maritbet girişmaritbet
Gazoz sattığı yere eğlence ve kültür merkezi yapacak!

Gazoz sattığı yere eğlence ve kültür merkezi yapacak!

Çocukluğunu geçirdiği Mecidiyeköy'de tarihi Likör Fabrikası ile Ali Sami Yen Stadı'nı alan Yaşar Aşçıoğlu, iki arsanın üzerinde "Türkiye'nin en iddialı projesini" yapacak. Stadda çocukluğunda gazoz satan Aşçıoğlu, caddeye bakan tarafında su oyunlarının olduğu eğlence, kültür ve yaşam merkezi için Galatasaray'a yeni teklifler götürdü

Kaynak:  Selma ŞENOL/ BUGÜN
 
 
İstanbul Mecidiköy'de 43 yıl önce kurulan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu,  Likör Fabrikası'ndan sonra, Ali Sami Yen Stadı'nı da alarak "Türkiye'nin en iddialı projesini" Mecidiyeköy'e yapmak üzere kollarını sıvadı. 3 kez ihalesine girdiği stada ihalede 461.5 milyon lira veren Aşçıoğlu, Of'lu TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'la yaptıkları patron pazarlığından sonra rakamın 475 milyon liraya çıktığını söyledi. "Türkiye'nin yüzük taşı" dediği arsayla ilgili TOKİ'deki pazarlığın perde arkasını anlatan Aşçıoğlu, ayrıca yapacağı eğlence, kültür ve yaşam merkezi için 10 gruptan ortaklık teklifi aldığını ifade etti. İşte ünlü inşaatçının söyledikleri...
 
-           Israr etiniz, 3 kez ihaleye girdiniz ve sonunda muradınıza erdiniz. Ali Sami Yen Stadı size kaça mal oldu?

-           Son ihalede 461 milyon 500 bin lira verdim. Ama sonradan patron pazarlığı yaptık. 475 milyon liraya almış oldum.
 
KİMSE  BU PARAYI VEREMEDİ
 
          Yani ihalede en yüksek teklif vermeniz yeterli olmadı...
-           Erdoğan Bayraktar diye devlet adına malını çok iyi pazarlayan bir adam var. Böyle bir pazarlığı yapan kişinin elini öpmek lazım. Binlere ihtiyacı olan insana ev yapıyor, o nedenle fazladan verdiğim her parayı zekat olarak kabul edebilirim, helal olsun. Baktığınızda ihaleye benden başka da çok ciddi giren olmadı, kimse bu parayı veremedi. 43 yıldır buradayım, buranın hakkını benden iyi kimse veremezdi.
 
-           Daha önceki ihalelerde en yüksek teklifi verdiğiniz halde TOKİ tarafından iptal etmişti. Sayın Bayraktar'a hiç kızdınız mı?
-           TOKİ Başkanı Of'ludur, ben de Of'luyum. Of'lu Of'lu büyüğüne saygısızlık yapmaz. Diyor ki devlet adına en fazlasını alırım. Aldı da. 'Bak Aşçıoğlu daha fazla ver, veren el alan elden hayırlıdır' dedi. Bizi çok zorladı ama hiçbir zaman kırılmadım.
 
-           Şimdi buraya ne yapacaksınız?
İstanbul'un siliüetine değer katan bir proje yapacağız. Ali Sami Yen'i Likör Fabrikası'nın arsasıyla birleştireceğiz. 60 bin metrekarelik bir arsa çıkıyor, bu da daha yeşil, sosyal içerikli bir projeyi mümkün kılıyor. Arsanın su oyunlarını da içeren 40 dönümünü çevre halkı serbestçe kullanabilecek.  Caddeden geçerken su oyunlarının olduğu, geceleri ışıl ışıl, boğazdan baktığınızda kuleleri göreceğiniz bir proje geliyor. Türkiye'nin en iddialı projesi olacak.Amerika, Güney Kore ve Türkiye'den mimarlarla çalışıyoruz. Bir projeyi seçip başlayacağız.  2 bin stüdyo daireli rezidans, otel, çarşı olacak. Düşünün, caddeden geçiyorsunuz, yan tarafta sular akıyor, içinde üç boyutlu olarak balerin dans ediyor. 40 katlı kuleler yapılabilir. İçinde çarşı da olacak. Ayrıca belediyeye 30 bin metrekarelik otopark ve deprem lojistik alanı hazırlıyacağız. Mecidiyeköy arka arkaya açılan AVM'lerden sonra en değerli bölgelerden biri haline geldi. Ali Sami Yen'de işimizi bitirdiğimizde burada emlak değerleri en az yüzde 25 fırlamış olacak.
 
GALATASARAYLILARI BEKLİYORUM
 
-           Galatasaray'ın iş merkezi yapmayı planladığı 2 dönümlük çadıra da talip oldunuz...

-           Ben orada 5 kuruş kar peşinde değilim. Dedim ki oraya bina yapmayın bana verin, karşılığında arkadaki bloklardan yer vereyim. Projemin komşusu olan bu kısım yeşil alan kalsın. Konuyu kongreye götürecekler. Ben umutluyum.
 
-           Yüksek bir arsa bedeli ödediniz, düşündüğünüz proje de maliyetli olacak. Tek başınıza mı karşılayacaksınız?
-           Ortak olmak isteyen 8-10 grup var. İçlerinde iki Amerikalı, bir İsviçreli, bir Güney Koreli bir de Çin'den grup da var. Ama çok cazip bir teklif olmadıkça yola tek devam edeceğim. Bu kadar teklifin olması benim ısrar etmekte ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Türkiye'nin yüzük taşı olan bir yeri aldım. Değerini biliyorum, gereğini de yerine getireceğim. 3,5 yılımızı alacak bir proje. 300 milyon doları bulabilir ama kesin değil.
 
-           Siz stadın yıkımı için de talip oldunuz, neden?
Biz yıkarsak bir an önce hafriyata başlamış oluruz. Yoksa stadı mayısta teslim edecekler. Hem kulüp de bu işle uğraşmak zorunda kalmaz.  Böyle tarihi bir stada mutlaka jübile gerekir. Bunu ben de isterim, çocukluğumda gazoz sattım, bahçesinde futbol oynadım.  Bir de çadırın olduğu yer, Mecidiyeköy Spor Külubü'nün yeriydi, ben ikinci başkandım. Orayı Galatasaray'a biz verdik, isteseydik vermezdik. 
 
 FUAR İŞİNE DE GİRDİ
 
Aşçıoğlu İnşaat lüks konutlardan sonra fuarcılık işine de el attı. Fulya'da butik fuarcılık gerçekleştirmek üzere, 4 ay gibi kısa bir sürede 1 milyon dolar yatırımla Fulya Fuar ve Kongre Merkezi'ni inşa eden şirket, ilk olarak eylülde okul öncesi alışveriş fuarını düzenleyecek. Butik fuarcılık konusunda bir ilki teşkil eden girişim, aynı zamanda şirketin de inşaat haricindeki ilk girişimi ve işletmeciliği olacak. Yaşar Aşçıoğlu, Selenium inşaat ve Selenium Gayrimenkul şirketleriyle oğulları Cenk ve İrfan Aşçıoğlu'nun ilgilendiğini söylerken, kendisinin Ali Sami Yen Projesinin tamamlanmasının ardından emekli olacağını da açıkladı.

 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz