maritbet girişmaritbet
'Kentsel dönüşüm, şehri yeniden yapılandırmak demek'

'Kentsel dönüşüm, şehri yeniden yapılandırmak demek'

Satış Ajansı ve S2 Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu, emlaktasondakika’nın canlı yayın programına konuk oldu

Satış Ajansı ve S2'nin gayrimenkul sektörü için önemini aktaran Hasan Bursalıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

Daha önce Türkiye'nin lider gayrimenkul geliştirici firmalarından birinde yöneticilik yapan Hasan Bursalıoğlu, kendi şirketini 2013'te kurdu. Satış Ajansı ile beraber birçok projeye imza attıklarını belirten Bursalıoğlu yaptıkları işin, arsanın fizibilitesi ile başladığını söyledi. 'Girişimciler arsaya yatırım yapmak istedikleri zaman biz arsa ile ilgili bir ön çalışma yapıyoruz. Ön çalışmada bu arsaya yapılacak inşaatın imar şartlarını da göz önünde bulundurarak hangi konseptte olması gerektiği, satış fiyatlarının ne olabileceğinin analizini çıkarıyoruz, bölgenin gelişimini de araştırıyoruz. Buna bağlı olarak firma arsayı alıp almamak konusunda karar veriyor. Aldıkları zaman tekrar bizi davet ediyorlar diyorlar ki ‘siz böyle bir öneride bulundunuz, hadi bir de bizim mimarımıza anlatın ne istediklerinizi.' açıklamasında bulundu.

'Biz ondan sonra aritmetikleri çıkarıyoruz, mimara konseptle alakalı brief veriyoruz, sonrasında da projenin gelişim süreci boyunca mimari ekiple birlikte koordineli olarak yapıyoruz. Artık satışa gelmeye başladığımız zaman da medya satın alma ajansları ile beraber satış hazırlık sürecini yönetiyoruz, ajansların koordinasyonlarını yönetiyoruz, medya planlamasını çıkartıyoruz. Satış projeksiyonunu ve gelir tahminlerini tabloları ile beraber çıkartıyoruz. En sonunda da kampanya ve lansman dönemleri ile beraber etkileri geliyor.' şeklinde konuştu. 

Bu güne kadar Şenkaya İnşaat'ın Kurtköy'deki iki projesine destek olduklarını, Cathay İleri Projeler'in Ispartakule'de Stüdyo 24 projesine ve Halkalı'daki Cadde 24 projesine hizmet verdiklerini belirtti. 

Hatay'da devam eden bir proje…

Şuanda Hatay'da devam eden bir projelerinin olduğunu söyleyen Bursalıoğlu, Hatay'ın yerli firmalarından Yurtas İnşaat'ın bir projesine destek verdiklerini belirtti. Bunun yanında hazırlandıkları projelerin de olduğunu söyleyen Bursalıoğlu Halkalı'da Cadde 24'ün ticari satışlarına hazırlandıklarını ifade etti. 

Arsa araştırması yaparken tüm imar planlarını tüm ölçeklerde bölgenin gelişiminin ne yönde gidiyor? Bölgede kamunun yapmak istediği şeyler neler? Özel sektörü araştırıyoruz, yatırımlar var mı?

Bursalıoğlu 'Arsa yatırımında en önemli unsur ulaşım ve alt yapı imkanlarının sağlanması… Bölgenin hedef kitlesini araştırıyoruz. Konut projesi ise burada kimler yaşayabilir, kimlere hitap etmeli, ne tür bir proje olmalı bunlara bakıyoruz. Buna bağlı olarak analiz çıkartıyoruz.' dedi. 

Bir projeden kimlerin ev alacağı çok önemli!

Kimlerin ev alacağı çok önemli! Bunu yaparsanız zaten pazarlama süreçlerini optimize edebiliyorsunuz. Doğru kitleye yönelik proje hazırlarsanız ancak proje kısa sürede ve verimli, yüksek karlı bir şekilde satılabiliyor. Satın alan tüketiciler de memnun kalıyor ve kısa sürede prim elde ediyorlar. 

‘Kentsel dönüşüm şehri yeniden yapılandırmak demek'

Kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar yapan projelere de hizmet verdiklerini belirten Bursalıoğlu, Cadde 24 projesinin bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüme çok ilgi duyduklarını aktaran Hasan Bursalıoğlu ‘Kentsel dönüşüm şehir merkezini yeniden yapılandırmak, şehrin yeni bir kimliğe bürünmesi demek' diyor. Bu ilgimizi çekiyor. Bu yöndeki projelerle de görüşmelerimiz devam ediyor.  

Yıldızı parlayacak bölgeler...

'Mütekabiliyet Yasası ile birlikte İstanbul'un özellikle Körfez ülkelerinden ciddi talep almaya başladığını ve Körfez ülkelerindeki yatırımcılar için Türkiye daha rahat edebildikleri ve paralarını güvenle tutabildikleri bir ülke…  Bu nedenle gönül rahatlığı ile Türkiye'ye yatırım yapabiliyorlar. 

Türkiye'de özellikle İstanbul'a yatırım yapılıyor. Fakat yeşilin bol olduğu yerlere yatırım yaptıklarını gözlemliyoruz. Anadolu'daki bölgeler de buradan nasibini alıyor. Bursa, Yalova bölgesi hemen hemen hepsinin bildiği bölgeler… yine son dönemlerde Doğu Karadeniz de bu anlamda gelişme gösteriyor. Oraya da bir talep artışı var.' dedi. 

Cadde 24'ün satışları iki haftada tamamlandı. Öncesinde geceli gündüzlü çalıştıklarını, hedef kitleyi ve oradaki ihtiyacı doğru tespit ettiklerini söyleyen Hasan Bursalıoğlu, satış fiyatı açısından ve satış süresi açısından da çok verimli olduğunu aktardı. Ön çalışmanın çok önemli olduğunu söyleyen Bursalıoğlu başarının anahtarının doğru hazırlanmak olduğunu belirtti. 

S2 yazılım programını da anlatan Bursalıoğlu, 'S2'yi ‘gayrimenkul satış ofislerinin komple bir otomasyonu' şeklinde açıklıyor.  Müşteri satış ofisine gelmeden başlayan, satış ofisine girdiğinde devam eden ve çıktıktan sonra da takip eden bir süreç… Sektörde tüm ihtiyaçları hemen hemen gördük. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda bir program geliştirdik. Günümüzün sağladığı imkanları kullandık. Görüşme masasını komple dokunmatik bilgisayara çevirdik. Maketi CRM programına entegre bir biçimde çalıştırdık. Tahmin edilebilir sistemlerle doğru müşteriyi müşteri ile doğru temsilcisini buluşturmayı başardık.' dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sektöre etkisini de değerlendiren Hasan Bursalıoğlu şunları söyledi: Gayrimenkul sektörü aslında yaptığı çalışmalarla çok büyük bir trend yakaladı ve bu devam ediyor. En ufak bir istikrarsızlıkta gayrimenkul üreticileri olarak bu tepkiyi alarak sektör hemen durgunlaşıyor.

Gayrimenkul sektörü, yerel seçimler ile birlikte çok hızlı bir ivme yakaladı. Eminiz ki Sayın Başbakanımız'ın Cumhurbaşkanlığı ile beraber bu istikrar devam edecek. 

Haberin röportajı için tıklayın

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hasan Bursalıoğlu, S² ile sektörü anlattı
  • 12.09.2014 14:36

Hasan Bursalıoğlu, S² ile sektörü anlattı

CNR Emlak Fuarı 2014'te B-LAP Yönetici Ortağı Hasan Bursalıoğlu ile S² uygulamal ...

"Doğru kitleye yönelik proje hazırlanırsa bu satılır"
  • 14.08.2014 15:02

"Doğru kitleye yönelik proje hazırlanırsa bu satılır"

Satış Ajansı ve S2 Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu, emlaktasondakika.com canlı y ...

O projenin patronundan flaş açıklama!
  • 07.08.2014 10:33

O projenin patronundan flaş açıklama!

S2 Satış Otomasyonu Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu projenin detaylarını emlakta ...

S2, CNR Emlak 2014 Fuarı'na katılıyor
  • 09.09.2014 17:23

S2, CNR Emlak 2014 Fuarı'na katılıyor

Gayrimenkul proje satış otomasyon ve CRM uygulaması S² (Smart Sales) ile yatırım ...

'Kentsel dönüşüm, şehri yeniden yapılandırmak demek'
  • 14.08.2014 17:49

'Kentsel dönüşüm, şehri yeniden yapılandırmak demek'

Satış Ajansı ve S2 Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu, emlaktasondakika’nın canlı y ...

Hasan Bursalıoğlu, canlı yayınımıza konuk oldu
  • 14.08.2014 14:15

Hasan Bursalıoğlu, canlı yayınımıza konuk oldu

Satış Ajansı ve S2 Kurucu Ortağı Hasan Bursalıoğlu, emlaktasondakika.com canlı y ...