maritbet girişmaritbet
Karmod’tan kentsel dönüşüm için prefabrik ev önerisi!

Karmod’tan kentsel dönüşüm için prefabrik ev önerisi!

 Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, "İstanbul başta olmak üzere çok sayıda büyükşehirde şehir merkezine yakın lokasyonlarda oluşturulacak prefabrik kentler dönüşüm esnasında kira sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Karmod, Türkiye genelinde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinde prefabrik evlerin kullanılmasını önerdi.

Karmod açıklamasına göre, teknoloji kullanımıyla kısa zamanda üretilebilen prefabrik evler diğer konut modellerine göre yüzde 70’e varan oranda daha hızlı kurulum avantajına sahip. Tek veya iki katlı olarak üretilen prefabrik evler yatay mimari sosyal konut projelerinin en kısa zamanda tamamlanmasına katkı sağlıyor.

Prefabrik evler ustalık gerektiren uygulamaları en aza indiriyor. Konut üretimi modern tesislerde gerçekleştirildiğinden kulanım yerinde sadece montajı gerçekleştiriyor. Bu durum prefabrik evlerdeki işçilik maliyetleri ve sürelerini minimize ediyor.

Prefabrik ev fiyat ekonomisiyle de öne çıkıyor. Seri üretimin getirdiği israf edilmeden tam malzeme kullanımı ve işçilikleri azaltan sistem prefabrik ev fiyatlarına yansıyor. Prefabrik evlerle inşa edilen sosyal konut projeleri yüzde 30’a varan oranda çok daha ekonomik tamamlanıyor.

Dönüştürülebilir malzeme kullanımı ve enerji verimliliğiyle prefabrik ev sürdürülebilir çevre yönetimini kolaylaştırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, kentsel dönüşümde prefabrik evlerin hem yenilemede hem de kiralık ev sorununun çözümünde kullanılabileceğini vurguladı.

Prefabrik evlerin Anadolu’daki bir çok ilde sosyal konut inşasına büyükşehirlerde de kira sorununa en hızlı çözüm getireceğini belirten Çankaya, "Hızlı üretim ve kurulumla birlikte güvenli yapı avantajına sahip prefabrik evler kentsel dönüşümde çift yönlü değerlendirilebilir. Anadolu’da çok sayıda il ve ilçe merkezlerimizde yatay mimaride gerçekleştirilecek dönüşüm projeleri için prefabrik evler en uygun konut modelleri arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Çankaya, şunları kaydetti:

"İstanbul başta olmak üzere çok sayıda büyükşehirde şehir merkezine yakın lokasyonlarda oluşturulacak prefabrik kentler dönüşüm esnasında kira sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır. İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında kentsel dönüşüm ihtiyacı var.

Bu dönüşümün deprem riski nedeniyle en kısa zamanda yapılması hedefleniyor. Dönüşümün başlamasıyla on binlerce kiralık ev ihtiyacı ortaya çıkacak. Bu ihtiyaç şehrin kuzey kesimlerinde oluşturulacak prefabrik kentlerle karşılanabilir. Prefabrik evler dönüşümün tamamlanacağı ortalama 10-15 yıllık süre zarfında değişimli olarak kullanılabilecektir."

  • Etiketler:

Yorum Yaz