maritbet girişmaritbet
MAPIC 2014 yoğun ilgi görüyor!

MAPIC 2014 yoğun ilgi görüyor!

MAPIC 2014’te Turkish Brands çatısı altındaki 8 marka, 100 randevuyla uluslararası yatırımcıyı buluşturdu.

Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı MAPIC 2014, 19 Kasım'daki açılışından itibaren yoğun ilgi görüyor. Fransa'nın Cannes şehrinde 19-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın en büyük perakende-gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MAPIC'e toplamda 67 ülkeden 8.500 kişinin katılımı bekleniyor.

Türkiye'den katılan firmalar için resmi açılışını Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'un yaptığı MAPIC 2014'te Türk markaları 100'e yakın randevuyla uluslararası yatırımcıyla buluşmaya başladı. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, 19 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleştirdikleri organizasyonda Türk markaların uluslararasıaçılımı için gerçekleştirdikleri çalışmalara dikkat çekti. Türkiye'nin her geçen yıl çok daha iyi temsil edildiği MAPIC'te “Turkish Brands” çatısı altında yer alan 8 firmaya özelorganize ettikleri toplantının altını çizen Aközer, Bernardo, Çilek, Penti Damat Tween, Esse, Gönül Kahvesi ve Kiğılı için uluslararası masterfranchise ve AVM yatırımcılarından 100'e yakın randevualdıklarını açıkladı. Türk markalarının kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için seminer salonunu organize ederek, uluslararası yatırımcılarla buluşma sağladıklarını belirtenAközer, ayrıca seminer salonunda Polonya, Rusya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeden alışveriş merkezleri dernek yöneticilerinin de kendi ülkeleriyle ilgili gelişmeleri Türk yatırımcılarla paylaştığını söyledi.Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'un da konuşma yaptığı organizasyonda Cantimur, Türk markalarının yurtdışındaki her türlü yatırım ve tanıtım faaliyetlerine hükümet olarak destek ve teşvik vereceklerinin altını çizdi.

“Türkiye model ülke oldu”

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'unyatırımcıya seslendiği bir diğer organizasyon ise Alkaş'ın, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) ile birlikte organize ettiği ve AYD Başkanı Hulusi Belgü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye'ye Doğrudan Yatırım Potansiyeli” isimli panel oldu. Avro bölgesindeki krizin ve istihdam problemlerinin hâlen devam ettiğine dikkat çeken Cantimur, “Türkiye, gerçekleştirdiği yapısal reformlarla krizlere karşı daha dayanıklı bir ülke haline geldi” dedi.  Kriz sürecinde özel sektöre verilen desteklerin önemine dikkat çeken Cantimur, 6 bölgede yatırımcıların kurumlar vergilerinin yüzde 2'ye kadar düşürüldüğünü, istihdamı artırmak amacıyla sigorta prim desteği verildiğini söyledi. Türkiye'nin birçok ülke için model bir ülke konumuna ulaştığını vurgulayan Cantimur, Türk insanının müteşebbis ruhunun krizlerin atlatılmasında etkili olduğunu ifade etti. 

Türkiye'ye Doğrudan Yatırım Potansiyeli panelinde konuşan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut ise, Türkiye'de son 11 yılda yaşanan değişime dikkat çekerek, AK parti iktidarının 140 aydır devam ettirdiği siyasi istikrarı, bu değişimde en önemli etken olarak nitelendirdi.

Paneldeki diğer konuşmacılar Multi CEO'su JaapBlockhuis ve Corio NV CEO'su Gerard Groener ise Türkiye'nin tüm Avrupa ülkelerinden çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğu yönünde görüş bildirerek, genç nüfusun yarattığı büyük potansiyele dikkat çektiler.

Diğer yandan AYD'ninuluslararası yatırımcıları Türk yatırımcılarla bir araya getirdiği “akşam yemeği”ne ilgi, beklenilenin de üzerinde oldu. 19 Kasım Çarşamba akşamı düzenlenen yemeğe, yaklaşık 300 kişi katıldı. AYD'nin düzenlediği akşam yemeğine Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan,Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği (ICSC) Avrupa Danışmanlık Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı AviAlkaş'ın yanı sıra pek çok uluslararası ve ulusal marka yöneticisi, yabancı ve ulusal basından birçok gazeteci katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MAPIC’TE kısa günün kazancı 420 görüşme oldu!
  • 26.11.2014 12:36

MAPIC’TE kısa günün kazancı 420 görüşme oldu!

MAPIC 2014’e TurkishBrands standı ile fuara katılan Türk perakende markaları, 42 ...

Ankara’da AVM konsepti değişecek!
  • 25.11.2014 11:25

Ankara’da AVM konsepti değişecek!

Uluslararası gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC’e katılan Efe Bezci, Ankara iç ...

Cannes'da Türkiye'nin yatırım ortamı tartışıldı!
  • 21.11.2014 11:30

Cannes'da Türkiye'nin yatırım ortamı tartışıldı!

Dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende buluşması "MAPIC 2014", Fransa'nın Ca ...

MAPIC 2014 yoğun ilgi görüyor!
  • 20.11.2014 15:51

MAPIC 2014 yoğun ilgi görüyor!

MAPIC 2014’te Turkish Brands çatısı altındaki 8 marka, 100 randevuyla uluslarara ...

Dünya devleri Cannes’da Türkiye yatırım ortamını tartışacak!
  • 18.11.2014 09:56

Dünya devleri Cannes’da Türkiye yatırım ortamını tartışacak!

Fransa Cannes şehrinde düzenlenecek olan MAPIC 2014’te Türkiye’de Doğrudan Yatır ...

MAPIC'te Türkiye'nin yatırım ortamı konuşulacak!
  • 17.11.2014 15:29

MAPIC'te Türkiye'nin yatırım ortamı konuşulacak!

Emlak ve gayrimenkul dünyasının en büyük buluşması MAPIC'te Türkiye'nin yatırım ...