maritbet girişmaritbet
Kruvaziyer yolcusuna 30 dolar teşvik verilecek

Kruvaziyer yolcusuna 30 dolar teşvik verilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, kruvaziyerlerle turist getiren işletmelere yolcu başına 30 dolar teşvik verileceğini açıkladı.

Son yıllarda önemi giderek artan kruvaziyer turistleri için teşvik geliyor. ‘Turizm Sektörü Buluşması'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Kruvaziyerlerle turist getiren işletmelere yolcu başına 30 dolar teşvik vermek üzere, bakanlar kurulu kararımızı hazırladık” dedi.

TURİZM ÇEŞİTLENDİ 

Dünyada 1.2 milyar insanın turizme yöneldiğine dikkati çeken Avcı, herkesin deniz, kum ve güneş meraklısı olmadığına, Japonların arkeolojik turizme, Çinlilerin kültür turizmine meraklı olduğuna dikkati çekti. Marmaris'te Hindistan'dan gelen düğün sektörü temsilcileriyle de görüştüklerini anlatan Avcı, “Yeni bir turizm türü ortaya çıktı. Düğün turizmi. Hindistan'daki üst gelir grupları arasında Türkiye'de düğün yapmak, balayı geçirmek bir prestij meselesi. Antalya, Alanya bu konuda iyi bir durumda. Muğla da bu pastadan payını alacak” dedi.

YAKIT DESTEĞİ

Charter uçaklara verdikleri 6 bin dolarlık yakıt desteğinin sektörde ciddi bir rahatlamaya neden olduğuna dikkati çeken Avcı, “Geçen yıl sadece charter uçuşlarına ve belirli sayıdaki havaalanlarına verilen yakıt desteğini bu yıl bütün bir yıla yaydık. Yıl boyunca uçaklara yakıt desteği vereceğiz. Sadece charter uçuşlarına değil, tarifeli uçuşlara da veriyoruz. Dört yeni havalimanı daha ilave ettik. İnşallah kruvaziyer turizmine de bu desteği vermek için bakanlar kurulu kararını hazırladık. Kruvaziyer turisti getiren işletmelere de yolcu başına 30 dolar teşvik vermek üzere, bakanlar kurulu kararımızı hazırladık” dedi.

TURİZMCİLERE KAMU TAŞINMAZI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Toplam 1 milyon 125 bin 272 metrekare yüzölçümündeki kamu taşınmazlarını turizm yatırımcılarına tahsis ediyor. 49 yıllık tahsislerle, toplamda 5 bin 220 yataklı otel veya tatil köyleri yapılacak. Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Tahsis Şartnamesinde, girişimcilerin, 17 Mayıs'a kadar bilgi ve belgeleri iletmesi istendi. Tahsise çıkılacak alanlar; Afyonkarahisar Ömer-Gecek Termal, Belek Turizm, Aydın Kuşadası Çamlimanı, Eskişehir Kızılinler Termal, İzmir Selçuk Pamucak Turizm, Erciyes Kültür ve Turizm Bölgesi ve Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı olarak belirtildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yüzen oteller" rotalarını Türkiye'ye çeviriyor
  • 16.04.2022 12:00

"Yüzen oteller" rotalarını Türkiye'ye çeviriyor

Akdeniz pazarında kruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından olan Türkiye, ...

Karkamış antik kent Arkeoparkı 2018'de ziyarete açılacak
  • 08.07.2017 16:29

Karkamış antik kent Arkeoparkı 2018'de ziyarete açılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: "Buradan Avrupa Parlamentosu'na da diğerlerin ...

Kuşadası, kruvaziyer turizmle turist rekoru kıracak!
  • 24.02.2021 08:55

Kuşadası, kruvaziyer turizmle turist rekoru kıracak!

Ege Port Limanı'nın da etkisiyle birlikte kruvaziyer turizminde beklenen olumlu ...

Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi
  • 02.09.2018 02:11

Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi

Ege Port Limanı'na Bahama ve Yunanistan bayraklı 2 kruvaziyerden toplam 2 bin 25 ...

Kruvaziyer turizmde acenta destek oranları belli oldu!
  • 11.11.2017 11:15

Kruvaziyer turizmde acenta destek oranları belli oldu!

Kültür ve turizm Bakanlığı, kruvaziyer turizmi kapsamında turist getiren acental ...

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı
  • 19.05.2017 13:28

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı

Mersin Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Kalkınma Bakanı Lü ...