maritbet girişmaritbet
İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 'nden deniz trafiğine çözüm!

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 'nden deniz trafiğine çözüm!

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen gürültü kirliliğiyle ilgili şikâyet-leri dikkate alarak, çözüm yolu üretti

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen gürültü kirliliğiyle ilgili şikâyet-leri dikkate alarak, çözüm yolu üretti. Buna göre artık Boğaz'dan geçen deniz araçlarına susturucu takılacak. Değerleri aşan teknelere bin 883 lira para cezası uygulanacak.

İstanbul Boğazı'nda yoğun deniz trafiği nedeniyle oluşan gürültü kirliliği, yetkilileri harekete geçirdi. Vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetleri dikkate alan İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nda ticaret amaçlı tur ve gezi düzenleyen teknelere, gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla susturucu (waterlock) takacak. Gemilerin motor kısmına takılması planlanan susturucu, motor ve egzoz sesini engelliyor. Belirlenen değerleri aşan teknelere bin 883 lira para cezası uygulanacak. Bu kapsamda haziran ayı içinde yapılan denetimlerde 4 gezi teknesine bin 883'şer lira ceza kesildi. Müdürlük, İstanbul Boğazı'na kıyısı olan eğlence yerlerinden kaynaklanan gürültü kirliliğini önlemek için de çalışma başlattı. Yaz aylarında 14 kişilik bir ekiple eğlence merkezlerinin denizden ve karadan gürültü denetimlerini yapacak olan müdürlük, hafta sonları dâhil sabahın erken saatlerine kadar denetimlerini sürdürecek.
 
Tüm bunların yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Boğaz'da erken saatlerde olta ve balık avcılığı yapan ufak tekneler için de çalışma yürütüyor. Zira gelen şikâyetler arasında bu teknelerin marin motor kullanmayıp pancar motoru olarak tabir edilen makineleri kullanmaları ve egzozlarında susturucu bulunmamasından dolayı aşırı gürültü yapmaları da var. İstanbul İl Müdürlüğü de Boğaz bölgesinde canlı müzik yapan gezi teknelerine yönelik denetimleri sıklaştırdı. Buna göre gündüz canlı müzik yapan gezi teknelerinin 70 desibel A'dan, akşam 63 desibel A'dan ve gece 55 desibel A'dan fazla olması durumunda para cezası uygulanacak.
Derviş Genç / Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galatasaray Adası ne zaman açılacak? İşte son durum!
  • 23.06.2022 11:06

Galatasaray Adası ne zaman açılacak? İşte son durum!

Galatasaray Adası Ne Oldu, Galatasaray Adası Ne Zaman Açılacak? Galatasaray Kulü ...

"1915 Çanakkale Köprüsü"nde gece!
  • 17.03.2022 11:53

"1915 Çanakkale Köprüsü"nde gece!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'n ...

Sisin içinde kaybolan "1915 Çanakkale Köprüsü" havadan görüntülendi
  • 02.11.2021 11:56

Sisin içinde kaybolan "1915 Çanakkale Köprüsü" havadan görüntülendi

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden "1915 Çana ...

 Boğazın gerdanlığı 48 yıldır kıtaları birbirine bağlıyor
  • 01.11.2021 11:07

Boğazın gerdanlığı 48 yıldır kıtaları birbirine bağlıyor

"İstanbul Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen ve 30 Ekim 1973'te hizmet ...

Erguvanlar, İstanbul Boğazı'nı taçlandırdı
  • 03.05.2021 17:50

Erguvanlar, İstanbul Boğazı'nı taçlandırdı

İstanbul Boğazı'na bu günlerde eşsiz bir güzellik katan, baharın habercisi erguv ...