maritbet girişmaritbet
1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı

1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı

Kuşadası’nda 1500 Yıllık zeytin ağacına bitişik yapılan villa sivil toplum kuruluşu girişimleri ile belediye tarafından yıkıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 1500 yıllık olduğu tahmin edilen zeytin ağacının hemen yanına yapılan villanın 5 yıllık yapı ruhsat süresinin dolduğu ortaya çıktı. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) şikayeti üzerine harekete geçen Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, villayı sahibine yıktırdı.

Kuşadası'nda profesyonel turist rehberliği yapan Ceyda Baydur, geçtiğimiz Temmuz ayında sabah sporu yaparken Kadınlar Mahallesi'nde 'Anıt Ağaç' olabileceğini düşündüğü bir zeytin ağacı gördü. Baydur, durumu EKODOSD yetkililerine bildirdi. Dernek Başkanı Bahattin Sürücü ve aralarında Prof. Dr. Hüseyin Cahit Şat'ın da bulunduğu uzman bir ekip, ağacı incelemek için söz konusu adrese gitti. Ekip, bölgeye vardığında asırlara meydan okuyan zeytin ağacının hemen yanına 2 katlı bir villa inşa edildiğini gördü.

EKODOSD tarafından yapılan ön çalışmada zeytin ağacının bin 500 yıllık olduğu tespit edildi. Çalışmanın ardından durum Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bildirildi. Belediye ekipleri, Kadınlar Denizi Mahallesi, 588'inci Sokak, 1806 Ada, 3 Nolu parselde yer alan villanın 5 yıllık yapı ruhsat süresinin dolduğunu belirledi.

Kuşadası Belediyesi yetkilileri, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32 ve 42'nci maddesi doğrultusunda Belediye Meclis Encümeni'nin aldığı yıkım kararını villa sahibine bildirdi. Kararın bildirilmesinin ardından villa, zabıta görevlilerinin gözetiminde yıkıldı.

Kuşadası'nda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, "İlçemizin doğal ve tarihi yapısını bozan her şeyin takipçisiyiz. 5 yıllık ruhsat süresi dolan villa zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerimizin gözetiminde dün sahibi tarafından yıkıldı" diye konuştu. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise gerekli yaptırımları uyguladığı için Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e teşekkür etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Düşler Vadisi Genç Rahat 3+1 Sanal Tur
  • 21.05.2026 14:07

Düşler Vadisi Genç Rahat 3+1 Sanal Tur

Düşler Vadisi Genç Rahat 3+1 daire tipinin sanal tur çekimi yayında. ...

Düşler Vadisi Riva 4+1 Villa Sanal Tur
  • 21.05.2026 14:02

Düşler Vadisi Riva 4+1 Villa Sanal Tur

Düşler Vadisi Riva projesindeki 4+1 Villa sanal tur çekimi yayında. ...

Düşler Vadisi Riva 3+1 Villa Sanal Tur
  • 21.05.2026 13:59

Düşler Vadisi Riva 3+1 Villa Sanal Tur

Riva'da hayata geçirilen Düşler Vadisi Riva projesindeki 3+1 Villa sanal tur çek ...

Folkart müstakil villa imarlı tapu teslimleri başladı
  • 07.05.2026 17:01

Folkart müstakil villa imarlı tapu teslimleri başladı

Folkart’ın Dikili’nin Çandarlı bölgesinde hayata geçirdiği Folkart Arsa Dikili p ...

Lüks villa projesi Big Country’de yaşam başladı
  • 22.04.2026 14:04

Lüks villa projesi Big Country’de yaşam başladı

Akyapı’nın İstanbul Büyükçekmece’de hayata geçirdiği, deniz ve göl manzaralı 126 ...

Ege Yapı Kekliktepe’de teslim süreci bahar sonu başlıyor
  • 27.02.2026 12:10

Ege Yapı Kekliktepe’de teslim süreci bahar sonu başlıyor

Ege Yapı’nın, Ege Yapı GYO portföyünde Urla Kekliktepe’de hayata geçirdiği müsta ...