maritbet girişmaritbet
İbrahim Cevahir’den Mekke’de hacılara lüks devremülk

İbrahim Cevahir’den Mekke’de hacılara lüks devremülk

İbrahim Cevahir, Mekke ve Medine'de hacılar için 4 bin dairelik lüks devre mülk sitesi kuracak. Proje, 1-1.5 milyar dolara mal olacak

"Kazandığım paraların çoğunu Libya ve Suudi Arabistan'dan elde ettim" diyen Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, hayatının projesini yine Orta Doğu için geliştirdi. Mekke ve Medine'de hacılar için lüks devremülk sitesi kurmaya hazırlanan Cevahir, bir süredir arsa sahipleriyle görüştüğünü söyledi. Yap-sat şeklinde geliştirilen ve 4 bin daireden oluşacak lüks sitede, her bir dairenin 36 kişiye satılması hedefleniyor.

Devremülk sahiplerinin Mekke ve Medine'de 10'ar gün geçirecek şekilde ikamet edebileceklerini belirten İbrahim Cevahir, "Bu daireleri başta Türkiye olmak üzere İran ve çevre ülkelerdeki zengin Müslümanlara satacağız. Şu sıralarda arsa görüşmeleri var. Kabe'ye bin 100 metre uzaklıkta bir arsa buldum. Ancak projeyi öğrenince fiyatı artırmaya çalışıyorlar. Arsa sahiplerini işe ortak edecek bir iş modeliyle hareket ediyoruz" dedi. Suudi Arabistan'da daha önce kurulu olan şirketiyle hareket ettiğini anlatan Cevahir, proje tamamlandığında 1 ila 1.5 milyar dolarlık bir yatırım yapılmış olacağını ancak Cevahir Holding'in cebinden bunun 150 milyon dolarlık kısmının çıkacağını ifade etti.

Anadolu'da satış ekibi kuracak
İnşaatına 2012 yazında başlanacak projenin satışı için tüm Anadolu'da il ve ilçelere yayılmış bir ekip kurulacak. Cevahir, bu büyüklükte bir projenin 3 bin 500 kişilik bir satış ekibiyle pazarlanacağını ve bunların satıştan pay alacağını söyledi. Cevahir, müşteriler için birçok kolaylık planladıklarını da belirterek şöyle konuştu: "Mekke ve Medine'den devremülk daire alanlara kendilerine ait tarihlerde vize kolaylığı sağlanması için resmi makamlarla da görüşmeler yapıyoruz. Daire sahipleri havaalanından özel araçlarla alınarak sitelerine götürülecek."

Kaynak: YASEMİN SALİH / Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz