'Gayrimenkul sektöründe yeni bir ivme yaşanacak'

'Gayrimenkul sektöründe yeni bir ivme yaşanacak'

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, referandum sonucu ile gayrimenkul sektöründe yeni bir ivme yaşanacağından bahsetti.

 Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, referandumun sonuçlanmasıyla belirsizliklerin ortadan kalktığını belirtti.  Özelmacıklı, “Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gayrimenkul piyasalarını etkileyen belirsizlikler de giderilmiş oldu. Belirsizliğin ortadan kalkması ile gayrimenkul sektöründe yeni bir ivme yaşanacak. Türkiye genelinde Şubat ayında gerçekleşen 101 bin 468 adet konut satışı seyrinin 100 bin üzerinde devam etmesini bekliyoruz. Son dönemde yatırım amacı ile gayrimenkul alımını bekleten ve hesabında 1 milyon lira ve üzeri parası olan kişi sayısı 100 bin civarında olduğunu dikkate alınırsa, bu paranın önemli bir kısmı gayrimenkul piyasalarında değerlendirilecek” dedi. 

"İpotekli satışlar yükseliyor"

Son dönemde kredi konut satışların sayısında da önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Özelmacıklı “İpotekli satışların payı Şubat ayında yüzde 38 seviyelerine ulaşmıştı. Belirsizliklerin ortadan kalkması ile gayrimenkul piyasalarında kredi kullanımının artmasını ve bu oranın yüzde 40 seviyelerini zorlayacağını öngörüyoruz. TL'nin değerlenmesi ve döviz fiyatlarındaki olası düşüşler, konut kredisi faiz oranlarını daha aşağı çekebilir. Bu da kredi talebini artırarak, fiyatların yükselmesi ile neticelenebilir” diye konuştu.

"Fiyatlar yüzde 10 artacak"

İstanbul'da konutlarda metrekare satış fiyat ortalamasının 4 bin TL – 4 bin 500 TL bandında olduğunu belirten Özelmacıklı, “2017 yılında 2'nci el konutlardaki hareketliliğin daha yoğun olmasını bekliyoruz. Son dönemde sektöre ivme katan birçok gelişme yaşandı. Yabancılara satış, vergi, tapu harçları gibi düzenlemeler ile gayrimenkul piyasalarında sene sonuna kadar en az yüzde 10'luk bir değer artışı sağlanacağını öngörmekteyiz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul güvenli liman olma özelliğini koruyor
  • 22.09.2026 11:43

Gayrimenkul güvenli liman olma özelliğini koruyor

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Özelmacıklı, gayrimenkulun yatırımcısı ...

Özelmacıklı: “Kiralık konut arzı önemli bir adım”
  • 11.09.2026 10:57

Özelmacıklı: “Kiralık konut arzı önemli bir adım”

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı kiralık sosy ...

Arsa yatırımında yeni dönem
  • 03.09.2026 15:21

Arsa yatırımında yeni dönem

Türkiye'de arsa ve arazi yatırımları, gayrimenkul piyasasının önemli yatırım alt ...

Küçülen haneler konut tercihlerini değiştiriyor
  • 24.08.2026 13:32

Küçülen haneler konut tercihlerini değiştiriyor

Değişen hane yapısı daha küçük ancak fonksiyonel ve işletme maliyetleri düşük ko ...

Özelmacıklı: “Gayrimenkulün alternatif kullanım potansiyelinin doğru analiz edilmesi gerekiyor”
  • 16.07.2026 11:51

Özelmacıklı: “Gayrimenkulün alternatif kullanım potansiyelinin doğru analiz edilmesi gerekiyor”

Mustafa Hakan Özelmacıklı  Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılan deği ...

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye
  • 13.04.2026 11:46

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, küresel gel ...