maritbet girişmaritbet
Hüseyin Arslan'dan 2015 değerlendirmesi...

Hüseyin Arslan'dan 2015 değerlendirmesi...

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 2015 yılını gayrimenkul sektörü açısından değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörünün başarılı isimlerinden YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 2015 yılına yönelik sektör değerlendirmesinde bulundu. Arslan, ayrıca Ankara'nın en hızlı değer kazanan bölgesinde inşa edilen YDA Park Avenue projesinin başarısına değinerek 2016 yılı planlarını açıkladı.     

2015 nasıl bir yıldı?

Arslan "2015 yılı ülkemiz açısından zor geçen bir yıl oldu. Hem bölgemizdeki sorunlar hem de seçimlerle geçen bir yıl olarak özellikle gayrimenkul sektörü açısından taleplerin beklemeye alındığı bir dönem yaşadık. Faizlerdeki artış, seçimler ve belirsizlik nedeniyle 2015 yılında ilk kez konut satışlarında Eylül'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 daralma yaşandı. Elbette ki iş dünyasının sürdürülebilir bir dengede başarıyı yakalayabilmesinin olmazsa olmazı güven ve istikrar ortamıdır. Maalesef bu açıdan baktığımızda da 2015 yılı verimli bir yıl olmadı. Ancak grubumuz özelinden bakarsak ise, başarılı bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Gayrimenkul projeleri açısından, her zaman belirttiğim gibi 4D'yi bir araya getirebilen, yani doğru ve makul fiyat politikasıyla, doğru lokasyonda, ihtiyaçlara cevap veren doğru proje ve doğru, dürüst, kaliteli iş yapan, güvenilir firmaların yapacakları markalı konut projelerinde bir talep riski olacağını düşünmüyorum.  Bunun da en güzel örneği Ankara'nın en hızlı değer kazanan bölgesi Yenimahalle'deki en büyük konut projesi olan 1855 konutluk YDA Park Avenue projemize olan taleptir. Projemizin ilk etap dairelerinin %95'i satıldı, gelen yoğun talebi karşılamak için ikinci etabı planlanandan çok erken satışa sunduk. Projede yer alan farklı çeşitlikteki YDA Park Avenue Life cadde mağazaları,  marka kafe ve restoranlar ile bölge hem ticari anlamda da yeni bir boyut kazanacak, hem de Ankara'nın yeni cazibe merkezi olacak. Konut satışlarımızın yanı sıra cadde mağazaları kiralamalarımız da hızla devam ediyor. Projemizin birinci etabını Temmuz 2016'da, ikinci etabını ise Mayıs 2017'de teslim edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

YDA Park Avenue 'Premium Proje' seçildi 

Hüseyin Arslan, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü projesi hakkında ise "Kamu Özel Ortaklığı modeliyle yapımı süren 1583 yataklı “Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü” projemizin finansmanında yerli ve yabancı bankalarla anlaşma sağladık. Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi Projesi olan Kayseri Şehir Hastanesi; şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje oldu. Toplam 420 Milyon Euro'luk dev bir yatırım olan hastane için 105 Milyon Euro öz kaynaklarımızla, geri kalan 315 Milyon Euro  ise anlaşma sağlanan bankalar tarafından karşılanacak. Havacılık sektöründe ise, Dalaman Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binasının yapımına başladık, yeni yapılacak terminal binasının 200 Milyon Avro'luk yatırım bedeli ve  Dalaman Havalimanı iç ve dış hatlar terminallerinin 25 yıllık işletme hakkının devir bedeli olan KDV dahil 831 milyon 900 bin Avro ile birlikte toplamda  Dalaman Havalimanı için  1 Milyar Avro'luk dev bir yatırım yapıyoruz. Aynı zamanda 2015 yılı bizim için ödüllerle onure olduğumuz bir yıl oldu. Gayrimenkul sektörünü en iyiyi teşvik etmek amacıyla Hürriyet tarafından düzenlenen ‘Sign of the City Awards 2015' yarışmasında HABOM projesiyle “En İyi Endüstriyel/Lojistik Yapı” ve “En Yeşil Bina (Tamamlanmış)”  kategorilerinde birincilik ödülünü alırken, YDA Park Avenue gayrimenkul projemiz de “En İyi Dönüşüm Projesi” kategorisinde “Premium Proje” seçildi.  Bunun yanı sıra, ilkleri barındıran projelerimizle finans dünyasının Oscarları olarak da adlandırılan “Bonds & Loans Türkiye Ödülleri”nde de bu yıl 6 ödül almaya hak kazandık. Sermaye piyasalarındaki 200 Milyonluk liralık başarılı tahvil ihracımızla EBRD'nin ilk kez Türk lirasına yatırım yapması, Dalaman Havalimanı yine EBRD'nin Finanse Ettiği İlk Bölgesel Havalimanı ve Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi Projesi olan Kayseri Şehir Hastanesi; şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje olmasıyla ödüle hak kazandı" dedi. 

2016 yılı planlarımız? 

Arslan "Biz Group olarak özellikle de Ankara'da konut sektöründe prestijli gayrimenkul projeleri geliştirmeye devam ediyoruz.  YDA Park Avenue projemizin başarısının, bu yıl sonuna doğru lansmanını yapmaya hazırlandığımız Söğütözü'nde 336 lüks konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı gayrimenkul projemiz ve yine Söğütözü'nde A Plus ofis ve cadde mağazalarından oluşan Ankara'da önemli bir marka olacak Tower projemize yansıyacağına inanıyoruz. Ayrıca, Ankara'nın önemli yerleşim alanlarından Batıkent'te 4500 konut ve 40 Bin metrekare AVM'den oluşan projemizle, yine Ankara'nın en hızlı gelişen bölgelerinden olan Çayyolu Alacaatlı mevkiinde Park Caddesi eksenindeki 493 konut, sosyal tesisler ve ticari alanlardan oluşan projemizle birlikte kentin hemen hemen her bölgesinde prestijli yapılarımızla Ankara'daki konut sektöründe çıtayı yukarıya taşıyarak farklılık yaratmayı hedefliyoruz. İstanbul'da yine çok prestijli bir proje olan; Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek İstanbul Ataşehir Finans Merkezi'ndeki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK)  hizmet binasının yapımına devam ediyoruz.  Uluslararası arenada da özellikle inşaat sektöründe ülkemizin adını duyuracak marka projelere imza atmak bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Bu yıl hizmete açılan Kazakistan Astana Milli Parkı bunlardan biri. Önümüzdeki yıl içinde yine pek çok ülkede böyle önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.  Hâlihazırda devam eden projelerimizin yanı sıra, portföyümüzde yer alan gayrimenkul proje geliştirmeden, havaalanı yapım işletmeciliğine, tarımdan enerjiye pek çok yeni projenin adımlarını attığımızı söyleyebiliriz. Kamu özel ortaklığı modeliyle yapımı süren şehir hastaneleri projelerinde hem yatırımcı hem de yapımcı firma olarak rol alıyoruz. Şuan da 1583 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi, 838 yataklı Konya Şehir Hastanesi, 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi ve 1700 yataklı Urfa Şehir Hastanesi projelerimiz devam ediyor. Yatırımlarımızı arttırmayı planladığımız tarım sektöründe topraksız sera ve hayvan yetiştiriciliğine yönelik öncü niteliğindeki projelerimizle önemli atılımlar yapmayı hedefliyoruz. Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu TURKRating'den uzun vadelide güçlü kredi kalitesi notu olan TR AA, kısa vadelide ise en güçlü borç ödeme kabiliyeti notu olan TR A1 kredi notunu alarak inşaat sektörünün ilk raitingini aldığımız gibi, her zaman ilklere imza atmayı seven bir grubuz. 2016 yılı için de başarılı projelerimizle ilklere imza atmaya devam etmeyi hedefliyoruz" diyerek 2016 öngörülerini aktardı.  

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı
  • 02.12.2020 10:15

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!
  • 22.01.2016 20:50

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!

YDA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, emlaktasondakika.com'a özel ...

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 08.06.2012 19:00

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, kentsel dönüşüm, mütekabiliyet v ...

YDA imzası taşıyan Türkistan Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı
  • 02.12.2020 09:23

YDA imzası taşıyan Türkistan Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

YDA İnşaat, kredi notunu TR AA+’a yükseltti
  • 03.08.2017 14:28

YDA İnşaat, kredi notunu TR AA+’a yükseltti

YDA İnşaat mevcut kredi notunu yükseltmeyi başararak inşaat & taahhüt sektöründe ...