maritbet girişmaritbet
Heyecanlanmak da hakkımız…

Heyecanlanmak da hakkımız…

Geçen hafta Pazar günü yazıları yayınlanan tüm köşe yazarları gibi, yasaklar nedeniyle biz de olabildiğince suya sabuna dokunmadan bir yazı kaleme almıştık

Geçen hafta Pazar günü yazıları yayınlanan tüm köşe yazarları gibi, yasaklar nedeniyle biz de olabildiğince suya sabuna dokunmadan bir yazı kaleme almıştık. Şimdi de çok suya sabuna dokunacak değiliz ama heyecanlı olduğumuzu da gizleyemeyeceğiz.

Heyecanlandık çünkü; öncelikle demokrasi tarihimizde ancak birkaç kere şahit olabildiğimiz, son derece etkili, sonuçları itibariyle de etkileyici, aklı başında bir seçim yaptığımıza inanıyorum. Tüm dünya barışı ve bölgesel gelişim adına herkesin neredeyse dudağını uçuklattığı aşikar.

Heyecanlandık çünkü; Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplum olarak üzerimizde bıraktığı “Söz verirse yapar...” şeklindeki pozitif algısından hareketle, seçim öncesinde açıkladığı muhteşem projelerini birer ikişer hayata geçireceğinden şüphemiz yok. Bu da ülkenin baştanbaşa şantiye görünümünü daha da belirgin bir hale çevirecektir. Sonuçta binlerce kişi için yeni iş imkanları ve sektörümüzü ilgilendiren 260 yan sektörü tetikleyecektir.

Heyecanlandık çünkü; yakın geçmişte 1980li yıllarda Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da öngördüğü, ülkenin topyekun büyümesindeki en önemli sektör inşaat sektörüydü. O yıllarda, çok kısa zamanda büyük etkilerini gördük. Ancak sonra gelenler kolaycılığı tercih ettiler ve önce “Erken emeklilik” adı altında bir düzenleme ile yüzbinlerce kişiye 38-40 yaşlarında emekli olma “fırsatı!” sundular. Bu da önce sosyal güvenlik sistemimizi çökertti. Şimdi bu hükümetin, 80li yıllarda yarım bırakılan hamleyi tamamlayacağını hayal ederek daha çok heyecanlanıyoruz.

Heyecanlandık çünkü; Şehircilik bakanlığının başına Sayın Erdoğan Bayraktar getiriliyor... İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere kentsel dönüşüm projeleri hızla yayılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına KİPTAŞ'ın kollarını sıvadığını ve 15 bin konutu bu yılsonuna kadar üretmeye başlayacağını haber aldık.

Bütün bu pozitif gelişmeler, bizler kadar sektör temsilcilerini de umutlandırmaya yetiyor ve onlar da heyecanlarından hiçbir şey kaybetmeden her gün yeni yeni projeleri tamamlıyorlar. Bu haberlerden de heyecanlandık çünkü; Ispartakule bölgesinde Avrupa Konutları bir yılda iki projesini tamamladı. 16.06.2010 tarihinde ilk satışını yaptığı Ispartakule-1 projesini, 16.06.2011 tarihinde teslim etti.

Heyecanlandık çünkü; aynı lokasyonda birbiri ardına projeleri tamamlayan Bizim Evler, önümüzdeki hafta yeni bir organizasyonla sitelerinde ikamet eden sakinleriyle birlikte “Yaza merhaba” demeye hazırlanıyor.

Heyecanlandık çünkü; kendini uzman sanan, köşesinden ahkam kesen iş bilmezin karalamaya çalıştığı, küçümsediği “Onlar bu işi yapamaz...” diyerek konut alıcısının kafasını karıştırmaya çalıştığı, karşıt kamuoyu oluşturmaya çabaladığı Fuaye projesi başarıdan başarıya koşuyor. Dün de harfiyatını tamamladığı Süreyyapaşa'da temel atma töreni ile müşterilerine ve ilgili yerlere etkileyici bir mesaj daha verdi.

Heyecanlandık çünkü; Dumankaya'dan, Varyap'a, Teknik Yapı'dan YDA gruba, Anadolu Aslanı'ndan, Ağaoğlu'na, Özyazıcı'dan Karadeniz Örme'ye... Torunlar'a kadar ve adını sayamadığımız yüzlerce başarılı müteahhit, bu seçimi yeni bir milat olarak algıladı ve ülkemizle birlikte sınırlar ötesini de inşa edebilecek birikime sahip olduğunu gösterdi.

Yeter ki istikrar olsun...

Başarıyla, huzurla, kazançla kalın...

Necmi Çiçekçi 

  • Etiketler:

Yorum Yaz