maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü istihdamda lider!

İnşaat sektörü istihdamda lider!

Yenibiris.com'un yılın ilk üç ayına dair değerlendirmesine göre iş ilanları önceki çeyreğe göre yüzde 30 oranında arttı.

 

Yenibiris.com'un yılın ilk üç ayına dair değerlendirmesine göre iş ilanları önceki çeyreğe göre yüzde 30 oranında arttı. Bu dönemde en çok eleman arayan sektörler yapı-inşaat, sağlık-tıp ve eğitim oldu.

Yenibiris.com'da kurumsal kullanıcıların verdiği ilanlar ve bireysel kullanıcıların yaptığı başvurular sonucunda hazırlanan rapora göre ilanlara yapılan başvurular da yüzde 46 civarında artış gösterdi.

2012 yılının ilk çeyreğinde en fazla ilan yayınlayan sektörlerin başında yüzde 8'lik oranla yapı-inşaat yer aldı. Bu sektörü sağlık tıp (yüzde 6), eğitim (yüzde 6), turizm-otelcilik (yüzde 5) ve bilişim (yüzde 5), tekstil (yüzde 5), üretim-imalat (yüzde 5), perakendecilik (yüzde 4), toptancılık (yüzde 4), hizmet (yüzde 4) ve gıda (yüzde 3) sektörleri izledi.

En çok yayınlanan ilanların başında yüzde 8'er oranla satış temsilcisi ve muhasebe elemanı pozisyonu geldi.

Yenibiris.com'un yaptığı yılın ilk üç ayına dair araştırmaya göre iş ilanları önceki çeyreğe göre yüzde 30 arttı. Bu dönemde en çok eleman arayan sektörler yapı-inşaat, sağlık-tıp ve eğitim oldu.

Sekreter (yüzde 7), yönetici asistanı (yüzde 4), makine mühendisi (yüzde 3), inşaat mühendisi (yüzde 3), insan kaynaklan uzmanı (yüzde 2), elektrik mühendisi (yüzde 2), grafiker (yüzde 2), mimar (yüzde 2) diğer pozisyonlar oldu.

2011 yılının son çeyreğiyle karşılaştırıldığında adayların ilanlara yaptığı başvurular yüzde 46 civarında arttı. En fazla başvuru yapılan sektör, yapı-inşaat (yüzde 8) oldu. Yapı inşaatın ardından banka-finans (yüzde 8), sağlık-tıp (yüzde 5), tekstil (yüzde 5), bilişim (yüzde 5), turizm-otelcilik (yüzde 5), üretim-imalat (yüzde 4), eğitim (yüzde 3), perakendecilik-toptancılık (yüzde 3), hizmet (yüzde 3) sektörleri listede yer aldı.

2012 yılının ilk çeyreğinde en çok başvuru alan ilk üç pozisyon bir önceki dönem ile aynı kalarak, muhasebe elemanı (yüzde 12), satış temsilcisi (yüzde 11), sekreter (yüzde 6) oldu. Bu pozisyonları yönetici asistanı (yüzde 5), makam şoförü (yüzde 3), inşaat mühendisi (yüzde 2), güvenlik görevlisi (yüzde 2), insan kaynaklan uzmanı (yüzde 2), hasta danışmanı (yüzde 2), makine mühendisi (yüzde 2) izledi.

İstihdamda hareketliyiz En çok ilan yayınlanan iller ise 2011 yılının son çeyreğinde olduğu gibi sırasıyla İstanbul (yüzde 65), Ankara (yüzde 8), İzmir (yüzde 3) oldu.

Yenibiris Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz, 2012 yılının ilk çeyreğini şu şekilde değerlendirdi: "Geçen yılın son döneminde olduğu gibi yapı-inşaat bu dönemde de en çok eleman aranan sektör olarak öne çıktı. Dünyada istihdam piyasası zor bir dönemden geçerken Türkiye'de hareketlilik devam ediyor."

Hürriyet İK

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu
  • 04.04.2023 13:49

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu

Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depreml ...

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaatın etkilediği 250 sektörün istihdamı 6 milyonu geçiyor
  • 16.05.2022 11:48

İnşaatın etkilediği 250 sektörün istihdamı 6 milyonu geçiyor

İnşaatın etkilediği yan sektör sayısı 250'yi bulurken, müşavirlikten demire, bet ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...