maritbet girişmaritbet
Konutta ikinci elde düşüşe izin yok

Konutta ikinci elde düşüşe izin yok

İnşaat firmaları yatırım amaçlı konut alanların konutlarını satarak projenin değer düşürmesine engel oluyor

Konut projelerinin yatırımcılar için kârlı olmasının yolu, fiyatlarının çıkıştan itibaren istikrarlı artmasından geçiyor. Ancak kimi zaman, bazı daire sahiplerinin farklı gerekçelerle dairesini piyasa fiyatının altında satmaya çalışması, o projedeki fiyat istikrarım bozabiliyor.

Arsa sahiplerinin kendisine düşen daireleri nakde dönüştürmek için ucuza satması ya da acil ihtiyaçtan satılan dairelerin kelepir fiyata inmesi riski, gayrimenkul projelerini geliştiren şirketleri ikinci el piyasayı kontrol edecek çarelere yöneltiyor. Şirketler, daire sahiplerinin mülklerini ikinci el piyasada kendileri kiralıyor ya da satıyor.

Bunun için bünyelerinde ayrı bir şirket kuran markaların başında ise Ağaoğlu, Dumankaya, Sinpaş ve Kiptaş geliyor. Bunlara, Sancaktepe'de Rings İstanbul projesini yapan Selçuklu Holding kuruluşu Selin Yapı da eklendi. Selin Yapı ikinci el pazarda kiralama ve satış yapacak, aynı zamanda site yönetimini de gerçekleştirecek yeni bir şirket kuruyor

Amaç marka değerini artırmak

Pazarlama Müdürü Ahmet Gülsen, kar amacı taşımayan bu şirketin kuruluşunun 20-25 gün içinde tamamlanmış olacağını açıkladı. Gülsen "Piyasa eğerinin düşmesine izin vermeyiz. İlk projemiz olduğu için her şeyine özeniyoruz. Amaç sadece satmak değil, satış sonrası hizmetleriyle de marka değerini artırmak" dedi.

Kaynak: Selma Şenol / Bugün

  • Etiketler:

Yorum Yaz