maritbet girişmaritbet
Köyden bir kent oluşturduk!

Köyden bir kent oluşturduk!

Eroğlu, Balıkesir'de 50 milyona mal olacak İvrindi Barajı, Büyükyenice Göleti ve Ağaçlandırma ve Taşkın Koruma tesislerinin temelini attı, "2002'de Balıkesir köy gibiydi

Eroğlu, Balıkesir'de 50 milyona mal olacak İvrindi Barajı, Büyükyenice Göleti ve Ağaçlandırma ve Taşkın Koruma tesislerinin temelini attı, "2002'de Balıkesir köy gibiydi.Dönemimizde çehresi değişti" dedi Balıkesir'de ivrindi Ardıçtepe Barajı, Büyükyenice Göleti ve Ağaçlandırma ve Taşkın Koruma Tesisleri'nin temellerini atan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti.

Arslan'ın ikram ettiği Balıkesir zeytinyağı ve zeytinini tadan Eroğlu, "Vatandaşlarımız saçma sapan yağları yemesinler.

Sağlığınız için zeytinyağı ve zeytin tüketin" dedi. Eroğlu, kendisine hediye edilen dünyaca ünlü Yağcıbedir halısının paketini açtırdı, herkesi Balıkesir'den Yağcıbedir halısı almalarını ve paralarını da ödemeye çağırdı.

Valilik ziyaretinin ardından Zağnospaşa Camisi'ne geçen Bakan Eroğlu, Cuma namazını kıldı. Namaz çıkışında Müspet ve Manevi İlimler Vakfı Ahmet Tolon Kültür Merkezi'nin düzenlediği pilav hayrma katıldı, vatandaşlara pilav dağıttı.

'ÇOK DESTEK VERDİK'

Valilikte düzenlediği toplantıda konuşan Eroğlu, "Balıkesir'e her gelişimizde heybemiz dolu geliyoruz. Bugünkü temelini atacağımız yatırımlar 50 milyon lira.

Balıkesir ülkemizin en müstesna şehirlerinden biri. Balıkesir'e çok farklı destek bakanlıkların Balıkesir'e yaptığı yatırımların listesini aldım. Orman Su İşleri, Sağlık, Milli Eğitim, Ulaştırma, Tarım Bakanlığı, Köydeş, Beldes, TOKİ kapsamında merkezi hükümet tarafından 2011 yılı sonuna kadar 3 milyar 862 milyon 462 bin liralık yatırım yapılmış. Bu yatırımlarla Balıkesir diğer illere göre ilk 5'e giren bir ildir. Bu seneki yatırımlarla birlikte yaklaşık 4.5 milyar liralık bir yatırım yapılmış olacak" dedi.

SERVET ARTIYOR

Meteoroloji de gözlem ağları kurduklarını kaydeden Bakan Eroğlu şöyle devam etti: "Şu anda 545 noktada otomatik gözlem ağlarını ilk kez biz kurduk. Dünyanın neresinden isterseniz Ayvalık, Erdek veya Harran'daki hava durumunu anlık öğrenmek mümkün.

Radarlar kurduk, orman varlığımızı artırıyoruz. Dünyada orman varlığı azalıyor, Türkiye'de artıyor. Orman varlığımızı 21.6 milyon hektara çıkardık.

Hedefimiz 2015'de 22 milyon hektar.

Sadece alan artmıyor, odun servetimiz artıyor." En çevreci ve yeşili en çok seven hükümetin kendi hükümetleri olduğunu belirten Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanımızın talimatıyla Balıkesir'in 2060 yılına kadar çu ve Aslıhantepecik ovaları sulamasını tamamladık. Pamukçu'da araştırma yaptırdım. Sulamadan önce vatandaşm geliri neydi? Evinde çamaşır, bulaşık makinesi var mıydı, evlerinin durumu neydi, diye. İnanın sulamadan sonra evlerin tipi değişti. Dam olan evler 2 katlı villa gibi evlere dönüştü, her eve çamaşır, bulaşık makinesi girmiş, neredeyse her çiftçinin traktörü olmuş. Gönen Ovası'nda 118 bin 750 dekar araziyi sulamaya başladık. Geçtiğimiz dönemde Balıkesir şehir içerisindeki taşkın korumasına el atmasaydık çok sıkıntı olacaktı.

2002 yılında Balıkesir adeta köy gibiydi.

Bizim dönemimizde Balıkesir'in çehresi değişti, vatandaşların gelir seviyesi arttı. 2 ilçe, 1 belde, 11 mahalleyi taşkın duk" dedi.

Sabah Egeli

Yorum Yaz