maritbet girişmaritbet
İbrahim Tuza Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde yapı malzemelerinde kalitenin önemini anlattı

İbrahim Tuza Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde yapı malzemelerinde kalitenin önemini anlattı

İbrahim Tuza ‘Kaliteli kentsel dönüşüm, kaliteli malzeme demektir’

Kurulduğu günden beri ‘Malzemede ve üretimde kalite' prensibiyle hizmet veren Pakpen'in sponsorları arasında yer aldığı “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin beşincisi 6 Şubat Perşembe günü İstanbul'da düzenlendi. İstanbul Grand Cevahir Otel'de gerçekleşen zirvede yaptığı konuşmada Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, yapı malzemelerinde kalitenin önemini anlattı. Yapı sektöründe alt yapı ve bina içi tesisat boruları, PVC profil ve yalıtım olmak üzere 3 farklı ürün gamını birlikte üretebilen Pakpen, ‘Kentsel Dönüşüm Seferberliği' sürecinin sektör profesyonelleri ve kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla başlatılan “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde ana sponsor olarak yer aldı. 6 Şubat Perşembe günü İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlenen zirveye akademisyenler ve sektör profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi. Kaliteden ödün verildiği takdirde yeni bir kentsel dönüşüme davetiye çıkartılacağını söyleyen Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza “Kentsel dönüşümün en önemli sebebi; 30-40 yıl önce yapılan binalarda kullanılan malzemenin kalitesiz olması ve bunu denetleyecek kurumların bulunmamasıydı. Eğer binalar yapılırken, buna dikkat edilseydi şu an bu tip bir dönüşüme ihtiyaç duyulmayacaktı.” dedi.

Tuza “Bir yapıda kullanılan 104 farklı malzemede aranacak ilk koşul “kalite” olmalıdır.  20 yılda yeniden yapılması planlanan 7 milyon bina, kaliteli malzeme kullanımı için büyük bir fırsattır. Yapı malzemelerinde kalite; hammadde, uygun üretim ve ekipman, ürünün performansı, piyasa gözetimi ve nitelikli insan gücü gibi tüm unsurlarda belirli kalite standartlarının sağlanması ile mümkün. Pakpen olarak tüm bu bileşenleri büyük bir ciddiyetle ele alıyor ve üretimde ve uygulamada kaliteden vazgeçmiyoruz.  Avrupa Birliği tarafından istenilen tüm sertifikalara ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş laboratuvarlara sahibiz ” açıklamasında bulundu. 

En ucuz ve temiz enerji; tasarruf edilendir 
Kentsel dönüşüm sürecinin bina yalıtımı ve enerji tasarrufu için de iyi bir fırsat olduğunu aktaran Tuza ‘Yapı sektöründe kalite artarsa, inşaat sektöründe de kalite artacaktır. İnşaatlarda inovatifson teknolojiyle üretilmiş kaliteli malzemeler kullanılmalı. Tüketiciler artık daha konforlu, yaşanılabilir alanlara doğru yönelirken, enerji verimliliği konusuna da ilgiyle yaklaşmaya başladılar. Zira, Türkiye'nin ithal ettiği enerjinin %40'ı konutlarda tüketilmektedir ve cari açığının %67'si enerji ithalatından kaynaklanıyor. Doğru yalıtım malzemesi seçimi ile doğru yapılan uygulamalar ülkemizin gelecek dönemde enerji ithalatı oranını düşürerek cari açığın artmasını engelleyecektir' dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi İzmir'de yapılacak
  • 27.04.2018 17:19

11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi İzmir'de yapılacak

‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin 11’incisi İzmir’de gerçekleşecek. ...

Yapı malzemeleri hakkında teknik şartnameler yayımlandı
  • 10.03.2017 08:55

Yapı malzemeleri hakkında teknik şartnameler yayımlandı

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Uygulanacak Teknik Şartnamelerin Yayımla ...

Akçansa’nın 2016 cirosu 1 milyar 461 milyon TL oldu
  • 18.02.2017 09:49

Akçansa’nın 2016 cirosu 1 milyar 461 milyon TL oldu

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2016 yılı finansal sonuçları ...

Kentsel dönüşüm, Hatay'da her yönüyle ele alınıyor
  • 18.05.2016 10:37

Kentsel dönüşüm, Hatay'da her yönüyle ele alınıyor

Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından düzenlenen Her Yönüyle Kentsel ...

Kentsel dönüşüm, bu zirvede tartışılacak
  • 12.10.2015 12:46

Kentsel dönüşüm, bu zirvede tartışılacak

Kentsel dönüşüm kavramının kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak için ger ...

Baumit’in su yalıtım ürünleri ile yapılar artık daha güvenli!
  • 17.12.2014 10:27

Baumit’in su yalıtım ürünleri ile yapılar artık daha güvenli!

Yapı malzemeleri alanında lider marka Baumit, Su Yalıtım ürünleri ile ıslak haci ...