maritbet girişmaritbet
İnşaat, her sektörü cezbediyor

İnşaat, her sektörü cezbediyor

Türkiye konut sektörü dünyadaki daralmaya rağmen cazibesini koruyor.

Türkiye konut sektörü dünyadaki daralmaya rağmen cazibesini koruyor. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, inşaat sektöründe beklenen iki yasanın çıkması halinde yüzde 5-6 büyüme öngördüklerini kaydetti.

Son yıllarda Amerika ve Avrupa'daki iki büyük finansal krize rağmen hız kesmeyen konut sektörünün cazibesi her sektörün dikkatini çekmeye başladı. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut sektörünün farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok şirket için cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. Yıl sonu değerlendirmesi için basın mensuplarıyla bir araya gelen Çetinsaya, 2011 yılında 2 bin adet konut satışı ve 715 milyon lira hasılat elde ettiklerini ifade etti.

Avrupa ve dünya ekonomisindeki beklentilere rağmen Türkiye ekonomisinin 2012 yılında yüzde 4 oranında büyüyeceğini belirten Çetinsaya, "İnşaat sektörünü yakından ilgilendiren iki tane yasa var. Mütekabiliyet Yasa Tasarısı ve Depreme Dayanıksız Binaların Yıkım Yasa Tasarısı. Bunlar çıktığı takdirde inşaat sektörünün yüzde 5-6 büyümesini öngörüyoruz. Her iki tasarı yasalaştığı takdirde konut sektörü yeni bir ivme kazanacak. Mütekabiliyet Yasası'ndaki düzenlemenin bir an önce yapılması gerekiyor. Dünyanın birçok ülkesinde gayrimenkul alım satımı serbestçe yerine getirilmekte." dedi. Yasanın çıkması halinde Ortadoğu ülkelerinden çok ciddi bir talep bekleniyor. Satışların en fazla lüks konut ve rezidans olarak yapılacağı öngörülüyor. Ocak ayında yasalaşması beklenen 'Depreme Dayanıksız Binaların Yıkımı Yasa Tasarısı' ile ilgili olarak ise Çetinsaya, Türkiye genelindeki 19 milyona yakın konut bulunduğunu, bunun yaklaşık yüzde 40'ının yenilenmesi gerektiğini belirtti. Çetinsaya, 2012 yılında Kağıthane Cendere Vadisi'nde karma proje ile Halkalı'da hayata geçireceği Temapark projesi başta olmak üzere dört yeni projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Artaş İnşaat'ın hayata geçirmeyi amaçladığı Ispartakule 3'ün inşaatına yılbaşından itibaren başlanacak. Toplam 3 bin 644 konut ve içinde bir süpermarket, bir yapı marketi, bir teknoloji marketi olan 12 ticari üniteden oluşan olan Ispartakule 3 Projesi'nin bir yıl içinde tamamlanıp teslimatlara başlanması amaçlanıyor. İstanbul Halkalı bölgesinde Mesa, Kantur-Akdaş, Artaş ve Öztaş konsorsiyumunun 1 milyon 600 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçirilecek olan, içerisinde doğa parkı, alışveriş merkezi, otel barındıracak Temapark projesi ise yılın ikinci yarısında başlayacak.

Zaman Ekonomi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye İMSAD’ın yeni dönem başkanı Murat Savcı oldu
  • 10.03.2026 14:18

Türkiye İMSAD’ın yeni dönem başkanı Murat Savcı oldu

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD’ın 39. Olağan Seçimli Ge ...

Küresel risklere rağmen inşaat sektörü yüzde 10,8 büyüdü
  • 06.03.2026 11:44

Küresel risklere rağmen inşaat sektörü yüzde 10,8 büyüdü

TMB Başkanı Eren, TÜİK'in açıkladığı Ekim-Aralık 2025 dönemine ve yılın tamamına ...

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”
  • 10.02.2026 13:37

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Asrın İ ...

VYeniKonak inşaat süreci için İlk İnşaat ile sözleşme imzalandı
  • 09.02.2026 15:48

VYeniKonak inşaat süreci için İlk İnşaat ile sözleşme imzalandı

Vakıf GYO tarafından İzmir'de hayata geçirilen VYeniKonak projesinin inşaatı içi ...

Yurtdışında proje yapan Türk müteahhitler ödüllendirildi
  • 28.01.2026 11:10

Yurtdışında proje yapan Türk müteahhitler ödüllendirildi

Türk müteahhitlik ve müşavirlik sektörünü tüm dünyada başarıyla temsil eden firm ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye ekonomisi dikkat çekici bir performans sergiledi”
  • 28.01.2026 10:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye ekonomisi dikkat çekici bir performans sergiledi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’ ...