maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektöründen vergi tamamen kaldırılmalı!

Gayrimenkul sektöründen vergi tamamen kaldırılmalı!

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, gayrimenkul sektöründeki vergilendirme sisteminin adaletsiz olduğunu ve tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaan yeni kanunda gayrimenkul ve benzeri hakların tesliminde KDV istisnasının düzenlenmesi gerektiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"İş yerleri ve arsaların yüzde 8-18 gibi oranla vergilendirilmesi adaletsizlik ve dengesizliklere sebep olmaktadır. Üstelik bu tip gayrimenkullerin nihai tüketici olmayan kurumlara satılacağı ve bunların da ödedikleri vergiyi uzun sürecek bir inşaat sürecinin bitiminden sonra geri alabilecekleri düşünüldüğünde, gayrimenkul sektöründen verginin tamamen çıkarılması adaletli olacaktır. İngiltere ve Almanya'da bazı özel durumlar hariç ticari gayrimenkullerin tesliminde KDV oranı sıfırdır."

KDV'nin doğrudan tüketiciye faturayla satılabilecek ürün ve hizmetlerle sınırlı olması gerektiğini dile getiren Kaan, ticari hayatın sonuç rakamlarıyla doğrudan ilgisi olmayan sermaye malı ve finans gibi hizmetlerin KDV devrini artırıcı etkilerinin azaltılması veya tamamen kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Kaan, KDV'nin mükellefe geri dönüşümünün çok hızlandırılması gerektiğini belirterek, yeni kanun değişikliğiyle devreden KDV'nin iadesini beklediklerini anlattı.

Yeni düzenlemede KDV iadesi yer almalı

Kaan, inşaat yatırımlarındaki KDV'nin iade edilmesinin yeni düzenlemede yer almasını istediklerini kaydederek, işletmelerin sermaye yatırımı olarak yaptırdıkları fabrika binalarının yapımında ödenen katma değer vergisinin çok büyük rakamlara ulaştığını, bunların eritilmesinin piyasaya yeni girmiş şirketler için uzun sürebileceğini aktardı.

Abdurrahman Kaan, "İnşaat sebebiyle devreden KDV stokunda meydana gelen artışın, inşaatı yaptıran şirkete nakden veya hesaben öncelikli sektör olarak iade edilmesi gerekir. Yenilenip tamamlanması gereken bütün iş yeri ve konut ihtiyacının karşılanmasında, malzeme imalatçılarına kadar bu sektörün çok hızlı bir iş ve sermaye döngüsüne ihtiyaç vardır. İnşaat sektörüne bağlanan KDV'lerin indirim ve iadesindeki gecikmeler aynı zamanda KDV'siz teslimleri de yaygınlaştırmaktadır. İnşaat sektöründen alınan devreden KDV kredisi sadece sektörü değil, Türkiye'yi küçültmektedir. 10 yılda tamamlanabilecek yenilenmiş Türkiye, 15-20 yıla uzayabilecektir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Abdurrahman Kaan, Expo Turkey by Qatar'da önemli açıklamalarda bulundu
  • 17.01.2018 17:46

Abdurrahman Kaan, Expo Turkey by Qatar'da önemli açıklamalarda bulundu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ana partnerliğini üstlendiğ ...

‘Katar’da büyük inşaat yatırımları var’
  • 17.01.2018 20:03

‘Katar’da büyük inşaat yatırımları var’

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, 2. Expo Turkey by Qatar'da değerlendirmelerde b ...

Gayrimenkul sektöründen vergi tamamen kaldırılmalı!
  • 02.08.2017 09:44

Gayrimenkul sektöründen vergi tamamen kaldırılmalı!

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, gayrimenkul sektöründeki vergilendirme sistemin ...