maritbet girişmaritbet
Liv Hospital, İstanbul Ulus’ta açılıyor! 2 yılda 300 milyon dolar yatıracak!

Liv Hospital, İstanbul Ulus’ta açılıyor! 2 yılda 300 milyon dolar yatıracak!

Türkiye yeni bir hastane zinciriyle tanışıyor. İlk hastanesi İstanbul Ulus’ta açılacak Liv Hospital zincirine 2 yılda 300 milyon dolar yatırım yapılacak

Türkiye yeni bir hastane zinciriyle tanışıyor. İlk hastanesi İstanbul Ulus'ta açılacak Liv Hospital zincirine 2 yılda 300 milyon dolar yatırım yapılacak. Hastanecilikte yeni bir dönem başlatacak olan Liv Hospital Group, İstanbul'un ardından Ankara ve İzmir'de de hizmet vermeye başlayacak. Hastane zinciri yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacak 

Sağlık turizminde hedef yılda 100 milyon dolar

İstanbul Four Seasons Hotel'de 15 Ağustos 2012 tarihinde düzenlenen basın sohbet toplantısında yeni hastane zincirine ilişkin bilgi verenLiv Hospital Group Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Türkiye'de sağlık sektörüne yeni bir ivme kazandıracak bir yatırıma imza attıklarını belirtti. Muharrem Usta sözlerine şöyle devam etti: “Ulus ile ilk halkasını kurduğumuz dünya standartlarındaki hastane zincirimizin toplam yatırım tutarı 300 milyon dolara ulaşacak. Liv Hospital Group ile tıp dünyasında Türkiye markasını en üst noktaya taşıyacağız. Bunun sözünü bugünden vermek istiyorum. Hedefimiz sadece 75 milyonluk Türkiye'ye değil 350 milyon kişiye yani tüm çevre ülkelere de hitap etmek. Liv Hospital zinciriyle sağlık turizmi hedefimiz yılda 100 milyon dolar.”

Türkiye'nin 3 büyük şehrinde 4 bin kişiye istihdam sağlayacağız

Liv Hospital zinciriyle Türkiye'nin 3 büyük şehrinde; İstanbul, Ankara ve İzmir'de olacaklarını kaydeden Liv Hospital Group Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, “Aralık ayında açacağımız Ulus hastanemizden sonra sırasıyla Ankara Çankaya, İstanbul Bahçeşehir ve İzmir Alsancak'taki hastanelerimizi hizmete sunmayı planlıyoruz. Liv Hospital Group ile ekonomiye önemli bir hareketlilik kazındırarak yaklaşık 4 bin kişiye de istihdam sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Beyin göçünü tersine çevirmek istiyoruz

Liv Hospital Group Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Liv Hospital Group'ta Türkiye'nin değerli hekimlerinin çalışacağını belirterek tersine beyin göçü sağlayarak ABD'de ve Avrupa'da çalışmakta olan Türk doktorlarını da kazanmak için çaba göstereceklerini söyledi. Usta, şöyle devam etti: “Türkiye'deki sağlık sektörünün en önemli sorunlarından biri de yetişmiş hemşire sıkıntısı. Maalesef ülkemizdeki eğitim kurumları şu andaki talebi karşılayacak kadar mezun veremiyor. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak için de yurt dışından yetişmiş, deneyimli ve uzman hemşireler getireceğiz.”

Dünyanın en büyük merkezleriyle boy ölçüşecek bir hastane

Liv Hospital Ulus Genel Müdürü Meri İstiroti, konuşmasına,Liv Hospital Ulus'un isminin ortaya çıkış hikayesiyle başladı: “Liv Hospital adını, sağlıkta ‘Leading International Vision' yaklaşımının baş harflerinden alıyor. Aynı zamanda, İngilizce'de canlı, hayat dolu olmak ve yaşamak kelimelerinin karşılığı ‘Live' kelimesinin Türkçe okunuşu olan bu marka bizim anlayışımızı en iyi şekilde özetliyor”.

Hastane hakkında bilgi verenMeri İstiroti sözlerine şöyle devam etti:“Liv Hospital Ulus'un tam teşekküllü bir hastane olmasının yanı sıra onkoloji, kök hücre araştırma ve uygulamaları, rejeneratif tıp, kalp sağlığı merkezi, nöroşirurji, ortopedi ve sporcu sağlığı merkezi, genetik araştırmalar merkezi ile dünyanın en büyük merkezleriyle boy ölçüşecek nitelikte bir hastane olacağını” söyledi. İstiroti: “Liv Hospital Ulus'ta Türkiye'nin çok değerli hekimlerini aramıza katmaya çalışıyoruz. Kadromuz her geçen gün daha da güçleniyor.”

Sadece Ulus'ta bin kişiye istihdam sağlayacağız

Liv Hospital Ulus'ta toplam bin kişiye istihdam sağlanacağını söyleyen İstiroti konuşmasını şöyle sürdürdü: “Liv Hospital Ulus'ta klinik sonuçlar dünyanın en iddialı tıp kuruluşlarıyla karşılaştırmalı olarak yayınlanacak. Hastanemizde yaşam kalitesini artıracak en iyi hizmeti ve en iyi çözümleri sunmayı taahhüt ediyoruz.”

Liv Hospital Group, Türkiye'nin sağlık vizyonuna ciddi katkı sağlayacak

Türk tıbbının başta bölgede olmak üzere tıp alanında en gelişmiş kabul edilen ülkelerle boy ölçüştüğünü belirten Meri İstiroti, “Liv Hospital Group ile Türkiye'nin uluslararası arenada sağlık vizyonunu oluşturan kurum olmayı hedefliyoruz” dedi.

Sadece bugünün değil geleceğin hastanesini kuruyoruz

Meri İstiroti, “Uluslararası pazar araştırma ağı IRIS (International Research Institute) tarafından 2012 yılında sonuçları yayınlanan ve 28 ülkede 21 bin 987 kişi arasında yapılan araştırmaya göre, Türkiye'nin, halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti sıralamasında 2.  ülke konumunda olduğunu” ifade etti. İstiroti, “Sağlık hizmetlerine erişim arttıkça, hastaların beklentileri ve beğeni standartları da yükselmeye başladı. Biz Liv Hospital Ulus ile sadece bugünün değil gelecek yılların da beklentilerini karşılayabilecek bir hastane kuruyoruz” açıklamasında bulundu.

Rekabet sayesinde kazanan toplum sağlığı olacak

Liv Hospital Ulus Medikal Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğluise Liv Hospital Ulus'un tıbbi vizyonu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Asoğlu; “Bir hastanenin başarısını sağlayan temel özellikler; güçlü finansal yapı, doğru ve güvenilir bir kurumsallaşmayı sağlayan yönetim biçimi, iyi hekimlerden ve iyi hasta bakımı hizmetlerinden oluşur. Bütün bunların bir araya gelmesi bile eğer ortak bir dili, kültürü ve uyumlu çalışan bir sistemi oluşturamazsa başarılı olamayabilir. Bu nedenle hastanemizdeki tüm bireylerin ve unsurların biraraya getirilişinde, ciddi bir titizlik gösterilmektedir” diye konuştu.

Prof. Dr. Asoğlu, şu konuların da altını çizdi: “Hedeflerinde iddialı olan her hastane, multidisipliner çalışma, hasta odaklı yaklaşım ve teknolojinin en üst olanaklarının tanı ve tedavide kullanıldığı bir yapı haline gelmelidir. Bu artık günümüzün ve geleceğin hastaneleri için neredeyse standart bir yaklaşımdır. Bu da kurumlar arasındaki rekabetin ne kadar güçlü olduğunu, giderek artan rekabetin kaliteyi getireceğini ve bunun sonucunda da kazananın toplum sağlığı olacağını müjdelemektedir.”

Uluslararası bilimsel organizasyonlara imza atacağız

Prof. Dr. Asoğlu: “Liv Hospital Ulus için oluşturduğumuz akademik kadro ve donanımdan güç alarak öne çıkan tıbbi alanlarımızda ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Yurt dışındaki önemli organizasyonlarda da yer alacağız” dedi.

Prof. Dr. Asoğlu,Liv Hospital Ulus'taki tıbbi yaklaşımla ilgili şu bilgileri verdi: “Bir tedavi şeklinin veya yönteminin kanıta dayalı olarak uygulandığı geniş vaka serilerinin sonuçlarıyla yarışmayı hedefliyoruz. Çünkü böyle sonuçlar farklı branşların birlikte, uyum içerisinde başarıyla çalışmasını ve sürdürülebilir olduğunu yansıtacağından çok daha değerlidir ve uluslararası platformlarda hak ettiğiniz yerinizi almanızı sağlar. Bizim ana felsefemiz arada bir değil, hiç bozulmadan çalışan hep doğruyu gösteren bir saat gibi olabilmek.”

Prof. Dr. Asoğlu, bugünün tıp dünyasının hasta olabilecek bireyleri önceden saptayan, hastalıkları daha erken tanıyarak tedavi başarısını artıran bir anlayışa sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Dünya tıbbı artık, hastalara ait özellikleri belirleyerek daha iyi tedavi seçenekleri sunan, bozulan yapı ve organlara tekrar işlevsellik kazandırabilen bir yöne doğru ilerliyor. Bozulan organlar transplantasyon ile yenisiyle değiştiriliyor ve giderek daha çok seçenek hastalara sunuluyor. Geleceğe baktığınızda ise değiştirilmesi mümkün olmayan organlara tekrar işlevselliğinin kazandırılması yani hücre tedavisi oldukça mesafe kaydetmekte ve önemini giderek artırmaktadır. Bu hastanemizin önemli özelliklerinden birisini oluşturmaktadır. Yine kanserli bireylerin gerek onkolojik gerekse cerrahi tedavisinde genetik yapısının değerlendirilmesi sadece ulusal değil uluslararası platformlarla da kalite anlamında yarışabilme potasına sokacağından bir diğer önceliğimiz ve özelliğimizi oluşturmaktadır.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi açıldı
  • 27.03.2017 11:05

İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi açıldı

MLP Care Grubu,Türkiye'nin dördüncü İstanbul’un ilk VM hastanesi İstanbul Aydın ...

Sinan Akçıl hastanelik oldu
  • 02.01.2014 11:34

Sinan Akçıl hastanelik oldu

Ebru Şallı ile Sinan Akçıl'ın romantik yemeği kabusa dönüştü. Şallı, yemekten ze ...

Liv Hospital Ulus 7 Ocak’ta açılıyor! Maliyeti 120 milyon dolar!
  • 01.01.2013 11:04

Liv Hospital Ulus 7 Ocak’ta açılıyor! Maliyeti 120 milyon dolar!

Türkiye'yi yepyeni bir sağlık hizmeti anlayışıyla tanıştıracak olan Liv HOSPITAL ...

Liv Hospital, İstanbul Ulus’ta açılıyor! 2 yılda 300 milyon dolar yatıracak!
  • 15.08.2012 15:41

Liv Hospital, İstanbul Ulus’ta açılıyor! 2 yılda 300 milyon dolar yatıracak!

Türkiye yeni bir hastane zinciriyle tanışıyor. İlk hastanesi İstanbul Ulus’ta aç ...