maritbet girişmaritbet
Marshall Kadıköy'e renk kattı!

Marshall Kadıköy'e renk kattı!

"Renklendir Hayatı" sloganıyla kasvetli alanları bir damla boya ile canlandırıyor.

“Renklendir Hayatı” sloganıyla, gri ve kasvetli alanları renklendirerek, insanların hayatına, bir damla boya ile ilham katan ve Renk Hareketi'ni tüm Türkiye'ye yayan AkzoNobel Marshall Boya, şimdi de asırlardır çarşılarımızda birikmiş renkleri, yeni koleksiyonu ile sokaklara taşıyor. Marshall Boya'nın tarihi Renk Hareketi, ilk olarak 25 Mayıs Çarşamba günü Türk Osmanlı Saray mimarisinin en son örneğini temsil eden Yıldız Sarayı'nda başladı. Yıldız Sarayı'nın duvarları, ilhamını Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı'ndaki renklilikten alan yepyeni Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Çarşılar Koleksiyonu ile boyandı. Marshall Boya'nın Renk Hareketi, 3 Temmuz Pazar günü ise İstanbul'un ilk apartman semti olan Kadıköy'deki Yeldeğirmeni Mahallesi'ne taşındı.

Marshall Boya Sokak Şenliği ve Renk Hareketi gün boyu sürdü
Bölgenin günümüze kadar gelen tarihi dokusu, kendine özgü mahalle kimliğinin korunması ve yaşatılması amacıyla ilhamını, yüzyıllardır Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı'nda birikmiş eşsiz kokular, sesler ve renklerden alan Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Çarşılar Koleksiyonu ile Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi'ndeki evler, bir şenlik atmosferinde renklendirildi. Şenliğe, sokak sakinleri, gönüllüler, Marshall çalışanları ve Kadıköy Belediyesi temsilcileri ile AkzoNobel Marshall Boya Genel MüdürüDick Velings ve Osmanlı Sanatı Uzmanı ve Marshall Renk ElçisiSerdar Gülgün de katıldı. İstanbul'un ilk apartmanlarının yapıldığı yer olan bu bölge, eski canlılığına yeni renkleri ile kavuşturuluyor.

Renk Hareketi Marshall Osmanlı Renkleri Çarşılar Koleksiyonu ile devam ediyor
AkzoNobel Marshall Boya, dünya çapında başlattığı girişimi Renk Hareketi'ni ilk kez 1 Temmuz 2010 tarihi itibariyle Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Sokağı'nda başlatmıştı. AkzoNobel Marshall Boya, herkese umut aşılayan ve hayatı renklendirmek için cesaret veren bu Renk Hareketi'ni, Haziran 2011 tarihine kadar okullar, sokaklar, cadde ve binalarda gerçekleştirdiği çeşitli boyama aktiviteleri ile Türkiye'nin dört bir yanına taşıdı. Renk Hareketi, şimdi de, Osmanlı Sanatı Uzmanı ve Marshall Osmanlı Renkleri Konsept Danışmanı Serdar Gülgün'ün işbirliği ile hazırlanan yeni dış cephe koleksiyonu, Marshall Osmanlı Renkleri Çarşılar ile devam ediyor.

Tarihi Kula Evleri de Marshall Osmanlı Renkleri ile geleceğe taşınacak
18. yüzyıl Osmanlı Sanatı'nın en başarılı örneklerinden olan tarihi Kula Evleri de Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Koleksiyonu'ndaki renkler ile boyanacak. 8 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilecek boyama etkinliği ile AkzoNobel Marshall Boya'nın Renk Hareketi Manisa'ya da ulaşacak ve tipik Osmanlı kent dokusuna sahip olan Kula Evleri, özgünlüğüne uygun bir şekilde renklendirilerek, geleceğe taşınacak.

Marshall Osmanlı Kapalı Çarşı Renkleri ile asırlık renklerin canlılığı evinizde
Kapalı Çarşı Renkleri olarak Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Koleksiyonu'na katılan koleksiyonda sekiz renk yer alıyor. Her bir renk, birbirinden özel hikaye ve anlamları ile evlere Kapalı Çarşı'nın masal alemini ve çarşıya hayat veren asırlık renklerin canlılığını getiriyor. Anadolu düğünlerinin vazgeçilmezi Beşibiryerde, Osmanlı döneminin unutulmazı Çuha Fes, pek çok kültürde kem göz ve kötülüklere karşı koruduğuna inanılan Nazar Boncuğu, uğuru ve ışıltısıyla bilinen Gelin Teli, büyüsüyleKandil Alevi, narinliği ile gözde Güllü Yazma, kültürümüzün vazgeçilmez unsuru Kalaylı Bakır ve geleneksel cam sanatının temsilcisi Çeşmi-i Bülbül Kapalı Çarşı Renklerini oluşturuyor.

Marshall Osmanlı Mısır Çarşısı Renkleri ile şifa evinizde
Dünyanın dört bir yanından gelen ve güneşin sıcak renklerini taşıyan kıymetli baharatın renklerini sokaklara taşımaya hazır mısınız? Kapısına geldiğimiz anda baş döndüren kokularıyla bizi içeri çeken bin bir çeşit baharatın buluşturduğu renkler, Mısır Çarşısı Renkleri olarak Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Koleksiyonu'na katıldı. Koleksiyonda yer alan sekiz renk de birbirinden özel hikaye ve anlamları ile evlere Mısır Çarşısı'nın şifalı baharatlarını getiriyor. Şifa vermesiyle Ada Çayı, ferahlığıyla Reyhan, egzotikliğiyle Zerdeçal, kokusuyla Kahve Tanesi, sıcaklığıyla Salep, aromasıyla Karabiber, kalıcı rengiyle Kına ve lezzetiyle Mahlep, Mısır Çarşısı Renklerini oluşturuyor.

Kadıköy'ün Arka Mahallesi: Yeldeğirmeni     
Osmanlı'nın İstanbul'a gelmesinden itibaren süvari birliklerinin Haydarpaşa Çayırı'nı talim alanı olarak kullanmaya başlamasının ardından, Talimhane'de de piyade birlikleri talim yapmaya başladı. Kadıköy'ün eski sakinlerinin Talimhane adıyla bildikleri yazılı kaynaklarda 15. ve 16. yüzyıllarda bahçeli köşklerin var olduğu belirtilen Yeldeğirmeni Mahallesi'nde, 1774-1789 yılları arasında, Padişah I. Abdülhamit tarafından 4 yel değirmeni yaptırıldı.
Bu yel değirmenleri, ordunun, sarayın ve halkın un ihtiyacını karşılamak için kullanılıyordu. Yeldeğirmenleri bugün İbrahimağa, Rasimpaşa Camisi, Karakol ve Osmangazi İlkokulu'nun bulunduğu yerlerde faaliyet gösteriyordu. Semte adını veren 4 yel değirmeninden bugün hiçbirinin izine rastlanmıyor. Yeldeğirmeni Mahallesi'nde sokaklar, 1789-1807 yılları arasında Padişah III. Selim zamanında oluşmaya başladı. 1845 yılında artık düzgün sokakların oluştuğu bu semtte Kadıköy'ün ilk postanesi hizmet veriyordu. Yeldeğirmeni'nde 1800'lü yılların ikinci yarısında yerleşim hızlandı, özellikle 1872 yılında Kuzguncuk Dağhamamı'ndaki yangından sonra semtte apartmanlaşma başladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz