maritbet girişmaritbet
Koçoğlu: İstikrar devam ederse 2013 yılında çift haneli büyürüz!

Koçoğlu: İstikrar devam ederse 2013 yılında çift haneli büyürüz!

Koçoğlu, "Bu rakamlara, şantiyelerin kapalı olduğu bir dönemde ulaşıldı. İstikrarın sürmesi halinde inşaat sektörü yılsonunda çift haneli büyüme rakamlarını yakalayabilir" dedi

Geçen yılı yüzde 1'in altında büyüme ile kapatan inşaat sektörünün, 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 5.9 ile ülke ekonomisinin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkati çeken Türkiye İnşaat Sanayicileri İşverenleri Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü Koçoğlu, sektörün bu rakama mevsimsel olarak en az iş yapılan dönemde ulaştığına işaret etti. Koçoğlu, "Bu rakamlara, şantiyelerin kapalı olduğu bir dönemde ulaşıldı. İstikrarın sürmesi halinde inşaat sektörü yılsonunda çift haneli büyüme rakamlarını yakalayabilir" dedi. 

Koçoğlu, "Bu rakamlara, şantiyelerin kapalı olduğu bir dönemde ulaşıldı. İstikrarın sürmesi halinde inşaat sektörü yılsonunda çift haneli büyüme rakamlarını yakalayabilir" dedi. 

İlk çeyrekte, enerji sektörünün yüzde 3, madencilik sektörünün yüzde 4.5 küçüldüğüne, imalat sanayinin ise yüzde 2.8 büyüdüğüne işaret eden Şükrü Koçoğlu, inşaat sektörünün ise yüzde 5,9 büyüme ile toparlanma eğilimine girdiğini dile getirdi. Koçoğlu, "2012 yılını yüzde l'in altında büyüme ile kapattık. Ama 2013 yılma iyi başladık. İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi olduğu düşünülürse ilk çeyrekteki bu sonucun önümüzdeki dönemde ekonomideki büyümeyi de tetikleyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu. 

Bu dönemin mevsimsel olarak inşaat sektöründe en az iş yapılan dönem olduğunu belirten Koçoğlu, "Bu sonuçlar, şantiyelerin kapalı olduğu bir döneme ilişkin. Her şey yolunda giderse, 2013 sektörümüz açısından geçen yıla oranla daha iyi geçeceğinin sinyalini veriyor. Siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesi halinde sektörümüzde yılsonunda çift haneli büyüme rakamlarına ulaşılması beklenebilir" dedi. 

"Kentsel dönüşümün rolü büyük" 

Büyümede bu ivmenin yakalanmasında son dönemde hız kazanan ve 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmalarının önemli rol oynadığını ifade eden İNTES Başkanı Koçoğlu, "Öte yandan yılbaşında tam anlamıyla uygulamaya giren KDV oranlarındaki değişiklik ve sert geçmeyen kış mevsimi de inşaat sektöründeki bu büyümede etkili oldu. Kentsel dönüşüm bütün belirsizliklerine rağmen inşaat sektörünün tüm alt sektörlerine canlılık getirdi, sektörümüzün geneline ivme kattı. Özellikle çimento, hazır beton ve tuğla gibi alt sektörlerde bu canlanmanın daha yoğun yaşandığını görüyoruz" diye konuştu.

Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçoğlu: İstikrar devam ederse 2013 yılında çift haneli büyürüz!
  • 17.06.2013 11:31

Koçoğlu: İstikrar devam ederse 2013 yılında çift haneli büyürüz!

Koçoğlu, "Bu rakamlara, şantiyelerin kapalı olduğu bir dönemde ulaşıldı. İstikra ...

2012 "akıllı" evlerin yılı olacak
  • 20.01.2012 15:39

2012 "akıllı" evlerin yılı olacak

Lüks konut sektöründe rekabet artışının beklendiği 2012 yılında, birçok yüksek t ...