maritbet girişmaritbet
İNŞAATTA NEDEN DÜŞÜŞ VAR?

İNŞAATTA NEDEN DÜŞÜŞ VAR?

TÜİK'in hazırladığı anketin sonuçlarına göre Eylük ayında hizmet sektörü güven endeksi arttı.

İnşaat, perakende ticaret ve hizmet sektörlerine yönelik düzenlediği “Aylık İşyeri Eğilim Anketi” ile bu sektörlerde faaliyet gösteren girişimlerin mevcut iş durumları ve gelecek 3 aya ilişkin beklentilerini ölçen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu anketlerin sonuçlarından yararlanarak her sektöre ilişkin hesapladığı Sektörel Güven Endeksleri'nin Eylül ayı sonuçlarını açıkladı.

Eylül ayında hizmet sektörü güven endeksi artarken, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri azaldı.

Buna göre, Eylül ayında hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre %1 artarken, perakende ticaret sektörü güven endeksi %2,8, inşaat sektörü güven endeksi de %0,8 oranında düştü.

Ağustos ayında 107,9 olan hizmet sektörü güven endeksi 109 değerine yükseldi, 111 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 107,9'a, inşaat sektörü güven endeksi de 89,6 değerinden 88,9'a geriledi.

Hizmet sektörü güven endeksindeki artış, son üç ayda iş durumu ve son üç ayda hizmetlere olan talep değerlendirmelerinin iyileşmesinden kaynaklandı. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki düşüş, son üç ayda ve gelecek üç ayda iş hacmi (satışlar) ve mevcut mal stok seviyesi, inşaat sektörü güven endeksindeki düşüş ise alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyine ilişkin değerlendirmelerin kötüleşmesinden kaynaklandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

Türkiye İMSAD’ın yeni dönem başkanı Murat Savcı oldu
  • 10.03.2026 14:18

Türkiye İMSAD’ın yeni dönem başkanı Murat Savcı oldu

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın 39. Olağan Seçimli Ge ...

Küresel risklere rağmen inşaat sektörü yüzde 10,8 büyüdü
  • 06.03.2026 11:44

Küresel risklere rağmen inşaat sektörü yüzde 10,8 büyüdü

TMB Başkanı Eren, TÜİK'in açıkladığı Ekim-Aralık 2025 dönemine ve yılın tamamına ...

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”
  • 10.02.2026 13:37

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Asrın İ ...

VYeniKonak inşaat süreci için İlk İnşaat ile sözleşme imzalandı
  • 09.02.2026 15:48

VYeniKonak inşaat süreci için İlk İnşaat ile sözleşme imzalandı

Vakıf GYO tarafından İzmir'de hayata geçirilen VYeniKonak projesinin inşaatı içi ...

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
  • 09.02.2026 13:31

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

2025 yılında Türkiye nüfusu, 2024 yılına göre 427 bin 224 kişi arttı. ...