maritbet girişmaritbet
Makro İnşaat üç yeni projeye hazırlanıyor!

Makro İnşaat üç yeni projeye hazırlanıyor!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Giriş Kayaşehir'de yer alan ticari ünitelerin yüzde 81'ini sattıklarını belirterek yıl sonuna kadar İstanbul'un her iki yakasında birer projeye başlayacaklarının sözünü verdi

Bahçetepe İstanbul'da yer alan Giriş Kayaşehir Çarşısı 27 Nisan'da Emlak Konut GYO ile birlikte düzenlenen açık artırmayla satışa sunuldu.  Satışa çıkan işyerlerinden 170'i yeni sahiplerini bulurken 85 milyon liralık  hasılat elde edildi. Dükkanların tahmini fiyattan ortalama yüzde 50 daha pahalı satıldığı açık artırmada yatırımcılar, esnaflar ve emlakçılar ilgi gösterdi.

Bu satışlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ise emlaktasondakika.com'a yıllık 200 milyon liralık yatırım hedefinden bu yıl yapmak istediği Mavera Başakşehir 2, Tuzla ve Kartal'daki projelere kadar bir dizi açıklamada bulundu. 

Avrupa ve Anadolu yakalarında olmak üzere arsa arayışına devam ettiklerini söyleyen Uyan şöyle konuştu, “Avrupa yakası için Başakşehir'de Mavera 2'yi planlıyoruz. Bu proje ciddi bir talep gördü, konutlar tükendi. Yine o mantıkta 2. etap için arsa arıyoruz. Belediyenin arsaları ihale ile satılacak. Açık ihale olduğu için kazanamayabiliriz de. Örneğin Bahçetepe İstanbul'un karşısındaki parsel için Emlak Konut GYO'daki ihaleye çıktık ama alamadık. Mavera Başakşehir 2 için özel sektörden de arsa arıyoruz. Ayrıca Tuzla ve Kartal'da da 2 büyük arsa ile görüşüyoruz. Arsayı satın alabilir veya gelir paylaşımını da tercih edebiliriz."

"Çok iş çok kazanma anlamına gelmiyor"

Yıllık 200 milyon liralık yatırım hedefleri olduğuna dikkat çeken Uyan, “Bunun üzerine çıkmak istemiyoruz. Çok iş yapmak, çok kazanmak anlamına gelmiyor. Belli bir çerçevede kalarak birikimimizi ve teknik ekibimizin yeteneğini göstereceği işler yapmak istiyoruz.  Gelecek yılda bu rakamı enflasyon oranında yükseltebiliriz. Bir anda 15 şantiyede birden projeye başlamayı yönetilebilir ve verimli bulmuyorum. Bu sene 2 proje açıklarsak bize yeter. Her yıl iki yeni proje Makro Yapı'nın geleceğini şekillendirir” diye konuştu. 

Giriş Kayaşehir'de 80 milyon liralık bir ticari gayrimenkul arzı yapıldığını kaydeden Uyan, toplamda 130-140 milyon lira gibi bir beklentilerinin olduğunu söyleyerek, “Emlak Konut GYO, ticari ünitelerin satışında spekülasyona ve hak geçmesine mani olmak için böyle bir açık artırma yöntemi ile satmayı tercih ediyor. Fırsat eşitliğini öne çıkarılıyor. Elde kalan dükkanların açık yöntem ile satışına devam edilecek. Çünkü ticari gayrimenkullerin gerçek değerine ulaşması tercih ediliyor” diye konuştu. 

Bahçetepe İstanbul dört ayda yüzde 50 prim yaptı!

Bahçetepe'de satışların çok iyi olduğunu ve 4 ayda yüzde 50'ye varan oranlarda bir prime ulaştıklarına dikkat çeken Uyan, “Satışlara Eylül'de başladık ve projede 4 ayda kaba inşaatın yüzde 65'i bitirildi. Aile Bağı etabının yüzde 95'i satıldı. Birkaç yıl içinde faaliyete geçmesini beklediğimiz iki kuleden birisini satışa çıkarmamıştık.  Bunlarla ilgili olarak yabancı yatırımcılarla görüşüyoruz. İkinci bloğun yüzde 70'ini sattık. Eğer yabancılarla görüşmelerimizden bir netice çıkmazsa onu da Eylül'de satışa çıkaracağız. Tüm projede yüzde 70 civarında bir satış rakamına ulaştık. 1.900-2100 lira arasında başladığımız birim fiyatlarlımız şu anda 3 bin lira civarında. 4 ayda yüzde 50 prim yaptı. Müşteriler arasında ikinci el piyasası da oluşmaya başlamış aldığımız bilgilere göre. İnşaat ilerledikçe bu kazanç oranlarının artacağını ve yüzde 80'e, hatta yüzde 100'e çıkacağını ümit ediyorum. Çünkü özel bir iş yapıyoruz.  Kalite açısından söz verdiğimizin üzerinde bir konut teslim etmek istiyoruz. Çünkü burada müşterilerimiz bize fırsat verdi. Bizde bu güveni sağlamak ve yatırımcıları kazanmak için daha fazlasını vereceğiz. O anlamda çalışmalara devam ediyoruz. Dünya markaları ile çalışıyoruz. Müşteriyi çok kıymetli görüyoruz. Geçmişten beri buna dikkat ettik. Burası bizim bir kerelik kurduğumuz bir tezgah değil. Mavera Başakşehir, Merkez Kayaşehir AVM, Giriş Kayaşehir ve Bahçetepe İstanbul gibi projelerde gördüğümüz ilgi de bunun bir kanıtı zaten.”

Bölgenin geleceğini inanıyor

Bölgenin geleceğine inandıklarının altını çizen Uyan sözlerine şöyle devam etti, “Hem oturum ve yatırım için konut alanlar çoğunlukta, yüzde 70'i yatırım amaçlı hareket ediyor. Bölge de yükselişe geçti. Bizde burada yaşanabilir bir konut üretiyoruz. Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'nde 5 yıl sonrası yoktur. Orası zaten değerini bulmuştur. Kayaşehir içinse durum böyle değil. Kimse yokken bir geleceğine inandık ve Merkez Kayaşehir'i yaptık. Bölgeyi çok iyi biliyoruz. Yakın çevrede Biyo City, Yenişehir İstanbul,  Tema Park, 3. Havalimanı, Ispartakule gibi projeler burasının değerinin ne kadar yükseleceğini gösteriyor. 2023 vizyonu da bu bölgede gerçekleştirilecek. Birde burada kentsel dönüşümle ve plansız yapılaşma ile uğraşmaya gerek yok. İstediğiniz projeyi gerçekleştirebilirsiniz. Devlet bunun için bütçe ve efor harcıyor. Bu açıdan Kayaşehir en iyi planlanan bölge. Her türlü planlama yapılmış, sosyal alanlar ayrılmış, yollar planlanmış, meydanlar kurgulanmış. Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar burasını çok iyi planladı. Bizde inşaatlara başladık ve elimizden geleni yapıyoruz. İstanbul'un en iyi yaşanabilir bölgesi. Bizde yatırım yapmaktan çekinmiyoruz ve karşılığını da alıyoruz. Bu gün 2 bin liraya Bahçetepe'den konut alanlar 4 ayda yüzde 50 kazandı, biz de kazandık. Önemli olan da bu. Biz işimizi zamanında ve kaliteli yaparsak bu müşteri kitlesi bize yeter zaten” diye konuştu.

Taahhüt işlerinden çıkıyorlar

Makro İnşaat'ın bir takım taahhüt işleri ve yurtdışı çalışmaları olduğunun altını çizen Uyan, 2008 yılından bu yana markalı projelere yöneldiklerini belirtti. Kar marjı çok düştüğü için taahhüt işlerinden çıktıklarını söyleyen Uyan, “Yurtdışındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkmenistan 50 milyon dolarlık lüks konut yapım işi aldık. Oralarda büyümekten yana değiliz. Burada taahhüt işlerimiz var. Türkiye'nin en büyük İmam hatip okulunu Başakşehir'de yapıyoruz. 65 bin metrekare inşaatı olan projeyi 6 ay içinde teslim edecek ve bu eğitim dönemine yetiştireceğiz. Taahhüt işi olmasına rağmen çok önemsediğimiz bir konu” dedi.

Gayrimenkul sektöründeki yükselişin devam edeceğini dikkat çeken Uyan, yaşanan bazı olumsuz durumların sektörün tamamına mal edilemeyeceğini söyleyerek bu tür durumların geçici olduğunu kaydetti.  Uyan, kamu garantisi olan projelere vatandaşların yatırım yapmaya devam etmelerini tavsiye ederek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı
  • 30.03.2023 11:42

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim'de, İstanbu ...

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde 2 bin 68 sismik izolatör var
  • 13.02.2023 16:08

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde 2 bin 68 sismik izolatör var

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nuretti ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...