maritbet girişmaritbet
İller Bankası, 3 ihaleyle inşaata giriyor!

İller Bankası, 3 ihaleyle inşaata giriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası’nın yeni kaynak geliştirme atağı devam ediyor

 

İller Bankası bundan sonraki dönemde kendi kaynağını kendisi üreterek belediyelere destek sağlayacak. Banka bu kapsamda İstanbul Maltepe'deki Bölge Müdürlüğü yerleşkesi, İstanbul Tuzla ve Elazığ'daki arsaları arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ile ihaleye çıkarıyor. Projelerden elde edilecek gelirlerle belediyelere önemli bir kaynak desteği sağlanmış olacak.
 
İlk olarak İstanbul Maltepe'deki 41 bin 752 metrekarelik arsa, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ile ihaleye çıkarılıyor. İmarı ticaret ve konut alanı olan arsa, emsal harici satılabilir alanlar, otopark ve sığınak alanlarından oluşuyor. Geliştirilecek proje ile Maltepe bölgesinin son yıllardaki hızlı gelişimine paralel bir şekilde yeni Kartal Adliye Sarayının hizmete girmesiyle oluşacak konut, ofis ve ticari ünite ihtiyacına cevap verilmiş olacak. Bu arsa üzerinde yapılacak tesislerle hem bölge canlanacak hem de elde edilecek satış gelirleriyle yeni kaynak elde edilmiş olacak. Banka bu arsa üzerindeki İstanbul Bölge Müdürlüğünü Ataşehir'e taşıyacak.
 
İstanbul Tuzla Merkez Mahallesinde, kullanılmayan ve atıl durumdaki Banka Sosyal Tesis yapılarının bulunduğu 42 bin 190 metrekarelik arsa da ihaleye çıkarılarak değerlendirilecek. Bankanın Elazığ'da bulunan 14 bin 43 metrekarelik arsasına ise gelir amaçlı proje geliştirmeye yönelik imar çalışması yapılıyor.  
 
Önemli gelir bekleniyor
İller Bankası A.Ş. Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, arsaların arsa satışı gelir paylaşımı şeklinde ihale edilmesiyle Bankaya önemli bir gelir kaynağı sağlanmış olacağını bildirdi. Karaman, “Banka olarak bundan sonraki süreçlerde gerek kendi gayrimenkullerimiz gerekse Bankanın portföyüne yeni dahil edeceğimiz gayrimenkuller ve belediyelerin ellerindeki gayrimenkulleri ortak projeler üreterek değerlendirmek istiyoruz” dedi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"
  • 24.03.2022 17:04

"Belediyelerimiz iklim değişikliği ile mücadelede yeni bir döneme girdi"

İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantıs ...

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...