maritbet girişmaritbet
Maçka Residences sunduğu hizmetlerle farklılaşıyor!

Maçka Residences sunduğu hizmetlerle farklılaşıyor!

Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesi, Astaş Holding, BemesYapı, Kempinski ve Armani/Casa'nın ortak çalışması olarak Maçka'da kapılarını açtı

 

Astaş Holding, Bemes Yapı ve Kempinski Residences, Maçka'ya yeni bir soluk getirecek 'Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski' projesini geliştirdi. Toplam 7 bin 300 metrekare arsa üzerinde üç bloktan oluşan Maçka Residences'ta, büyüklüğü 135 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen, 1+1, 2+1 ve 3+1 ile penthouse'lardan oluşan terasıyla balkonlu 10 farklı tipte 170 rezidans bulunuyor. Maçka Residences, Adalar, Boğaz ve Tarihi Yarımada'nın eşsiz manzarasına sahip. Proje, Giorgio Armani'nin sofistike dünyasını İstanbul'a tanıtıyor. Armani/ Casa iç tasarım stüdyosu tarafından karakterize edilen iç tasarıma sahip rezidanslar, modern yaşam için sofistike fırsatlar sunuyor. 
 
Maçka Residences'ın dış cephesi Mixity (Londra), mimari projesi ise Sinan Kafadar - Metex Design Group (İstanbul) tarafından tasarlandı. Rezidans tarzı yaşam stiline yeni bir soluk getiren ve benzerlerinden birçok farkla sıyrılan bu projeyi Kempinski Residences Başkan Yardımcısı Eyüp Babür ile konuştuk. 
 
Kempinski grubu ile nasıl çalışmaya başladınız?
 
Yaklaşık 12 yıldır Kempinski bünyesinde çalışıyorum, geçmişim otel ve otel işletmeciliği üzerine. Kempinski'nin Çırağan Palace otelinde otel müdürü olarak 2001 yılında başladım. Yabancı bir genel müdür ve Türk bir otel müdürü şeklinde bir uygulama vardı o dönemde, ben de bu şekilde beş sene orada görevimi sürdürdüm. Kempinski'nin rezidans kanadının kuruluş çalışmalarına başlanması da o yıllara denk geliyor. Kempinski, rezidans işletmeciliğinde oldukça eski, ilk kez 1999 yılında rezidans tesisini Çin'de Pekin şehrinde başlatmış. Fakat kendine özgü yapısal bir kuruluşla değil, Kempinski Hotels grubunun içerisinde başlamış. 2004 yılında ise Kempinski Residences'ın yapısı kurulmuş. Kempinski Residences S.A'de Cenevre'de ana gruba bağlı farklı bir firma olarak resmi şekilde kurulmuş. Ondan sonra ilk imzaladığı antlaşma, İstanbul'daki Astoria oldu. 2005 yılında inşaatı belli bir aşamaya gelince, genel müdür atanması gerektiği için ben bir şekilde aday oldum pozisyona. O dönemde Astaş Holding'in bir yatırımı olan Bellevue Residences tesisiyle de aynı anda anlaşma imzaladık ve önce Astoria daha sonra da Bellevue ile Astaş ile çalışmaya başladık. Ben bu ikisinin hem açılış döneminde hem de açılışını takiben üç sene genel müdürlüğünü yaptım. Sonra genel merkezde benim raporladığım başkan yardımcısı görevinden ayrıldı ve genel merkez de bana teklif etti pozisyonu, ben de gurur ve zevkle kabul ettim. 2009 yalından beri bu pozisyonda çalışıyorum, tüm rezidans projelerinden hem de faal olan işletmelerinden sorumluyum. İstanbul benim için çok önemli bir nokta, üç tane rezidans tesisi olan bir şehir. Bunun gibi başka bir şehir örneği yok. Şu anda 24 tane gerek faal gerekse proje aşamasında tesisi var ama aynı şehirde üç tane yok. 
 
Maçka Residences projesi için Astaş grubu ile çalışma fikri nasıl doğdu? 
 
Maçka Residence da Astaş grubunun bir yatırımı, Bemes'le ortaklaşa bu kez. Biz Astoria ve Bellevue tesislerini işletme aşamasındayken, Vedat Aşçı'nın bu araziyi alması söz konusu oldu. Alır almaz da Vedat Bey işletme aşamasını bize teklif etti. Bizim de İstanbul'da kurulu bir düzenimiz olduğu için kabul ettik. 
 
Maçka Residences'ta konutlarda yerleşim ve yaşam başladı mı? 
 
Satın alanlar, dairelerini teslim aldı, satışta da belli bir miktar daire var. Yüzde 10 kadarı henüz satılmamış vaziyette, henüz pazarda. Biz yapılandık şu anda burada sanki yaşam başlamış gibi personelimiz ilk etapta daha küçük bir kadroyla hizmete başladı, doluluk arttığı zaman aynı ölçüde personel sayısı da artacak. 
 
İstanbul'da birçok rezidans var, Maçka Residences'ın diğerlerinden farkları neler? 
 
Birçok tesiste farklı yelpazede hizmetler sunuluyor olabilir ama önemli olan bence bu hizmetlerin arka planındaki hazırlık, onları sunuş şekli, onları sunuştaki istikrarınız ve bunu sunan personelin arka planı ve eğitimi çok önemli. Bir rezidans işletmesini lüks otel yöneticiliğinde 100 yılı geride bırakmış bir otel firmasının yapıyor olması, bence markalı olan bu projeyi diğerlerinden zaten çok farklı kılıyor. Rezidans kelimesinin arkasında yatan bir yapı var, rezidans bence bir yaşam stili, bir bina veya dairenin fiziksel kalitesinden çok öte bir şey çünkü fiziksel kaliteyi her zaman elde edebilirsiniz ama bu yaşam stilini ancak işletme ile elde edebilirsiniz. 
 
Maçka Residence'ta nasıl hizmetler sunuluyor? 
 
Burada yaşayanlar için iki farklı grupta sunduğumuz hizmetlerimiz var, biri genel hizmetlerimiz. Herkesin kullanımına açık olan hizmetler, ortak alan hizmetler, diğeri de şahsa özel sunulan hizmetler. Ortaklar hizmetlerin kapsamında konsiyaj hizmeti, tüm genel alanla seyahat dönüşü limuzinle hava alanların bakımı, onarımı, temizlenmesi, genel güvenlik hizmetleri, otopark yöneticiliği, bahçe bakımı, tesisin idari ve yöneticilik hizmetleri. Bunların totalinin masrafları Türkiye'deki kanuna göre kat mülkiyeti kat malikleri bütçesini oluşturuyor ve bu bütçeyi herkes belli oranda katılıyor. Bunun dışmda şahsi olarak istedikleri zaman talep edebilecekleri birçok hizmetimiz var. Bunlar daire içi temizlik hizmetimizden başlayıp, daireye yönelik yiyecek içecek hizmetleri, aşçı veya garson gibi talepleri olduklarında bunların karşılanması, sadece bir davet sırasında servis için yardım edecek eleman talebinin karşılanması, kuru temizleme, çamaşır yıkama, havaalanı transferi, bitkilerinin sulanması, mutfak alışverişlerinin yapılması, seyahatteyken dairelerinin havalandırılması, periyodik temizlenmesi,  seyahat dönüşü havaalanlarından limuzinle alınıp dairelerine getirilmesi, açtıklarında buzdolaplarını dolu bulması gibi... Ancak sunulan hizmetler bunlarla da sınırlı değil, eğer ilave bir şey talep edilirse, onu da organize edip yerine getirme organizasyonuna sahibiz. 
 
Rezidanslar genellikle küçük oluyor, Maçka Residences'ta daire büyüklükleri nasıl? 
 
Büyük daireler de var, her şeyden önce bizim Kempinski Residences olarak tüm dünya üzerinde yatırımcılardan talep ettiğimiz belli bir standart var. Hem alan ölçüleri, hem inşaat kalitesi hem de teknik altyapı ile ilgili talep ettiğimiz belli standartlar var. Vedat Bey ile yaptığımız üçüncü proje olduğu için bizim bu standartlarımızı çok iyi biliyor. Bu proje tüm yönleriyle İstanbul'daki en üstün proje diyebilirim. 
 
Kempinski'nin rezidans dışında yeni projeleri var mı? 
 
Kempinski Residence'ın rezidans tesislerine yönelik çok talep var Türkiye'de. Her kozmopolit şehirde birtakım zümreler çok farklı ve ayrıcalıklı bir yaşam tesisi istiyorlar ve bizim gibi otelcilik geçmişi olan firmaları tercih ediyorlar. Bu yönde dünyada birçok projemiz devam ediyor. Bunun yanında da ürün geliştirilmesi anlamında birtakım girişimlerde bulunmayı planlıyoruz, bunların başında Kempinski Offices konsepti geliyor. 2013 yılında çalışmalarına başlayacağımız yeni bir konsept olacak bu. Aynı burada bulduğunuz rezidans yaşam stilini iş ortamında sizlere sağlayacağız. Ofislerin gerek dekorasyonu gerek dekorasyonlu ofislere hizmet verilmesi, tüm çalışanlara yönelik aynı rezidanslarda olduğu gibi hizmetlerin sunulması, kiralama hizmetleri, sekreterlik hizmetleri, business center hizmetleri, toplantı hizmetleri gibi hizmetleri sunacağız. İlk İstanbul'da hayata geçmesini umut ediyorum. Burada önemli birtalep ortaya çıkacağına inanıyorum, bu konuda ilk görüşmeleri yaptığımız bir takım yatırımcılar da var. 
 
Zeynep Güler Ceylan-Serkan Şentürk/Şamdan Plus

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!
  • 19.12.2022 15:54

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!

Türkiye yapı sektörüne sayısız proje üreterek sektöre yön veren şirketler Yapı v ...

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu
  • 14.03.2022 17:26

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu

Yemyeşil bir vadide, 30.000 metrekarelik geniş bir arazinin kalbinde yer alan&nb ...

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı
  • 14.03.2022 16:47

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı

İstanbul'un en lüks ve en merkezi semtinde yapımına başlanan Lüks Rezidanslar, K ...

Astaş Holding’ten dev proje
  • 07.02.2012 16:06

Astaş Holding’ten dev proje

Mandarin Oriental Hotel Grup, Türkiye’de lüks bir konut ve Residences at Mandari ...

Eski tren vagonu Maçka Deresi üzerinde köprü oldu
  • 09.05.2021 13:33

Eski tren vagonu Maçka Deresi üzerinde köprü oldu

Trabzon'un Maçka ilçesinde ilkokul öğrencilerinin okula ulaşım yolunu kısaltmak ...

3 turizm merkezi Temmuz’un son haftası ziyarete açılacak
  • 30.06.2020 08:45

3 turizm merkezi Temmuz’un son haftası ziyarete açılacak

Trabzon'da restorasyon nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı, Ayasofya C ...