maritbet girişmaritbet
Mersin, mütekabiliyet yasası ile canlanacak!

Mersin, mütekabiliyet yasası ile canlanacak!

Altunören İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Altunören, "Tüm yakın illerde bulunan, çalışan ve yorulan arkadaşlarımız eğer kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakmak istiyorlarsa Mersin'de yazlarını geçirmelerini isterim. " dedi

 

Altunören İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Altunören, "Tüm yakın illerde bulunan, çalışan ve yorulan arkadaşlarımız eğer kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakmak istiyorlarsa Mersin'de yazlarını geçirmelerini isterim. " dedi.
 
Altunören İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Altunören, kentin turizm konusunda başlattığı atağın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan ve Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun Mersin'e değer kattığına inanıyorum. Onlara diğer kurumlarımız ve işadamlarımızda katılıyor ve bu elele vererek oluşturulan birlik beraberlik Mersin'e çok şey kazandıracaktır" dedi.
 
Aslında kuyumcu bir aileden gelen Levent Altunören, baba mesleğini hala bırakmamış. Üniversite eğitim aldığı iki oğlu halen kuyumculuk yapıyor. Onları sektör ile ilgili tüm seminerlere ve eğitimlere gönderiyor. Kuyumculuğunu anlatırken ustaların ustası 93 yaşındaki Salim ustadan özellikle bahsederek, "Her zaman gider elini öperim. O bizim için ve kuyumculuk mesleği için çok değerli, önemli bir ustadır" diyor.
 
Altunören, "Tüm yakın illerde bulunan çalışan yorulan arkadaşlarımıza eğer kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakmak istiyorlarsa Mersin'de yazlarını geçirmelerini isterim. Mersin gerçekten turizm için bir cennettir" diye konuştu.
 
Üst düzey yazlıklar yapılıyor
 
Altınportakal Prestij Konutları 142 daireden oluşuyor. Mersinde bir ilk neden çünkü en yükseği 4 katlı, orijinal aile sitesi, kozmopolik olmayan düzenli bir site. Yabancıların Türkiye'de mülk edinme yayası konusunda hükümetimizin duyarlı davranması ve yasanın çıkması sektör için çok iyi oldu. Bu yasa birçok arkadaşımıza büyük fayda getirecektir. İhracat ihracat diye uğraşıyoruz bu yasa ile Türkiye'nin taşını, kumunu ihraç etmiş olacağız. Antalya ve Ege'de her şey dahil sistemi vardır bu insanlar buralara geldiği zaman her şey dahil olduğu için dışarıda para harcamazlar ama oysa buralardan ev aldıkları zaman İstanbul havaalanından başlıyor buradaki evine kadar her noktada para harcıyor ve kaldığı sürece harcamaya devam ediyor. Her türlü insan para kazanıyor. Turiste bir daire satabilmenin çarpanı çok. Mersinimizde 10 ay güneş var. Evi olan turistin evi boş kalmaz.
 
Turizm ve ekonomi
 
Mersin turizm cenneti olmaya aday bir yerdir. Ancak tanıtımlarımız çok az. 2013'teAkdeniz Oyunlarının Mersin'de yapılacak olması Mersin'i dünya ülkelerinde müthiş bir şekilde tanıtacak ve çok katma değer katacaktır. Bu gibi etkinlikler, uğraşlar hem güzel hem de tanıtıcı. Sahilde 5 yıldızlı otellerimiz yapıldı ve yapılıyor. Şimdi doluluk oranlarını bilmiyorum ama gelecekte çok iyi olacağına inanıyorum. Yat limanımız yapıldı. Büyük gemilerin yanaşabileceği bir limanımız var. Mersin'e baktığımızda Akdeniz sahili olarak müthiş bir geniş sahile sahibiz. Burada turizm açısından gezilecek görülecek ören yerlerimizin çok olmasına rağmen tanıtımımız çok az.
 
Birde özellikle Mersin büyüyor, büyük iş merkezleri açılıyor. Fakat belediyemizin bu konuda biraz daha hassas davranıp en azından Çamlıbel ve Atatürk caddesinin iyileştirilmesiyle uğraşması gerekiyor. Bugün buralar en tarihi yerlerden birisidir ama maalesef atıl vaziyette duruyor. Bir canlılık getirilmesi lazım. Bir ara sayın bakan Kürşat Tüzmen'in ve şuanki bakan Zafer Çağlayan'ın rüzgarı var. Mersin için güzel düşünceleri olduğunu biliyoruz, birçok arkadaşımız görüşmelerinde bunu söylüyor. Mersin için çok uğraşıyor, inşallah bu devam eder. Mersin'e bakanlarımızdan, milletvekillerimizden ve başbakanımızdan hakikaten bir el atılmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin sayılı şehirlerinden birisidir Mersin.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak
  • 02.08.2023 15:26

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varya ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Dev santralde inşaat devam ediyor
  • 19.01.2021 10:42

Dev santralde inşaat devam ediyor

2023 yılının sonunda ilk reaktörünün devreye gireceği Akkuyu Nükleer Güç Santral ...

BakanlarKurum ve Kasapoğlu yurt inşaatında incelemede bulundu
  • 10.09.2020 10:11

BakanlarKurum ve Kasapoğlu yurt inşaatında incelemede bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı ...

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor
  • 20.08.2019 14:45

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun ...