maritbet girişmaritbet
İstanbul'un en değerli bölgeleri!

İstanbul'un en değerli bölgeleri!

İstanbul, son yıllarda yakaladığı ivme ile bir dünya kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor

 

İstanbul, son yıllarda yakaladığı ivme ile bir dünya kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. İstanbul'daki bu değişimi gören yerli-yabancı yatırımcılar da kentte konuttan AVM'ye otelden rezidansa kadar çeşitli alanlarda gayrimenkul yatırımı yapma konusunda adeta yarış halinde. Bu süreçte İstanbul'da yeni bölgeler de ön plana çıkmaya başlıyor. Bomonti, Sütlüce, Atakent, Batı Ataşehir ve Zekeriyaköy yıldızı parlayan bölgelerin başında geliyor. 
 
Son yıllarda ekonomiden turizme, kültürel etkinliklere kadar dünya metropolleri arasına girme yolunda hızlı adımlar atan İstanbul, bu süreçte çarpık yapılaşma sorununu da yeni projelerle çözüyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde yaşanan gelişme ile kent otelden rezidansa konuttan ofis projelerine kadar gayrimenkul yatırımlarının merkez üssü oldu. İstanbul'un gelişimini gören yerli-yabancı yatırımcılar da kentte yatırım yapma yarışına girdiler. 
 
Özellikle kent merkezinde arsa sıkıntısı olması nedeniyle yeni yerleşim yerleri yeni bölgeler kentte ön plana çıkmaya başladı. Bununla birlikte kent merkezinde Bomonti, Sütlüce, Kağıthane gibi merkezi yerlerde de eski fabrikalar ve binalar yıkılarak bir nevi kentsel dönüşüm de gerçekleşmeye başladı. 
 
Bununla birlikte son dönemde metropol trafiğini rahatlatmak için yapılan ulaşım yatırımları, gayrimenkul ve konut yatırımlarının da yönünü belirtiyor. Bölgenin ulaşımının kolaylaşması hem konut geliştiricileri hem de konut alıcıların tercihlerinde önemli rol oynuyor. Ulaşımda acılan yeni hatlar yatırımda yeni fırsatlar sunuyor.
 
 Bununla birlikte trafik, güvenlik, hava ve gürültü kirliliği gibi unsurlar kent merkezinde yaşam şartlarını zorlaştırsa da, çalışma alanları ve sosyo-kültürel donatılara yakınlık nedeniyle İstanbul'un merkez ilçelerinde konul edinme eğiliminin devam ediyor. 
 
Devam eden Kuzey Marmara Otoyolu, Karayolu Tüp Geçişi, Marmaray, üçüncü köprü ve havaalanı gibi ulaşım projeleri de kent çeperlerindeki konut alanlarının şekillenmesini etkiliyor. Önümüzdeki dönemde bazı bölgelere "ulaşımsal erişilebilirlik" sorununun aşılması bugün tercih edilmeyen birçok bölgenin önümüzdeki dönemde öne çıkmasına sebep olacağı da vurgulanıyor. 
 
Bu beklentilerden yola çıkarak İstanbul'da son dönemde öne çıkan bölgeleri araştırdık ve şu sonuçlara ulaştık:
 
BOMONTİ 
Bölgede geliştirilen şehir içi projeler üst-orta ve üst gelir gruplarını hedef alan geliştirme projeleri için fırsatlar sunuyor. Bu bölgelerdeki başarılı konut projelerinde A sınıf konutun metrekare satış fiyatları 4 bin ile 7 bin dolar arasında değişiyor. Bomonti'de proje geliştirmek için. uygun boş arsa az olduğundan buradaki gelişimin Piyalepaşa, Kağıthane ve Dolapdere'ye yönelmesi bekleniyor. 
 
Ant Yapı tarafından faaliyete geçirilen Anthill'in yanı sıra, bölgede Sinpaş GYO'nun Time Residence projesi, Tekfen'in Bomonti Apartmanları ve Fer Yapı'nın Itower Bomonti projeleri bölgede son yıllarda yaşanan değişimin bir kanıtı oluyor. Atakent İstanbul'da toplu konut kavramının en gözde alanlarından biri olan Halkalı Toplu Konut, bir semt adı, hatta bir konut markası oklu. Fakat TOKİ'nin bu büyük konut üretim alanına son yıllarda çok daha büyük projeler eklenince Avrupa Yakası'nın Ataşehiri olarak konumlandırılan bölgeye Atakent adı verildi. Eskiden Halkalı çöplüğünün yer aldığı bölgede yapılması planlanan 2.5 milyar dolarlık Tema Park projesinin yarattığı rüzgarın etkisiyle bölgede her yıl yeni konut projeleri yükseliyor. Soyak'tan Dumankaya'ya kadar birçok konut üreticisinin geliştirdiği projelerin hayata geçmesi ile 2016 yılına kadar 14 bin 866 yeni daha konut oturuma açılacak. 
 
Atakent bölgesindeki konutların metrekare fiyatları 2 bin 200 liradan başlayıp 3 bin liraya kadar çıkıyor. 
Bölgede Ihlamur Evleri, Lale Şehir Konakları, Avrupa Konutlan Atakent 1-2, Ka-Green Konaklan ve Soyak Olimpiakent en gözde konut projeleri olarak öne çıkıyor. Terrace Tema, Astera Park, Konsept Halkalı, Soyak Evostar, Sinpaş Bosplıorus City, Sinpaş İstanbul Sarayları, Soyak Park Aparts, İstanbul Lounge 1-2, Elite City ve Avrupa Konutları Atakent 3, Divan Residence ise bölgede satışı devam eden projelerden.
 
 Tema Park Projesi'nin de bölgedeki hareketliliği arttıracağı, bölgede yer alan konut fiyatlarını artıracağı vurgulanıyor. TOKt tarafından hasılat paylaşımı modeliyle ihalesi yapılan Halkalı Temapark projesi, Mesa-Kantur-Akdaş-Artaş-Öztaş konsorsiyumu tarafından inşa edilecek. 1.3 milyar Euro'luk İstanbul Tema Park Projesi 2016 yılında tamamlanacak. Atakent Doğa ve Eğlence Parkı, yaklaşık 1.5 milyon metrekare üzerinde Türkiye'nin en özel projelerinden biri olacak. Yaklaşık 600 bin metre inşaat alanına sahip olacak projeyle ortaya bir uydu kent çıkacak. 
 
Tema Park projesinin konsorsiyum lideri Mesa'nın yönetim kurulu başkanı Erhan Boysanoğlu, Tema Park projesinin 450 bin m2'lik konut. 410 bin m2'lik fuar alanını içeren kısmının inşaatına bu yılın eylül ayında başlanacağını söylüyor. 
 
Mesa'nın Nurol ile birlikte Bahçeşehir'de 2 bin konutluk bir projesinin daha okluğuna işaret eden Boysanoğlu, "Balıçeşehir'de bugüne kadar birçok projeye imza altık. Bu projemiz de 2 bin konutu içermesi ile büyük bir proje ve yıl sonunda inşaatına başlayacağız" diyor. 
 
SÜTLÜCE - HALİÇ 
Haliç'te özellikle kent merkezine yakın yaşamak isteyen, çalışan genç profesyoneller için geliştirilecek stüdyo daireler içeren projelere talep artışı bekleniyor. 
 
Haliç Kongre Merkezi'nin faaliyete geçmesi ile birlikte hareketlenen bölgede Hilton Garden Inn'in açılması da bölgenin potansiyelinin bir kanıtı niteliğinde. Ayrıca bölgenin İstanbul'un merkezine olan yakınlığı da yatırımcıları bu bölgeye yoğunlaştırıyor. Bölgede metrekare fiyatları 2 bin- 3 bin TL aralığında değişiyor. 
 
PENDİK – TUZLA
 Yeni metro hattının tamamlanmasıyla Anadolu yakasında Pendik ve Tuzla bölgeleri düşük-orta, orta ve üst gelir gruplarını hedef alan konut projeleri ile dikkat çekmeye başladı. Bu bölgelerde arsa fiyatları İstanbul'un diğer bölgelerine göre oldukça düşük ve büyük arsa bulmak kolay. Teknik Yapı Holding tarafından Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul projesi, Tuzla'nın artık İstanbul'un sayfiye kasabası olma kimliğinden sıyrılıp yeni yerleşim yeri haline geldiğinin bir kanıtı niteliğinde. 
 
Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Evora projesi ile popülerliğini kaybeden Tuzla'yı yeniden parlatacaklarını söylüyor. 
 
İstanbul'un bir diğer sayfiye yerleşim yeri olarak dikkat çeken Pendik'te ofis projelerinin üssü olma yolunda adımlar atıyor. Varyap Pendik Plaza bölgenin gelecekte ofis konusunda ön plana çıkacağının bir göstergesi oluyor. 
 
Bu bölgelerde metrekare fiyatları 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor
Bölgenin en prestijli projelerinin başında yer alan Bayraktar Grup'un Via/Port Houses&Suites projesi, 26 bin metrekarelik arazi üzerinde konumlanıyor. Özel kat planlarıyla tasarlanmış olan proje 9 katlı 4 blok tan ve 3 katlı özel house ünitelerinden meydana geliyor. 
 
Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığının Venedik konseptli projesi Via/Port Venezia, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan Gaziosmanpaşa'da inşa ediliyor ve konut-avmofis bölümleri mevcut. TEM Otoyolu üzerinde bulunan proje, 82 bin m2'lik arazi üzerine kuruluyor. Mimari konseptini Venedik'ten alan Via/Port Venezia, 5 kule, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi ve 50 bin m2'lik alana sahip modem ofis etaplarından oluşuyor. 
 
Via Development&Management Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Via/Port Venezia dan 1 milyar TL gelir beklediklerini söylüyor. Vialand ile Eyüp'te Türkiye tarihinin yapılmış en büyük perakende projesini yapacaklarına işaret eden Bayraktar, "600 dönümlük bir alana eğlence, perakende ve yaşam merkezi olan Vialand'i 1 milyar TL'lik yatırımla inşa ediyoruz. Bu projeyle İstanbul'a inanılmaz turist çekeceğiz" diyor. 
 
KARTAL 
Kartal ilçesinde yapımı devanı S eden Kartal Adalet Sarayı, metro, ( kentsel dönüşüm projesi, marina ve mevcut sanayi alanlarının şehir içinde kalmasıyla bunların şehir l dışına taşınarak hizmet sektörü ve konut alanına dönüştürülmesi, bölgeyi çekim alanı haline getirdi. 
 
Adalet Sarayı'nın bu bölgede konumlanmış olması birçok avukatın bu bölgede yatırım yapmasına neden oluyor. Ayrıca bölgedeki yeni konut projelerinde kullanım amaçlı daire alan malikler çoğunlukla avukatlardan oluşuyor. Kartal'da bulunan devlet ve özel hastanelerin sayılarının artması, doktor ve hemşirelerin de bölgeye talep göstermelerine neden oluyor.
 
 Ulaşım açısından bakıldığında, İstanbul'u Avrupa'ya ve Anadolu'ya bağlayan bir hızlı tren projesi olarak Marmaray, Türkiye'nin en önemli projelerinden biri. Kartal'daki istasyonu önemli bir transfer noktası olacak. İnşası devam eden KadıköyKartal Metro güzergahı, Kartal'dan sonra, Pendik'e kadar planlandı. 
 
Kartal da özellikle Adliye Sarayı'nın yakın çevresinde inşa çalışmaları devam eden ofis projeleri bulunuyor. Bölgede metrekare fiyatları 2 bin TL ile -3 bin 500 TL arasında değişiyor. 
 
Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Kartal sahilde kentsel dönüşüm projesi yaptıklarını. 250 daireli bir site oluşturacaklarını ayrıca Kartal E-5 üzerinde 380 daireli projelerinin ise yansını sattıklarını söylüyor. 
 
Çamlıca'da 85 bin m2'lik arazilerine 70 civarında villa yapacakları projelerine bu yılın Kasım ayı başında başlamayı planladıklarını belirten Boysanoğlu, "Anadolu yakasında Adaları gören sahil kesimindeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgileniyoruz. Bu bölgede satılabileceğine inandığımız her projeye varız" diyor. 
 
"YENİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ"
"Konsorsiyum lideri olduğumuz Tema Park projesinin 450 bin metrekarelik konut, 410 bin m2'lik fuar alanını içeren kısmının inşaatına eylül ayında başlanacak. Kartal sahilde kentsel dönüşüm projesi yaparak 250 daireli bir site oluşturuyoruz. Kartal E-5 üzerindeki 380 daireli projemizin yarısını sattık. Çamlıca'da 85 bin m2'lik bir arazimiz var oraya 70 civarında villa yapacağız ve bu projemize kasım ayında başlamayı planlıyoruz. Kağıthane'de 70 bin m2 alan üzerinde 44 bin m2 kiralanabilir alanı olan ofis projemizi yıl sonunda teslim edeceğiz. Mesa'nın Nurol ile birlikte Bahçeşehir'de 2 bin konutluk bir projesi daha var. Bu projemiz de 2 bin konutu içermesi ile büyük bir proje ve yıl sonunda inşaatına başlayacağız. Ortaklı projelerimiz dahil tüm projelerimizde bu yıl Mesa'nın üzerine düşen yatırım tutarı 200 milyon TL'yi buluyor. Diğer işlerimizle birlikte grup ciromuz yıllık 600-700 milyon TL'ye ulaşıyor."
 
BATI ATAŞEHİR 
Özellikle Finans Merkezi projesi ile bölge hareketliliğini arttırarak devam ettirecek gibi görünüyor. Hafriyat çalışmalarının başladığı proje alanı kapsamında büyük kamu kurumlarının yanı sıra sınırlı gayrimenkul geliştiricilerinin sahip oldukları arsalar bulunuyor. 
 
Ağırlıklı olarak ofis projeleri şeklinde gelişimin görüleceği bölgede sınırlı da olsa konut fonksiyonunun yer alacağı tahmin edilmekte. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın master planından önce ruhsatı alınan ve inşası devam etmekte olan Sarphan Finanspark bölge içinde ilk başlayan proje olarak karşımıza çıkıyor. Proje kapsamında ofis ve konutların satışları halen devam ediyor. Ofis ve konutun yanı sıra proje kapsamında otel ve AVM fonksiyonlarının da yer alması planlanıyor.
 
Varyap-GAP ortak girişimi ile yakın zaman önce konut ünitelerinin satışına başlandığı Metropol İstanbul projesi de ciddi bir konut stoğuna sahip diğer önemli bir proje oluyor. 
 
Bölgede inşası devam eden ve planlanan projeler göz önünde bulundurulduğunda bölgenin yakın zamanda en büyük ihtiyacının güçlü toplu ulaşım projeleri olacağı düşünülüyor. 
 
Finans Merkezi projesinin hayata geçmesi ile birlikte bölgede doygunluğa ulaştığı düşünülen konut ve ofis piyasasında yeniden bir canlanma başladı. Bölgede metrekare fiyatlan 2 bin 500 ile 6 bin dolar arasında değişiyor. 
 
"VENEZZA'DAN 1 MİLYAR TL BEKLİYORUZ" 
"Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı'nın Venedik konsepti projesi Via'Port Venezia, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan Gaziosmanpaşa'da inşa ediliyor ve konut-avm-ofis bölümleri mevcut. TEM Otoyolu üzerinde bulunan proje, 82 bin m21ik arazi üzerine kuruluyor. Mimari konseptini Venedik'ten alan Via/Port Venezia, 5 kule, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi ve 50 bin metrekarelik alana sahip modern ofis etaplarından oluşuyor. Via/Port Venezia'dan 1 milyar TL gelir bekliyoruz. Vialand ile Eyüp'te Türkiye tarihinin yapılmş en büyük perakende projesini yapacağız. 600 dönümlük bir alana eğlence, perakende ve yaşam merkezi olan Vialand'i 1 milyar TL'lik yatırımla inşa ediyoruz. Bu projeyle İstanbul'a inanılmaz turist çekeceğiz."
 
SANCAKTEPE
Sancaktepe, İstanbul'un gelişime en açık bölgelerinden biri konumunda. Sancaktepe'de konut yoğunluğu diğer bölgelere göre daha az. Yüksek katlı yapılaşmanın olmaması nedeniyle yaşam için daha bol alanlar sunuluyor. Sancaktepe'nin en önemli avantajlarından biri de Aydos Ormanı gibi İstanbul'un nadir ormanlarından birine sahip olması, tertemiz bir hava sunması. 
 
Bölgede metrekare fiyatlan 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL aralığında. Sancaktepe'nin kuzeyinde Çekmeköy, güneyinde Kartal ve Maltepe, doğusunda Sultanbeyli ve Pendik, batısında ise Ümraniye ve Alaşehir ilçeleri bulunması ile oldukça merkezi bir konuma sahip. Kent trafiğine fazla takılmadan buraya ulaşmak mümkün. Aynca konut üretiminin yeni yeni başladığı bir bölge olması dolayısıyla prim potansiyeli çok yüksek. Zemin olarak İstanbul'un en sağlam zeminlerinden birisi burada. Ulaşım ağlarının tam kesişme noktasında olan Sancaktepe'ye şu an için toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşılabiliyor. 
 
Selin Yapı tarafından bölgede gerçekleştirilen Rings İstanbul projesi, ofis. AVM ve konuttan oluşan karma bir proje. Projenin ilk etabı, Siesta, Vista ve Rings Office Suites olmak üzere üç ayrı bölümden oluşuyor. 
 
KAĞITANE - AYAZAGA -SEYRANTEPE 
Bu üçgen gerek ulaşım bağlantı yollarına yakın konumu ve gerekse de kent merkezi içinde yer alıyor olması nedeni ile son dönemde tüm gayrimenkul geliştiricilerin dikkatini çeken bir bölge haline geldi. Ağaoğlu My Home Maslak projesi bölgede öne çıkan projelerden biri oluyor. 
 
Seyrantepe'nin iddialı projelerinden biri de Eroğlu Gmbu'nun Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki karma kullanım projesi. Proje kapsamında konutun yanı sıra, ofis, i otel ve ticari alanlardan oluşması l planlanırken, proje ile birlikte bölge önemli bir konut alanı haline gelecek. 
 
Kağıthane, Cendere Caddesi boyunca halihazırda büyük geliştirici firmaların özellikle ticari kullanımlı projeleri de devanı ediyor. Mesa-Ferko ortaklığı tarafından inşa edilen zemin katı Metro Grossmarket olarak kullanılan ve üst katları ofis olarak planlanan projenin i ofis katlarının inşaatı hali hazırda l devam ediyor. 
 
Eroğlu Gayrimenkul'iin KağıtI hane'de 120 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği ticari projesi Ofishane'nin bu yılın Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor. 
 
Eroğlu Gayrimenkul'ün konut projelerinin yanı sıra ticari alanda da kuvvetli bir başlangıç yaptığını belirten Eroğlu Holding Yönetim Kumlu Başkanı Nurettin Eroğlu, geçtiğimiz yıl yaklaşık 2,5 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını bu yıl ise 5 yeni proje geliştirerek 3i2 milyar TL'lik yatırım hedeflediklerini söylüyor.
 
Eroğlu, "Bu yıl 20 bin metrekarelik alanda Platform Merter Fashion Park Moda'nın Yeni Vitrini'ni, Antalya Erasta projesinde Antalya'nın ilk doğa ile barışık yan açık alışveriş merkezinin 14 bin metrekarelik alanında Bauhaus ve 3 bin 800 metrekarelik alanında Electrovvorld mağazalarını açarak ticari projelerin devamını getireceğiz" diyor. 
 
Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Kağıthane'de 70 bin m2 alan üzerinde 44 bin m2 kiralanabilir alanı olan ofis projelerini bu yıl sonunda teslim edeceklerini söylüyor. Bölgede metrekare fiyatları 3 bin TL ile 4 bin 500 TL arasında değişiyor. Sur Yapı'nın AVM projesi ve Eroğlu'nun Ofishane projesi, Nef 11 Kağıthane projesi ile Timur GayrimenkuPıin de bölgede ofis ve konut projesinin inşa çalışmaları devam ediyor. 
 
Bölgede tamamlanan ilk ofis projesi ise Tekfen Emlak Geliştirme tarafından geliştirilen Ofispark projesi. 
 
ZEKERİYAKÖY 
İstanbul deprem haritasında en sağlam bölge olarak görülen Sarıyer, güvenlik ve lüksü bir arada isteyenler için İstanbul'un tercih edilen en önemli ilçelerinden biri. Özellikle Zekeriyaköy-Uskumruköy bölgesi, imar çalışmalarının başlaması ve tünel inşası sonrasında popülaritesini arttırdı. 
 
3'üncü köprü güzergahının Zekeriyaköy'e yakın geçecek olması, ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte bölgeye olan talebin artacağı. bu durumun da bölgedeki arsa ve konut fiyatlarında yükseleceği düşünülüyor. 
 
Zekeriyaköy bölgesinde konak tarzı, çok geniş kullanım alanlarına sahip konutlarla başlayan gelişim bugün yerini daha küçük konut tiplerine bırakmakta. Müstakil villa tarzı evler ile bahçe dubleks ve çatı dubleks daire tarzı konutların son zamanlarda ilgi çektiği görülmekte. Zekeriyaköy'de Garanti Koza, Nurol Holding gibi yerleşmiş projelerinin yanında, Eczacıbaşı, İnanlar İnşaat gibi büyük firmaların projeleri yer alıyor. Zekeriyaköy dahilinde devam etmekte olan diğer projeler Garage Zekeriyaköy Evleri, Kule Evleri, Zekeriyapark Evleri, Cem Villaları, Feronia Evleri, Sultankoru, Gloria Zekeriyaköy Evleri. Slıarman Zekeriyaköy Villan, Kent Optimum ve Parkone oluyor. İnanlar inşaat tarafından bu yıl başlaması planlanan Terrace Doğa, Terrace Plus ve Terrace Vadi projeleri de bulunuyor. Bölgede metrekare fiyatlan 2 bin 500 ile 5 bin dolar arasında değişiyor. 
 
GÜNEŞLİ - BASIN EKSPRESS 
Otobüs terminali. Bağcılar, Kirazlı ve İSTOÇ arasındaki metro hatlarının tamamlanması ile bu bölgelerdeki ulaşım imkanlarının iyileşmesi bekleniyor. Alışveriş merkezleri, oteller ve ofis binalarının geliştirilmeye başlanması, Güneşli-Yenibosna bölgelerinde ve Basın Ekspres Yolu çevresinde stüdyo ve ev-ofis tipi konseptler sunan projeler için fırsatlar oluşturuyor. 
 
Maryapı'dan Ağaoglu'na, Fer Yapı'dan Nurol GYO'ya, Ege Yapı'dan Torunlar GYO'ya kadar bir çok markalı konut üreticisinin bölgede AVM, rezidans, konut ve ofisi içeren karma projeleri yükseliyor. 
 
Bölgede metrekare fiyatları 2 bin 500 TL ile 4 biıı TL arasında değişiyor. Basın Ekspres Yolu'nun en büyük avantajı Atatürk Havaalanı'na yakınlığı. Bölgede arsası olan yatırımcılar ve arsa arayan yatırımcılar bulunmakla birlikte başlayan projelerin de ağırlıklı olarak konut projeleri olduğu gözleniyor. Bölgede inşası devam eden projelerin başında Torunlar GYO'nun Mail of İstanbul Projesi, Ege Yapı nın Batı Şehir Projesi ve Fer Yapı'nın Boyner Grubu ile kat karşılığı gerçekleştirdiği lstwest projeleri geliyor.
 
Nurol GYO'nun Doğan Grubu'ndan satın aldığı Hürriyet Gazetecilik arazisi bölgedeki son gerçekleşen önemli arsa işlemlerinden biri. 
 
ZEKERİYAKÖY 
İstanbul deprem haritasında en sağlam bölge olarak görülen Sarıyer, güvenlik ve lüksü bir arada isteyenler için İstanbul'un tercih edilen en önemli ilçelerinden biri. Özellikle Zekeriyaköy-Uskumruköy bölgesi, imar çalışmalarının başlaması ve tünel inşası sonrasında popülaritesini arttırdı. 
 
3'üncü köprü güzergahının Zekeriyaköy'e yakın geçecek olması, ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte bölgeye olan talebin artacağı. bu durumun da bölgedeki arsa ve konut fiyatlarında yükseleceği düşünülüyor. 
 
Zekeriyaköy bölgesinde konak tarzı, çok geniş kullanım alanlarına sahip konutlarla başlayan gelişim bugün yerini daha küçük konut tiplerine bırakmakta. Müstakil villa tar
 
10 YILLIK PERSPEKTİFTE ONE ÇIKANLAR
Önümüzdeki 10 yıllık dönemde gelişmesi planlanan Maltepe bölgesinin, inşaatı devam Kadıköy-Kartal metro hattı ve bölgede devam eden projeler dikkate alındığında ilk beş yıl içerisinde gelişim göstereceği, Beykoz, Poyrazköy ve Riva'nın Kuzey Marmara Otoyolu güzergahında olmalarına rağmen, kent merkezine uzaklıkları nedeniyle ancak 2'inci beş yıl içerisinde gelişmeleri bekleniyor. Akfırat-Tepeören'in Çevre Düzeni Planı'nda birinci beş yılda gelişmesi öngörülen bölgelerden olmasına rağmen, kent merkezine uzaklığı nedeniyle 2. beş yılda gelişeceği, Silivri'nin 2'inci beş yılda gelişmesi öngörülen bölgelerden olmasına rağmen yine kent merkezine uzaklığı nedeniyle 3'üncü beş yılda gelişeceği de beklentiler arasında yerini alıyor. Kemerburgaz-Göktürk, Zekeriyaköy, Zeytinburnu, Kağıthane, Sultançiftliği Habibler, Gazimahallesi-Küçüköy, Çekmeköy-Taşdelen-Sancaktepe. Göztepe, Maltepe'nin diğer ilçelere göre daha hızlı gelişeceği de vurgulanıyor. Riva-Poyrazköy-Beykoz, Akfırat-Tepeören, Başakşehir-Küçükçekmece, Çaltaca Merkez, Kayabaşı, Altınşehir-lspartakule, Orhanlı, Şahintepe -Güvercintepe gibi yerlerin de önümüzdeki 10 yıl içinde değerlenmesi beklentiler arasında.
 
"5 YENİ PROJE HEDEFLİYORUZ" 
"Eroğlu Gayrimenkul konut projelerinin yanı sıra ticari T m alanda da kuvvetli bir başlangıç yaptı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık ¦ it. "**" \ Jj 2,5 milyar TL'lik yatırım yaptık, bu yıl ise 5 yeni proje geliştirerek 3,2 milyar TL'lik yatırım hedefliyoruz. Bu yıl 20 bin metrekarelik alanda Platform Merter Fashion Park VHt A.S Moda'nın Yeni Vitrini'ni, Antalya Erasta projesinde Antalya'nın ilk doğa ile barşık yan açık alışveriş merkezinin 14 bin metrekarelik alanında Bauhaus ve 3 bin 800 metrekarelik alanında Eectrovvorld mağazalarını açarak ticari projelerimizin devamını getireceğiz. Bugüne kadar Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kâğıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Seyrantepe, Tekirdağ, Antalya ve Bursa'da projeler geliştirdik, iki yıl içinde tamamlamayı hedeflediğimiz projelerin toplam büyüklüğü 2 milyon metrekareye ulaşıyor."
Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"
  • 27.02.2024 15:50

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da Bakırcı ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...