maritbet girişmaritbet
İnönü Üniversitesi Mahmut Çalık’a fahri doktora verdi!

İnönü Üniversitesi Mahmut Çalık’a fahri doktora verdi!

Kayseri içinden çıkardığı işadamlarının en çok bağış yaptığı il olarak bilinir. Geçen yıl Malatya'da gerçekleşen eğitim yardımları da bu anlamda kayda değer

 

Kayseri içinden çıkardığı işadamlarının en çok bağış yaptığı il olarak bilinir. Geçen yıl Malatya'da gerçekleşen eğitim yardımları da bu anlamda kayda değer. Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik devlete yük olmaktan çıkmaya çalıştıklarını söylerken çarpıcı rakamlar verdi: 'İşadamlarının üniversitemize maddi manevi desteği büyük. İşadamları 42 milyon TL, devletin verdiği yatırım miktarı ise 72 milyon TL oldu' dedi.

Üniversite bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi'nin karaciğer naklinde dünyada ikinci sıraya yükseldiğini anlatan Cemil Çelik, cuma günü İnönü Üniversitesi kampüsünde yaptığı konuşmanın ardından işadamı Mahmut Çalık'ı kürsüye davet ederek 'fahri doktora' ünvanını verdi. Mahmut Çalık'a cübbe giydirildi. Ardından aralarında işadamı Erman Ilıcak'ın da bulunduğu Malatya Girişim Grubu tarafından yapılan İlahiyat Fakültesi ve 6 üniversite tesisinin toplu açılışı yapıldı.

‘Hedefi olmayan yol alamaz'

Çalık ailesini bu özel gününde İstanbul'dan gelen dostları yalnız bırakmadı. APS Tekstil'in sahibi Osman Benzeş, Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Numan Ceyhan, İstanbul Cerrahi Hastanesi'nin sahibi Prof. Dr. Melih Us ve Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş…

Cübbesini giydikten sonra yaptığı konuşmada gençlere yönelik mesajlar veren Mahmut Çalık, ''Üniversitedeki gençlerimiz pırıl pırıl, gençlerin önü açılırsa Türkiye ilk 10'a girer. Hedefi olmayan bir yere gidemez. Yüzme bilmeyen bir adam denizde umuduna kadar gider, yüzemez. Yatırımcılık iyidir ama çok zordur, fakat dünyada da ahirette de faydası olduğunu düşünüyorum. Artık gençler Türkiye'nin önünü açacak. Ben Türkiye'yi masmavi deniz gibi görüyorum" dedi.

Yatırımcıları ülkeye hizmete çağıran Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ülkeye hizmet etmek vatan borcudur. Mademki bu bayrağın altında yaşıyoruz, bu ülkeye muhakkak hizmet etmemiz lazım.  Bu azim ve güç ile çalışmaya, üretmeye, yeni iş imkanları oluşturup, istihdamı arttırmaya, ihracat yapıp ülkemize faydalı olmaya devam edeceğim. ''

 

Eğitim, sağlık, sanayi…

Törenin ardından, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile birlikte misafirlerini ağırlayan Mahmut Çalık gazetecilerle bir araya geldi. Pamuğa tutkuyla bağlı olduğunu anlatan Mahmut Çalık, ''Allah bizi devletsiz, bayraksız, ezansız bırakmasın. Çalışalım, dünyada sayılı devletler içine içine girelim ve kimseye muhtaç olmayalım' dedi.

Türkiye'nin meselesinin sağlık, eğitim, sanayileşmek ve ihracat olduğuna dikkat çeken Çalık duygularını şöyle paylaştı: '' Bunları yapamazsan olmaz. Çalışmak lazım. Okumuş gençliğimiz var. En çok onlara güveniyorum. Ege Üniversitesi'nde bana yaşam boyu onur ödülü verdiler. '500 tane tekstilci var. Bana niye veriyorsunuz? diye sordum. 'Biz sizi 30 yıldır takip ediyoruz' dediler. Ben 7 yaşından beri Türkiye gelişecek diyorum, korkmayın, okuyun.''

Dünya devlerine kot Malatya'dan gidiyor

Ahmet Çalık'la Malatya'daki İpaş tesislerinin bahçesinde yediğimiz akşam yemeğinde birlikteyiz. Çalık, çok genç yaşta kendi hayatını ve işini kurduğunu, kendi işinin başına geçtiğinde 23 yaşında olduğunu hatırlatıyor.  Ahmet Çalık'ın 1987 yılında kurduğu GAP Güneydoğu Tekstil yılda 36 milyon metre dokuma kumaş üretiyor. Armani, Diesel, G-Star, Levi's, Dolce Gabbana, Benetton kot kumaşlarını Malatya'daki fabrikadan satın alan lüks yabancı marka devlerinden sadece birkaçı. Şirket, Türkiye'nin en çok ihracat yapan kurumları arasında da başlarda yer alıyor.

Mahmut Çalık'ın kurucusu olduğu Malatya'daki iplik fabrikası Anateks ve İpaş'ta 2 bin kişi çalışıyor, Ahmet Çalık'ın GAP Güneydoğu Tekstil şirketinde ise 1.600 kişi.

Gül'e evlilik öğüdü

 Mahmut Çalık gün boyunca yaptığı konuşmalarda hep gençlerden söz ettiğinden olsa gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Harvard'da okuyan küçük oğlu Mehmet Emre Gül'le karşılaşmasında kendisini izledim. Mehmet Gül'e çok iyi bir eğitim aldığını, eğitimin çok önemli olduğunu ancak evlilik işlerini de çok ertelememek gerektiğini söyledi.

Songül Hatırasu-Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı!
  • 22.09.2013 09:11

Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Mahmut Çalık Anadolu Lisesinin açılışı ...

İnönü Üniversitesi Mahmut Çalık’a fahri doktora verdi!
  • 20.05.2012 09:29

İnönü Üniversitesi Mahmut Çalık’a fahri doktora verdi!

Kayseri içinden çıkardığı işadamlarının en çok bağış yaptığı il olarak bilinir. ...