maritbet girişmaritbet
Mesa'dan İstanbul'a, 2.5 milyar $'lık temapark yatırımı

Mesa'dan İstanbul'a, 2.5 milyar $'lık temapark yatırımı

İstanbul Halkalı’daki Temapark’ı yapacak olan Mesa, proje için dev bir yatırım bütçesi ayıracak

 

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Boysanoğlu, İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olan Kuzguncuk'ta, şirkete ait Cemil Molla Köşkü'nde sorularımızı cevaplandırdı.

3000 KONUT YER ALACAK
Temapark'ın bölgeye ayrı bir değer katacağını ifade eden Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Boysanoğlu, projede 3 bin civarında konutun da yer alacağını söyledi.

Kuruluşundan bugüne kadar geçen 42 yılda Türkiye'ye 70 binin üzerinde konut kazandıran Mesa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Boysanoğlu ile Cemil Molla Köşkü'nde buluştuk. Bu söyleşi için Ankara'dan gelen Boysanoğlu ile Kuzguncuk'ta Boğaziçi Köprüsüne en hakim noktada renkli bir sohbetimiz oldu. Emlak sektörünü hangi tehlikelerin beklediğinden, Halkalı Temapark'ta neler olacağına kadar merak edilen birçok konuyu konuştuk.


Temapark için dünyanın en büyük mimarlık firmalarının yarıştığını ve görüşmelerin sonuçlandırıldığını söyleyen Boysanoğlu, “ABD'li bir mimarlık firmasıyla anlaştık. 1.5 milyon metrekare alanda 2.5 milyar dolara tamamlamayı planladığımız Temapark projesi için çalışmalar devam ediyor. Haziran ayının sonunda projeyi basına tanıtacağız. Temapark'ta 150 bin metrekare fuar alanı olacak. Toplantı salonları, oteller ticaret merkezi de Temapark içinde yer alacak. Farklı bir ticaret merkezi de Temapark'ın içinde bulunacak. Temapark'ı bölgenin merkezi yapacağız. Her yıl 16 milyon ile 20 milyon kişinin Temapark'ı ziyaret etmesini planlıyoruz” dedi. Temapark'ın içinde o ülkeyi ilgilendiren temaların da yer alması gerektiğini dile getiren Boysanoğlu, eğlence parkını işletecek gruplarla da görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Görüşmeler tamamlanmadığı için hangi temaların yer alacağı konusunda ise firma ismi vermeden, “Örnek vermek gerekirse, bize sunulan planlarda Fatih'in İstanbul'u alması da var. Siz orada yemek yerken, ya da alışveriş yaparken Temalıpark'ta üç boyutlu olarak savaşı izleyeceksiniz. Gemilerin Haliç'e indirilmesini göreceksiniz. Bunlar her gün tekrarlanacak. İstanbul hergün kurtarılacak. Raylar üzerinde giden bir düzenekte Osmanlı İmparatorluğu dönemi izlenecek. Nasreddin Hoca göle maya çalarken güleceksiniz” diyerek Temapark'ta neler olacağının ipuçlarını verdi.

Mesa Çengelköy'de 298 konut

100.000 m2 yeşil alan üstüne kurulan Mesa Çengelköy evlerine sahipleri taşınmaya başladı. 6 farklı tipte 3 katlı bloklarda, 80 m2 ve 290 m2 arasında değişen 298 konuttan oluşan sitenin son daireleri sahiplerini bekliyor.


Kartal'a iki yeni proje
Mesa'nın İstanbul'da Kartalda iki yeni projeye başlayacağı bilgisini de veren Boysanoğlu, “Birisi 200 konuttan oluşan yeni adliyenin üst tarafında bir proje. Hazırlıklarımız tamamlandı. Yakında başlıyoruz. Diğeri de Kartal sahilinde 230 konutluk bir proje. O da başlamak üzere” dedi. Mesa tarafından yapılan evlerin arasında değerini beş kat artıran projeler bulunduğunu da dile getiren Boysanoğlu, “Sarı Konaklar'da 200 bin dolara sattığımız dairelerin fiyatı 500 bin dolara çıktı. Masslak evlerinde 170 bin dolar olanlar 600 bin liraya yükseldi. Yeni projeye başladığımızda bizden konut alıp, tamamlandıktan sonra satarak para kazanan müşterilerimiz var” diye konuştu.


Tüketici mahkemeleri davalarla doldu taştı
Son dönemde ‘Bu işte para var' diye önüne gelenin sektöre girdiğini de belirten Boysanoğlu, “İsterse bir kasap bile müteahhit olabiliyor. İşi bilmeden işe girenler, konutları gerekli kriterleri sağlamadan satıyor. Ya ses geçiriyor, ya penceresi sızıyor. Sıkıntıyı müşteri çekiyor. Tüketeci Mahkemelerine bakın konut sıkıntısıyla ilgili dolup taşıyor. Bir mahkemenin sonuçlanması 2-3 yıl alıyor. Yani mahkeme sonuçlandığında tüketici ortada kimseyi bulamayacak. Konut alırken bunlara dikkat etmek gerekiyor” dedi.

İŞİ BİLMEYEN GİDER
Müşterinin ‘evim kötü' dediğinde değerinin düştüğünü belirten Boysanoğlu, “Sektörde bir konsolidasyon olması muhtemel görünüyor. İşte sözünü ettiğimiz işi bilmeyen yeniler gayrimenkul işini terkedecek. Ama geride birlerce mağdur bırakarak. İnsanların çok dikkatli olmaları gerekiyor. Müşteri neyi aldığını bilmezse sonra sıkıntı çeker” diye konuştu.

Kaynak: Adil KÜÇÜK / Türkiye

  • Etiketler:

Yorum Yaz