maritbet girişmaritbet
YDA İnşaat, kredi notunu TR AA+’a yükseltti

YDA İnşaat, kredi notunu TR AA+’a yükseltti

YDA İnşaat mevcut kredi notunu yükseltmeyi başararak inşaat & taahhüt sektöründeki kendi rekorunu egale etti ve en yüksek kredi notuna imza attı.

TURKrating  (İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.) YDA'nın uzun vadeli TR AA (güçlü kredi kalitesi) notunu TR AA+'a yükseltti,  kısa vadelide ise en yüksek not olan TR A1 (en güçlü borç ödeme kabiliyeti) kredi derecelendirme notunu güncelledi. 

TURKrating'ten yapılan açıklamada aktif büyüklüğünü iki yıl içinde iki katına çıkaran YDA'nın, bu hızlı büyümesine rağmen güçlü finansal yapısını sürdürebilmesi, finansman imkânlarını çeşitlendirebilmesi, özkaynaklarının artışı ve finansal esnekliğinin güçlenmesi bu not artışını desteklemekte olduğu vurgulanarak; “Faaliyet ortamının iç ve dış politik faktörlerin etkisi altında oldukça istikrarsız ve olumsuz olduğu 2016 yılında YDA'nın projeleri, hedefleri doğrultusunda ilerlemiş, önemli altyapı yatırım projelerinin finansal kapanışları gerçekleştirilmiş ve şirket Türkiye'de bir ilk olan TL cinsinden 4 yıl uzun vadeli özel sektör tahvil ihracını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İnşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme, havalimanı işletmeciliği, PPP, bilişim sektörü, medikal-sağlık, enerji, tarım, açıkhava dijital reklamcılık ve hizmet (tesis yönetimi-güvenlik-catering) gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen gruplarından YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, TURKrating tarafından yükseltilen kredi derecelendirme notunun firmanın finansal gücünü, borç ödeme kabiliyetinin yüksekliğini, geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü ortaya koyması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zorlu ekonomik konjonktürde firmanın yatırımlarındaki ilerlemeler, finansman olanaklarının genişliği, kullandığı finansal enstrümanların çeşitliliği, gayrimenkul projelerindeki güçlü satış performansı ve taahhüt projelerinde kaydedilen fiziki ilerlemeler  neticesinde kredi notunun yükseltilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. 

Arslan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “TURKrating'in derecelendirme notunun yükseltilmesi şirketimizin uzun vadeli büyüme performansına, güçlü finansal yapısına, stratejik sektörlerde konumlanmasına, sektör farklılaşmasıyla oluşturduğu sinerjiye, prestijli ve itibarlı marka değerine, mali disiplinin korunmasına, güçlü büyümesine ve yatırım vizyonuna hem yatırımcılar, hem de uluslararası kuruluşlar tarafından duyulan güvenin güçlü bir göstergesidir. 2016 yılından bu yana içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, jeopolitik sıkıntılar ve zorlu ekonomik konjonktüre rağmen kısa vadede en yüksek notumuzun güncellenmesi uzun vadede de  notumuzun yükselmesi, firmaların kredi notlarını korumakta zorlandığı bir dönemde büyük bir başarı. Bu başarımız aynı zamanda ülke ekonomimize derecelendirme kuruluşlarının güveninin devam ettiğinin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, istihdam çağrısına uyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2017 yılı sonunda  ve Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de 2018 yılı ilk çeyreğinde işletmeye girmesiyle birlikte önümüzdeki 6 ayda yaklaşık 4 Bin ilave istihdam sağlayacağız.  YDA Group olarak devam eden yatırımlarımıza yenilerini ekleyerek, istihdam oluşturarak ekonomimizin güçlenmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Biz dinamik bir grubuz ve bugünkü aktif büyüklüğümüzü, istihdam kapasitemizi kat ve kat arttırmayı hedefliyoruz. 2017 ciro beklentimiz yaklaşık 4 Milyar TL, 2017 aktif toplamı beklentimiz yaklaşık 8 Milyar TL,  2020 sonu itibariyle cironun yaklaşık 7,5 milyar TL'ye çıkmasını,  2020 sonu itibariyle aktif toplamımızın yaklaşık 14 Milyar TL'ye çıkmasını ve 20 bin istihdama ulaşmayı bekliyoruz. Ayrıca çalışmalarını bu sene bitirebilirsek Türkiye'deki ilk proje SUKUK'unu çıkartıp orta ve uzun vadedeki hedeflerimize bir başarı öyküsü daha oluşturmak istiyoruz. Türkiye'deki PPP yatırımları ise dünyanın ilgi gösterdiği bir model oldu. 4 hastane, 2 havaalanı ve 2 de üniversite sosyal yaşam merkezi projesinin olduğu PPP yatırımlarımızı ayrı bir alt yapı yatırım holding çatısı altında toplamayı hedefliyoruz. PPP yatırımlarımızı söz konusu holding üzerinden ya sukuk ihracı ya da hisse senetlerinin halka arzı yoluyla uluslararası piyasalara açmayı hedefliyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı
  • 02.12.2020 10:15

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!
  • 22.01.2016 20:50

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!

YDA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, emlaktasondakika.com'a özel ...

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 08.06.2012 19:00

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, kentsel dönüşüm, mütekabiliyet v ...

YDA imzası taşıyan Türkistan Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı
  • 02.12.2020 09:23

YDA imzası taşıyan Türkistan Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Ankara’ya 493 konutluk proje: YDA Parkline
  • 17.01.2018 11:37

Ankara’ya 493 konutluk proje: YDA Parkline

YDA İnşaat imzasıyla hayata geçirilen YDA Parkline, Ankara Çayyolu’nda yükseliyo ...