maritbet girişmaritbet
Kampanyalarla konutların yüzde 10'u satıldı!

Kampanyalarla konutların yüzde 10'u satıldı!

GYODER Başkanı Torun, "Ağustos, en düşük konut satışı yapılan aylardan biridir. Bu kampanya ile tarihi en yüksek satış oranlarına ulaşıldı" dedi.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut GYO'nun geçen ay başlattığı tarihi kampanyasına destek vermek için "Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye" adıyla düzenledikleri kampanya kapsamında 2 bin civarında konut satışı yaptıklarını belirterek, "Emlak Konut da bir o kadar satış yaptığını bildirdi. Bu da (kampanyaya katılan firmaların 60 bin konutluk stokunda) yüzde 10'luk bir satış yapıldı anlamına geliyor." dedi. 

 Aziz Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 ay vadenin bulunduğu kampanyanın Emlak Konut ile birlikte toplamda 86 projede 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsadığını hatırlatarak, çok başarılı bir kampanya dönemi geçirdiklerini ifade etti.

Torun, geliştiriciler olarak gerçekleştirdikleri kampanya kapsamında bugüne dek metrekaresi 4-7 bin lira arasında olan segmentte çok ciddi talep yaşandığını, söz konusu rakamlar düşünüldüğünde 100 metrekarelik 400-700 bin lira arasındaki dairelere ciddi talep olduğunu bildirdi.

Belirledikleri faizlerin bu segmentte uyuyan talebi canlandırdığını ifade eden Torun, şunları kaydetti: 

"GYODER'in başlattığı konut kampanyası 15 Ekim'e kadar devam edecek. Talebin devam edeceğini düşünüyorum. Yalnız bunun getirdiği çok büyük bir maliyet var. Geliştiricilerin bunu sürdürebilmeleri, katlanabilmeleri çok kolay değil. O yüzden bankaların faiz oranlarını düşürmesi, bizim kampanya faizlerini sürdürmemiz için önemli bir destek faktörü. Oradan gelecek birkaç puanlık destek, bizim faiz oranlarını sürdürmemiz için önemli olacak.

Bankaların destek vermesi, koşulların uygun olması, talebin devam etmesi durumunda firmalar, 15 Ekim sonrasında da kendi özelinde daha farklı kampanyalar yapabilirler. Çünkü kampanya kapsamında her firmanın bir stoku vardı. Bu stoku kampanya süresince satmış olacak. Kampanyaya katılan firmaların aşağı yukarı 60 bin konutluk bir stokundan bahsediyoruz. Bu 60 binlik konut içinde yeni başlamış projeler de var, bitmiş olan projeler de var."

"Bu dönemde tarihi bir rakam"

Aziz Torun, sektördeki talep yetersizliğini faizi düşürmek kaydıyla uyandırdıklarını, bunun önemli bir kaldıraç olduğunu ve kampanya kapsamında 2 bin civarında bir konut talebi aldıklarını bildirdi.

Torun, "Emlak Konut da bir o kadar satış yaptığını bildirdi. Demek ki 5 bin gibi bir konut talebi alınmış, bu da yüzde 10'luk bir satış yapıldı anlamına geliyor. Bir ayda yüzde 10'luk satış çok ciddi bir rakam. Aslında bakıldığında bu dönemde tarihi bir rakam... İnsanların satın alma gücünü ulaşılır yaptığınızda demek ki talep yetersiz olmuyormuş. Yıllara baktığımızda ağustos, en düşük konut satışı yapılan aylardan biridir. Bu kampanya ile tarihi en yüksek satış oranlarına ulaşıldı." şeklinde konuştu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da geçen ay başlattıkları kampanyada ağustos sonu itibarıyla 2 bin 547 bağımsız bölüm karşılığı yaklaşık 2 milyar liralık ciro elde ettiklerini, bu cironun temmuz ayında Türkiye'de yaşanan darbe girişimine, 2016'daki sıkıntılara rağmen ilk 7 aya eş değer bir satış olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...