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen de hizmet binasının önemini anlatarak, 30 Nisan 2014'te tamamlamayı planladıklarını bildirdi. Daha sonra Bakan Avcı, İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un yaptığı duanın ardından butona basarak, binanın temeline ilk harcı attı.Programa AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkan Vekili Burhan Aksak, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan ve davetliler katıldı. 

Bakan Avcı, ardından tören alanından makam aracıyla ayrıldı. Avcı, Atatürk Lisesi önünde, müze gezisinden dönen Yunus Emre İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencilerini görünce, makam aracını durdurarak, çocukların yanına gitti. Bir süre çocukları seven Avcı, fotoğraf çektirerek, oyuncak dağıttı. 

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karkamış antik kent Arkeoparkı 2018'de ziyarete açılacak
  • 08.07.2017 16:29

Karkamış antik kent Arkeoparkı 2018'de ziyarete açılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: "Buradan Avrupa Parlamentosu'na da diğerlerin ...

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı
  • 19.05.2017 13:28

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı

Mersin Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Kalkınma Bakanı Lü ...

'Türkiye büyük bir turizm potansiyeli taşıyor'
  • 20.04.2017 10:07

'Türkiye büyük bir turizm potansiyeli taşıyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, DEİK tarafından düzenlenen toplantıda "Türkiye dün ...

Kruvaziyer yolcusuna 30 dolar teşvik verilecek
  • 14.04.2017 09:07

Kruvaziyer yolcusuna 30 dolar teşvik verilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, kruvaziyerlerle turist getiren işletmelere yo ...

'Turizm sektörü 2016'da sınav verdi, 2017 daha iyi olacak'
  • 12.04.2017 14:58

'Turizm sektörü 2016'da sınav verdi, 2017 daha iyi olacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Muğla'da yaptığı konuşmada Turizm sektörü hak ...

'Kruvaziyer turizmine yönelik teşvik çalışmamız var'
  • 06.04.2017 17:14

'Kruvaziyer turizmine yönelik teşvik çalışmamız var'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Kruvaziyer turizmine destek için çalışmaları ...