maritbet girişmaritbet
Metrekare fiyatları nerede 3 bin 500 liraya fırladı?

Metrekare fiyatları nerede 3 bin 500 liraya fırladı?

Bölgenin 300 bin civarında nüfusun olduğu tahmin edilirken, konut sayısı da 250-300 bin aralığında

ÇEKMEKÖY bölgesi, gayrimenkul şirketlerinin en çok ilgi gösterdiği bölgeler arasında bulunuyor.
Bölgenin 300 bin civarında nüfusun olduğu tahmin edilirken, konut sayısı da 250-300 bin aralığında. Bölgede 3 emlak ofisiyle hizmet veren Retürk Seçkin Emlak Grubu Yönetim Kurulu Başkam Ramazan Salak, "Bölgenin değeri 1999 depreminden soma anlaşıldı. Altyapısı tamamen kayalık bir bölge. Şehirden uzak ve çevresinin ormanlarla kaplı olması lüks konutun bölgeye kaymasında etkili oldu. İstanbul'un hızla gelişen ulaşım problemi de daha orta gelirli kitleyi de buraya çekmeyi sağladı. Tüm bunların etkisiyle bölgede nitelikli projelerde metrekare fiyatları 1.500 ile 3.500 lira arasında değişiyor. Kiralık daireler de 700 lira ile 2.500 lira arasında değişiyor. Fiyatlar villalarda 2.500 ile 5.500 TL arasında bulunuyor" diye konuştu.


300 bin konut
Çekmeköy'de devam eden bir çok projenin olduğunu belirten Saltık, "Özellikle şu günlerde başlamak üzere olan Sur Yapı'nın Metrogarden projesi büyük bir yankı uyandırmış ve bölgeyi oldukça hareketlendirdi. Çekmeköy bölgesinde Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli'de dahil olmak üzere yaklaşık 250-300 bin arası konut bulunuyor.
Bunların yüzde 90'ı büyüklü küçüklü sitelerden oluşuyor. En küçüğü 50 konutluk sitelerle en büyüğü 1000 konutluk site arasında değişmektedir ve yüzde 10luk kesimi de yeni yapılmış müstakil binalardan oluşuyor. Ayrıca bölgede imar durumunun düşük olmasından dolayı konutların az katlı olması da büyük bir tercih sebebidir.


Bölge hala devam eden ve yapılacak olan konut projeleri, yapımına başlanan hastane, üniversite, lise, önümüzdeki dönem açılacak olan kolejler, okullarla, GATA Hastanesinin geliş söylentisiyle gelişimine her gün bir yenisini ekliyor" diye konuştu.
 

Yüzde 20'si ticari

"Çekmeköy'de ticari gayrimenkuller toplam gayrimenkulün yüzde 20'sini oluşturuyor. Konutun ve nüfusun artmasıyla insan ihtiyaçları giderek artmış ve bunun doğrultusunda duyulan ihtiyaçlar gereği bir çok işyeri, alışveriş merkezi, restaurantlar, marketler açılmış, böylece bölge gerek yatırımcıların gerekse işletmecilerin gözdesi haline geldi. Buna bağlı olarak ihtiyaçlar doğrultusunda da konut projelerinin yakınma mutlaka plaza, işyeri, mini alışveriş merkezlerine yer veriliyor. Ticari alanların oram giderek artacaktır."

5 yıl içinde en hareketli bölgeler arasına girer

ÇEKMEKÖY bölgesi ile ilgili önümüzdeki dönemi değerlendiren Retürk Seçkin Emlak Grubu Başkanı Ramazan Saltık, “Çekmeköy metro projesinin tamamlanmasıyla şehirden uzak safiye yeri olmaktan çıkıp şehir merkezi haline gelecek. Ayrıca bölgede açılan İstanbul erkek lisesi, Hüsnü Özyeğin Üniversitesi önümüzdeki dönem faaliyete geçecek olan kolejler ve okullar sayesinde kültür merkezi haline gelmesini öngörüyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde İstanbul'un en hareketli ve önemli ilçeleri arasında yerini alacak" diye konuştu.

1999 depremi etkili oldu


ÇEKMEKÖy'ün nüfusunun 300 bine ulaştığını söyleyen Retürk Seçkin Emlak Grubu Yönetim Kurulu Başkam Ramazan Saltık, "Çekmeköy, 10 yıl gibi kısa sürede köyden, çağdaş ve modem yaşam merkezi görümüne dönüşme mucizesini gerçekleştirdi. Bu durum 1999 depreminden sonra başlamıştır.

Alt yapısının kayalık olmasından dolayı Anadolu yakasının en sağlam zeminine sahip olan Çekmeköy deprem sonrasında büyük rağbet gördü. Bu talebin akabinde gayrimenkul sektöründe marka olmuş inşaat firmalarının bu bölgeye yönelmesi, yeni projeler yapması Çekmeköy'deki talebin daha da artmasına neden oldu.

Bölgenin İstanbul'da arak nadir bulunan çam ormanlarıyla çevrili alanlarda sayıca fazla villa projelerinin de bulunması üst düzey kesimin de bölgeye olan ilgisini artırdı. Ayrıca Şile ve Ağva gibi dinlenme bölgelerine yakınlığıyla da tercih nedeni olmakta. Ulaşım olanaklarının geliştirilmesiyle şehir merkezlerine arak daha da yalan bir hale geldi. Altunizade ve Boğaziçi köprüsü 10 dakika, Levent, Maslak 15 dakika uzaklıkta bulunuyor" dedi.


Bölge değerleniyor

ÇEKMEKÖY'deki daire fiyatları hakkında bilgi veren Salak, şunları söyledi:

"Nitelikli projelerde metrekare fiyatları 1.500 ile 3.500 lira arasında değişiyor. Kiralık piyasasında Çekmeköy sirkülasyonu çok fazla olan bir bölgedir. Dairelerde 700 lira ile 2.500 lira arasında değişiyor.

Fiyatlar villalarda 2.500 ile 5.500 TL arasında bulunuyor. Tüm bu nedenlerden dolayı Çekmeköy, akalar tarafından büyük bir tercih sebebidir. Özellikle site yerleşimi bulunan bölgeye küçük çocuklu ailelerin çocuklarını daha temiz havalı, rahat bir ortamda büyütmek istemesi ciddi talebi beraberinde getirmiştir. Kitlesini her geçen gün değiştiren, geliştiren Çekmeköy'de daire fiyatları her geçen gün artmaktadır. Buna bağlı olarak da gerek ticari gerekse konut anlamında yatırımların ilgi odağı olmuştur.

Kaynak: Hürriyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz