maritbet girişmaritbet
İstanbul'da hangi bölgelerin yakın gelecekte yıldızı parlayacak?

İstanbul'da hangi bölgelerin yakın gelecekte yıldızı parlayacak?

ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi RE/MAX1997 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Murat Goldştayn tarafından Türkiye'ye getirilen RE/MAX Türkiye, 227 ofisi ve 2 bin gayrimenkul danışmanı ile hizmet veriyor. 2013 yılının ilk beş ayında yüzde 35büyüyen RE/MAX'ın önümüzdeki beş yıla dönük hedefleri de büyük

RE/MAX Türkiye kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn önümüzdeki beş yıl içinde 10 bin gayrimenkul danışmanı ve 500 ofise ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor. 14 bin 500 adetlik bir portföye sahip olduklarını söyleyen Goldştayn, "İstanbul, Bursa İzmir ve Antalya'da hızlı büyüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde doğu illerinde de büyümek istiyoruz" diyor. Kentsel dönüşümle birçok bölgenin yıldızının parlayacağını söyleyen Goldştayn deprem riskli bölgeler için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu vurguluyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor: "Kentsel dönüşüm İstanbul'un çehresini değiştirecek nitelikte büyük bir proje. Türkiye'nin büyük bölümünün deprem riski altında olduğunu düşünürsek kentsel dönüşümün ülkemizde ne kadar etkili olacağı da ortaya çıkıyor. Kentsel dönüşümün öncelikli olarak yapılacağı il sayısı 35 olarak açıklandı ancak büyük şehirlerde arsaların sınırlı olması nedeniyle konut bölgeleri çok değerli. Bu yüzden özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Şanlıurfa illerinde yer alan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm yoluyla yeni araziler kazanılması ve bu alanların dönüştürülmesi daha hızlı gerçekleşecek. İstanbul'da yıldızı parlayacak olan semtler: Küçükçekmece, Şerifali, Çekmeköy, Alibeyköy, Balat, Sütlüce, Ümraniye, Fikirtepe, Kağıthane, Seyrantepe, Gültepe, Çeliktepe, Kartal Rahmanlar, Tuzla, Kasımpaşa, Hasköy, Aynalıkavak, İkitelli, Sefaköy, Sancaktepe, Üsküdar, Sarıyer Pınar Mahallesi, Derbent, Cumhuriyet Mahallesi, Reşitpaşa, Veliefendi..."

Yabancılara mülk satışıyla ilgili yapılan yasal düzenlemelerin gayrimenkul piyasasının yıldızını parlattığını söyleyen Murat Goldştayn yabancıların gayrimenkule ilgisinin giderek arttığını söylüyor. Goldştayn "Mütekabiliyet esasının kalkmasıyla birlikte yabancılar Türkiye'ye daha çok ilgi göstermeye başladı. Ofislerimiz yabancı müşterilerle uzun zamandır çalışıyor. Yasa çıkmadan önce Ortadoğu ülkeleri ve Rusya Türkiye'ye büyük ilgi gösteriyordu fakat önlerinde yasal engeller vardı. Mütekabiliyet yasasından sonra yabancı yatırımcılar Türkiye'ye yatırım konusunda daha hızlı bir araştırma sürecine girdi" diyor.

Para

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polat Gayrimenkul Asyalı yatırımcılarla buluştu
  • 06.03.2026 14:34

Polat Gayrimenkul Asyalı yatırımcılarla buluştu

Türkiye’nin özel sektör eliyle gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi ...

Folkart Orion’da ‘ön satış’ başladı
  • 06.03.2026 13:22

Folkart Orion’da ‘ön satış’ başladı

Folkart, İzmir’de büyük bir yatırımla hayata geçirdiği Orion projesinde ön satış ...

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi
  • 27.02.2026 15:39

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi

TOKİ tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Çiftliği 1. Etap'ta yapımına başlanan ...

Yarısı bizden için vatandaşlara ‘riskli yapı’ kolaylığı
  • 27.02.2026 14:56

Yarısı bizden için vatandaşlara ‘riskli yapı’ kolaylığı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 31 Aralık 2026’da sona ...

Ege Yapı Kekliktepe’de teslim süreci bahar sonu başlıyor
  • 27.02.2026 12:10

Ege Yapı Kekliktepe’de teslim süreci bahar sonu başlıyor

Ege Yapı’nın, Ege Yapı GYO portföyünde Urla Kekliktepe’de hayata geçirdiği müsta ...