maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş ‘Arnavutköy dünyanın fuar ve kongre merkezi olacak’

Kadir Topbaş ‘Arnavutköy dünyanın fuar ve kongre merkezi olacak’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy’deki 3. havalimanının yakınında dünyada örneği olmayan bir kongre ve fuar kampüsü yapacaklarını açıkladı

Arnavutköy'de vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy'deki 3. havalimanının yakınında dünyada örneği olmayan bir kongre ve fuar kampüsü yapacaklarını açıklayarak, “Yerlerinizin değerini bilin” dedi. Arnavutköy'de vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy'deki 3. havalimanının yakınında dünyada örneği olmayan bir kongre ve fuar kampüsü yapacaklarını açıklayarak, “Yerlerinizin değerini bilin” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy'de vatandaşlarla buluştu. Akpınar Mahallesi'nde yeni yapılan caminin açılışına katılan Başkan Kadir Topbaş, cuma namazı çıkışında vatandaşlara hitap etti. İstanbul'a yaraşan 2-3 milyon metrekarelik bir alanda dünyada örneği olmayan bir fuar ve kongre kampüsü yapacaklarını açıklayan Kadir Topbaş, “Bu ne demek? Dünyanın en büyük fuar alanı demek. Arnavutköy'e aş iş demek. Dünyanın en büyük fuar ve kongrelerinin havalimanı yakınında, Arnavuktöy'de yapılması demek. Yerini belirledik, proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Arnavuktöy'ün dünya ile temas ettiği dev bir proje olacak. Yerlerinizin değerlerini bilin. Buranın değeri birkaç kat artacak” diye konuştu.

İstanbul'un ziyaret edeceği Doğa Parkı

Bölgeye doğa parkı yapılacağının müjdesini veren Topbaş, “2 milyon metrekarelik bir alanda doğa parkı yapmak istiyoruz. İstanbullu doğa parkını görmek için buraya gelecek. Çok farklı bir proje tasarlandı. Tasarımları elimizde. TOKİ ile görüşüyoruz” ifadelerini kullandı. Arnavuktöy'ün ilçe olmasını ardından büyük yatırımlar yaparak altyapı sorunlarını bitirdiklerini, doğal gaz getirdiklerini ve artık üstyapı düzenlemelerine başladıklarını anlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu:

“Hamdolsun şimdi altyapı sorununu bitirdik. Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Arnavutköy'e çok önemli yatırımlar yaptık. Geçmişte doğal gaz isteniyordu, şimdi pankartlarda gördük, metro istiyorsunuz. Verdiğimiz sözü tutacağımızı iyi biliyorsunuz. Müjdelenmiş bu şehre hizmet etmek bize gurur veriyor. Hizmetkar olmak bizim en büyük vasfımız ve gelinen nokta ortada ama daha yapacak çok işimiz var.”

İstanbul'u raylı sistem ağlarıyla ördüklerini ve şehrin 2019'da 400 kilometre metroya kavuşacağını ifade eden Topbaş, “Arzumuz Arnavutköy'den metroyla Taksim'e ve şehrin her noktasına gidebilmenizdir. Bir bardak suya hasret İstanbul'da bakın neler konuşuyoruz. Edirnekapı-Sultançiftliği Tramvayı'nı Vezneciler'den Sultançiftliği'ne kadar metroya çeviriyoruz. Sultançiftliği istikametinden Arnavutköy üzerinden 3. havalimanına gidecek metro hattını da Ulaştırma Bakanlığımız yapacak. Bu konuda mutabakatımız var. Yani bu hatları kullanarak Arnavutköy'den Taksim başta olmak üzere şehrin her noktasına hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabileceksiniz. Bunun dışında Halkalı ve Hadımköy'den gelecek raylı sistem hatlarımız da olacak. Arnavutköy için böyle önemli metro hatlarını planladık. Arnavutköy'de geçmişten gelen bazı su ve imar ve kaçak yapı problemleri var. Bunları çözmek üzere çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Arnavuktöy'e 3x2 TEM bağlantılı müthiş bir yol yaptıklarını, 100 milyonları bulan bir yatırım daha yaparak hastanenin arkasından geçecek bir yol daha yaptıklarını anlatan Topbaş, “İnşallah o da bittiğinde Arnavuktöy merkezi rahatlayacak. Arnavutköy'e metro getirecek planları da hazırlıyoruz. İlçenizin geleceği çok daha farklı olacak. Arnavuktöy'de artık spor tesisleri, kültür ve sosyal alanlar gibi yüzeysel düzenlemeler yapacağız" dedi.
İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı
  • 29.04.2026 11:53

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin sanayi üretim stan ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...