maritbet girişmaritbet
"MUTFAĞIM İNŞAAT SAHALARI"

"MUTFAĞIM İNŞAAT SAHALARI"

Osmanlı İnşaat Yapı’nın ortaklarından Nuriye Bakırcı, konutlarda ‘kadın dokunuşunun’ güzelliğini gösteriyor…

Erkeklerin egemen olduğu inşaat sektöründe tek kadın patron Nuriye Bakırcı…

Osmanlı İnşaat Yapı'nın ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuriye Bakırcı, bir projenin tasarlanma kısmından bina olmuş haline kadar her detayla ilgileniyor.

“Benim mutfağım inşaat sahaları” diyen Bakırcı, kadın eli değmiş konutların insanlara güven verdiğini ve daha çok ilgi çektiğini söylüyor.

Osmanlı İnşaat Yapı'nın ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuriye Bakırcı, gayrimenkul sektörünün tek kadın patronu… Erkeklerin egemen olduğu inşaat sektöründe ‘sözünü geçirmesiyle' tanınıyor. 2005 yılında, eşi aynı zamanda da ortağı olan Osman Nuri Bakırcı ile ‘Osmanlı İnşaat Yapı'yı kurduklarını söyleyen Bakırcı, “6 yılda 8 projeyi başarıyla tamamladık. Projelerimizin ağırlığı Beylikdüzü bölgesinde. Şu an 9. projemizin de startını verdik” dedi.

ERKEKLER ‘İNŞAAT' YAPAR DİYE BİR KURAL YOK!

İnşaat sektöründe kadın olmanın zorluklarını yaşamadığını ifade eden Nuriye Bakırcı, “Aslında bundan önceki işim de erkek egemen bir sektördü. Yaklaşık 20 yıldır plastik sektöründe kendi işimi yürütüyordum. O sektörde de ilk kadındım. Evlenince işi bırakıp, inşaat sektörüne geçtim. Yine erkek hakimiyetinde olan bir sektörden geldiğim için de inşaatta hiç zorlanmadım. Gayrimenkul sektöründe illa erkekler çalışır diye bir kural yok. Sadece zamanla tavırlarım biraz katılaştı. Hatta eşim Osman Bey'e göre daha otoriterim diyebilirim” diye konuştu.

KONUTLARDA ‘FEMİNEM' DOKUNUŞLAR…

“Benim mutfağım inşaat sahaları” diyen Nuriye Bakırcı, şunları söyledi: “İnşaat sektöründe olmaktan büyük zevk alıyorum. İşim benim her şeyim. Bu sektördeki tek kadın olmanın avantajlarını da kullanıyorum. Bir konut projesindeki planları inceliyorum ‘Kadınlar için mutfak önemli, mutfakları genişletin' diyorum. Evin iç dizaynlarına kadar her ayrıntıyla ilgileniyorum. Bir anne olarak çocuklar da benim için çok önemli. Kapalı oyun parklarını yine bu düşünceyle oluşturduk. İçerideki işlerin hemen hemen hepsi benden soruluyor. Osman Bey ise dışarıdaki işleri kovalıyor. Eşim çok fazla iyi niyetli. Ben biraz daha kuralcı ve disiplinliyim. Otoriterim, hayır demeyi biliyorum. Eşim daha yumuşak. O da bu yüzden şirketi bana emanet ettiği için daha güvende hissediyor.”

KADIN OLMANIN AVANTAJLARINI KULLANIYORUM

Nuriye Bakırcı, kadın eli değmiş konutların insanlara güven verdiğini ve daha çok ilgi çektiğini söyledi. Bakırcı, şu an devam eden projeleri hakkında da şu açıklamayı yaptı: “Şimdiye kadar 8 projeyi başarıyla tamamladık ve 9. projemizin startını verdik. 6 yıl önce bu yola çıktığımızda, yaptığımız projelere rakiplerimiz ‘hayal' diye bakmışlardı fakat, şu an gerçek olduğunu görüyorlar. 6 yıl önce projelerimizi açıklarken; ‘sıfır faiz, banka kredisi yok, krediniz bizden' dediğimizde ‘acaba' denildi fakat şu an gururla ‘biz bunu başardık' diyebiliyorum. Sektörün öncüsü olduk ve Türkiye'de bir ilke imza attık. Halen İstanbul Beylikdüzü'nde Beylik Evler, Beylife Residence 1, Beylife Residence 2 ve Diyanetsen olmak üzere 4 projemiz devam ediyor. 4 bin 500 konutluk bu projelerin 3 bin 500'ünü 2012'nin haziran ayında teslim etmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık olarak 350 milyon dolarlık bir proje bu. Yüzde 80-90 kabaları bitmiş durumda. Bu 3 bin 500 konutun yüzde 70'i de satıldı.”

EV KADINLARI BİLE DAİRE ALABİLMELİ!

Ultra lüks rezidanslar inşa ettiklerini ve fiyatları düşük tuttuklarını ifade eden Bakırcı, “Yüzde 5-10 gibi düşük karmarjları ile çalışıyoruz. Bizim dairelerimizle, rakipler arasında fark yok. Aynı betonu kullanıyoruz. Sadece yaşantımızda lükse kaçmıyoruz. Herkesin yaşam standardı yükselebilsin istiyoruz çünkü güzel konutlarda oturmak hepimizin hakkı. Ayrıca geliri olmayan ev kadınları bile, senelerdir biriktirdiği paralarla ev satın alabilmeli. İşte biz onlara bu fırsatı sunuyoruz” dedi.

ANADOLU'YA DA AÇILACAĞIZ!

Beylikdüzü'nde 60-70 dönüm arsa stoklarının olduğundan bahseden Nuriye Bakırcı, “Elimizdeki bu stoku bitirdikten sonra bu bölgedeki projelerimizi sonlandıracağız. İstanbul'un farklı noktalarına ve Anadolu'ya gideceğiz. Çatalca ve Silivri'ye bakacağız. Oralarda vila tarzı projeler yapacağız. Müşterilerimizin talebi de bu doğrultuda” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osman Nuri Bakırcı, Osmanlı İnşaat'ı anlatıyor!
  • 03.09.2012 19:25

Osman Nuri Bakırcı, Osmanlı İnşaat'ı anlatıyor!

Osmanlı İnşaat ve projeleri, Osman Nuri Bakırcı ve Nuriye Bakırcı anlatıyor ...

NURİYE BAKIRCI RÖPORTAJ
  • 05.01.2012 17:28

NURİYE BAKIRCI RÖPORTAJ

Osmanlı İnşaat, konut projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. ...

Bakanlıktan Karabük’e 3.5 milyon TL’lik yatırım!
  • 24.09.2020 16:31

Bakanlıktan Karabük’e 3.5 milyon TL’lik yatırım!

AK Parti Karabük Milletvekilleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ge ...

"Son 3 ayda 600 bin konut satıldı"
  • 15.09.2020 14:59

"Son 3 ayda 600 bin konut satıldı"

Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, konut satışlarının h ...

1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı
  • 09.09.2020 10:10

1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı

Kuşadası’nda 1500 Yıllık zeytin ağacına bitişik yapılan villa sivil toplum kurul ...

Bakan Albayrak ''Kimse bizi hizmetten alıkoyamaz''
  • 05.09.2020 10:10

Bakan Albayrak ''Kimse bizi hizmetten alıkoyamaz''

.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ''Bizde bu millet sevdası oldukça kim ...