maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörü, TÜİK raporlarını değerlendirdi!

Gayrimenkul sektörü, TÜİK raporlarını değerlendirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) raporuna göre; 2017 Nisan ayında yaşanan konut satışlarındaki artış hakkında gayrimenkul sektörü değerlendirme yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafıdan hazırlanan rapora göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 oranında artarak 114 bin 446 oldu. Gayrimenkul sektörü, TÜİK'in verilerini değerlendirdi.

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt: “Siyasi istikrar, konut satışlarını artırdı”

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. TÜİK verilerinin gösterdiği bu artış, bizim için sürpriz olmadı. Özellikle yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesiyle canlanan konut artışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini öngörüyoruz. Hatta özellikle mayıs ayı verilerinde ciddi artış bekliyoruz. 

Referandum sonrası yabancı yatırımcının Türkiye'ye akın ettiğini söyleyebiliriz. Sanırım yabancı yatırımcı, Türkiye'yi bizden çok daha iyi takip ediyor. Referandum sonra ekonomideki iyiye gidiş hem yabancı yatırımcıyı hem de yerli yatırımcıyı harekete geçirdi. 

Türkiye'de başkanlık sisteminin resmen onaylanmasıyla ülkemizin önünde siyasal istikrar noktasında hiç bir sorun kalmadı. Siyası istikrar ve geçen yıldan beri konut sektöründe alınan tedbirler, gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Elde edilen bu istikrar ortamının Türk ekonomisini ve gayrimenkul satışlarını çok daha yukarılara taşıyacağını ümit ediyoruz. 

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar:“Konut satışlarındaki artış, devam edecek”

Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış kaydetmesi, Türk ekonomisinin artık iyileşme yoluna girdiğini gösteriyor. Bu durumda Türkiye genelinde artan konut satışlarını, gayrimenkul üreticileri olarak sevinçle karşılıyoruz. 

Son bir yıl içinde gayrimenkul sektörüne yönelik alınan tedbirler, sektörün gelişiminde büyük rol oynadı. KDV'de yapılan indirim, tapu harç oranında ki düşüş, yabancı yatırımcının önünün açılması için alınan tedbirler gibi birçok önlem sektörün bugünlere gelmesini sağladı. 

Özellikle son zamanlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmesiyle konut satışlarında büyük artış görüldü. Hatta bu anlamda mayıs ve haziran ayı satışlarının çok daha yüksek olmasını bekliyoruz. Çünkü istikrar ortamını gören yerli ve yabancı yatırımcı, parasını gayrimenkule yatırmayı tercih edecektir. 

Sefa Öztürk /Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi: Konut satışları ve yatırımların artması için sektör desteklenmeye devam etmeli 

Vatandaşlarımızın kolay konut sahibi olabilmesi için inşaat firmaları tarafından başlatılan konut kampanyalar ve bankalarında konut kredi faiz oranlarını indirmesiyle birlikte ekonominin lokomotifi olarak görülen sektörümüz canlılığını sürdürüyor. TÜİK tarafından açıklanan 2017 Nisan ayı konut satış rakamları da inşaat sektörünün hareketliliğini koruduğunu gösteriyor. Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 oranında artarak 114 bin 446 oldu. Konut satışlarının ve yatırımların artması için sektörün desteklenmeye devam etmesi gerekiyor. 

Adem Soytekin / Asoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı: En kazançlı yatırım aracı 

İnşaat sektörü 2016 yılında ülke olarak yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen büyümeye ve genişlemeye devam etti. İnşaat sektörüne ivme kazandırmak için başlatılan konut kampanyalarının ardından, bankalarında konut kredilerini aşağı çekmesiyle birlikte konut satışlarının hız kesmeden artarak devam ettiğini görüyoruz. Konut kampanyaları ile birlikte sektör canlılığını korumaya devam ediyor. TÜİK'in açıklamış olduğu son verilere göre Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 oranında artarak 114 bin 446 oldu. Bu da bizlere konutun en önemli ve en kazançlı yatırım aracı olarak görülmeye devam ettiğini gösteriyor. Bizde yaklaşık 20 yıllık deneyimimiz, bilgi birikimimizle sektördeki önemli oyunculardan biri olarak ülkemize ve sektörümüze olan güvenimizle yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 

Haydar Yamaç / Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Üretim ve istihdam artmaya devam edecek

Sektör, ekonominin lokomotifi olarak kendine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturuyor. TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre 2017 Nisan ayında gerçekleşen konut satış rakamları da sektörün büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 oranında artarak 114 bin 446 oldu. Konut satış rakamları çok sevindirici, yatırımların, üretimin ve istihdamın artacağına inancımız tam. Ekonomi iç ve dış dinamiklerden kaynaklanan dalgalanmalardan etkilense de inşaat sektörünün 2017 yılında da büyümesine hız kesmeden devam edeceğini öngörüyorum.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşsizlik oranı tek haneye düştü
  • 10.03.2023 14:18

İşsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye'de işsizlik oranı, ocakta bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 9, ...

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!
  • 17.02.2023 10:39

Ocak ayında ipotekli konut satışları yüzde 10,9 azaldı!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışı sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayın ...

Türkiye nüfusu 85 milyon 279 bini geçti!
  • 06.02.2023 10:48

Türkiye nüfusu 85 milyon 279 bini geçti!

İstanbul'un nüfusu geçen yıl, bir önceki yıla göre 67 bin 51 kişi artarak 15 mil ...

Aralık 2022'de fiyatı en fazla artan ürün "konut sigortası" oldu!
  • 03.01.2023 10:43

Aralık 2022'de fiyatı en fazla artan ürün "konut sigortası" oldu!

Tüketici fiyatları bazında Aralık 2022'de en fazla fiyat artışı yüzde 79,26 ile ...

İstanbul, hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu
  • 28.12.2022 11:06

İstanbul, hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu

Türkiye'de geçen yıl 2 milyon 777 bin 797 kişinin iller arasında göç ettiği beli ...

Hane halklarının yüzde 60,7'si kendisine ait konutta oturuyor
  • 27.12.2022 11:12

Hane halklarının yüzde 60,7'si kendisine ait konutta oturuyor

Türkiye'de hane halklarının yüzde 60,7'si kendisine ait konutta ikamet ediyor. ...