maritbet girişmaritbet
İzzet Çapa  6.5 milyon euroya mahalle kuruyor!

İzzet Çapa 6.5 milyon euroya mahalle kuruyor!

Açtığı Cahide, Al Jamal, Limonata gibi yeme içme ve eğlence mekanlarıyla İstanbul eğlence hayatına yön verenler arasında bulunan İzzet Çapa, kendi kuracağı mahalleye muhtar oluyor

Açtığı Cahide, Al Jamal, Limonata gibi yeme içme ve eğlence mekanlarıyla İstanbul eğlence hayatına yön verenler arasında bulunan İzzet Çapa, kendi kuracağı mahalleye muhtar oluyor.

Nişantaşı'ndaki City's alışveriş merkezinin sergi alanı olarak ayrılan üst katına mahalle kuracaklarını belirten İzzet Çapa, “Bu mahallenin muhtarı da mahallenin delisi de olacak. Mahallenin muhtarı benim. Galiba mahallenin deliliği de bana kalacak” dedi.

2.500 metrekarelik bir alan

Alışveriş merkezlerindeki shop-mix (marka karması) kavramını rafa kaldırıp bunun yerine ‘ortaya karışık' kavramını kullanacaklarını belirten İzzet Çapa, 2500 metrekare alanda kurulacak mahallenin 6.5 milyon Euro'ya mal olacağını söyledi. Çapa üzerinde üç yıl çalıştıkları projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “City's yılda 8 milyon kişinin gezdiği bir alışveriş merkezi. Ama burada mahalle kültürü elit bir kültüre dönüşmüş. Benim gibi bir mahalle çocuğu City's ile önce Limonata markasıyla buluştu. Burası bir marka bense biraz deliyim. Buluşmamız Louis Vuitton-Marc Jacobs işbirliği gibi. Nasıl Louis Vuitton, deli dolu bir modacıyla müthiş bir işbirliği yaptıysa ben de benzer bir şey yapacağımı düşünüyorum. Neticede ben kravat düşmanı, deli dolu, asi bir adamım. Yani Nişantaşı beyefendisi ile mahalle çocuğu el ele verecek.”

Terzi, berber, bütün mahalle

Modern ile gelenekselin buluşacağı Mahalle'de mahallenin terzisi, berberi, bekçisi, kasabı, balıkçısı. Kebapçısı, cafe'si olması da planlanıyor. Yemi-içme mekanları, alışveriş alanları, önemli markaların tezgahları da bulunacak. İzzet Çapa, geleneksel mahalle kavramında var olan her şeyi buraya taşıyacaklarını belirterek, “Ayrıca balkonları açıp içeriyi orijinal hava ile buluşturuyoruz. Sigara içmek için uygun alanlar yaratılıyor. Burada 21'inci yüzyılın mahallesini kuruyoruz. Tiyatral bir dekor olmayacak.” dedi.

Kuzey, Güney, Orçun rakibimiz

Kurulan Mahalle vaktinin çoğunu televizyon başında geçirenleri dışarı çıkarmayı hedefliyor. İzzet Çapa bu nedenle rakiplerinin diğer mekanlar olmadığının altını çizerek,

“Biz yeni bir kitleyi hedef aldık. Bu yüzden bizim rakibimiz Kuzey, Güney, Fatmagül, Orçun, Hürrem gibi televizyon dizilerinin yıldızları” diye konuştu. Çapa sözlerini şöyle sürdürdü: “Televizyonda gerçekten güzel filmler, diziler var ama harika bir balık, çıtır çıtır bir pizza yok. Her şeyin en iyisini vererek insanların aklının televizyondan kalmasını engelleyeceğiz. Dijital ortamdaki sosyal medyayı biz gerçek hayata taşıyoruz.”

Türk mahallesini ihraç edebiliriz

İZZET Çapa, bugüne kadar hep dünya trendlerini takip edip onları yeniden yorumlayarak Türkiye'ye getirdiğini belirterek, “Bu bir anlamda öncülüktü belki ama eksik bir nokta vardı. Neden kendi mahallemden yola çıkıp bunu dünyada bir trend haline getirmiyorum. Yerelden yola çıkarak dünyaya açılmak için ben mahalleme geri dönüyorum. Bu ‘mahalle' konseptini yurtdışına ihraç edebiliriz. New York'ta da Beyrut'ta da bu mahalleyi kurabiliriz” diye konuştu.

Demet Cengiz Bilgin-Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trump Cadde açıldı
  • 15.01.2014 12:37

Trump Cadde açıldı

Trump Alışveriş Merkezi'nin terasında yer alan ve konsepti İzzet Çapa'ya ait ola ...

Trump Alışveriş Merkezi'nin 'Cadde' konsepti Ocak ayında açılıyor
  • 24.12.2013 14:12

Trump Alışveriş Merkezi'nin 'Cadde' konsepti Ocak ayında açılıyor

Trump AVM'nin İzzet Çapa ile işbirliğinden doğan Trump Cadde, teras katta Ocak a ...

İzzet Çapa, Nişantaşı ve Etiler'de iki yeni Limonata açıyor!
  • 16.09.2013 09:25

İzzet Çapa, Nişantaşı ve Etiler'de iki yeni Limonata açıyor!

Ünlü işletmeci İzzet Çapa, Limonata adlı restoran-kafe serisine yenilerini ekliy ...

Trump Cadde, 31 Ekim'de açılıyor!
  • 09.09.2013 08:58

Trump Cadde, 31 Ekim'de açılıyor!

Trump Alışveriş Merkezi'yle işletmeci İzzet Çapa'nın işbirliğinden doğan Trump C ...

Burak Özçivit, İzzet Çapa’nın Trump Cadde’sinde dönerci dükkanı açacak!
  • 16.07.2013 09:55

Burak Özçivit, İzzet Çapa’nın Trump Cadde’sinde dönerci dükkanı açacak!

Ünlü oyuncu Burak Özçivit, İzzet Çapa’nın Trump Towers AVM’de açacağı Trump Cadd ...

İzzet Çapa, City's AVM'deki Limonata, yeni adıyla Akaretler Sıraevler'e taşıyor!
  • 29.05.2013 09:21

İzzet Çapa, City's AVM'deki Limonata, yeni adıyla Akaretler Sıraevler'e taşıyor!

Ünlü işletmeci İzzet Çapa, Nişantaşı City's AVM'deki Limonata'yı Akaretler Sırae ...