maritbet girişmaritbet
Fiyapı’nın patronu Fikret İnan iflas erteleme kararı hakkında açıklama yaptı!

Fiyapı’nın patronu Fikret İnan iflas erteleme kararı hakkında açıklama yaptı!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, geçtiğimiz günlerde Fi Yapı’nın aldırdığı iflas erteleme kararı hakkında, firmanın resmi Facebook sayfasında açıklama yaptı

 

Fi Yapı'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına eklenen videoda konu hakkında açıklama yapan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, öncelikle kararın “iflas erteleme” değil “iflas erteleme tedbir” kararı olduğunu açıkladı.
 
“Yükümlülüklerimizi yerine getirmek için…”
İnan şöyle konuştu: “Firmamızı art niyetli üçüncü kişiler ve kurumlara karşı korumak, müşterilerimize ve iş yaptığımız firmalara karşı vecibelerimizi eksiksiz yerine getirebilmek amacıyla bu kararı aldık. Tabii iflas erteleme denince insanlar olumsuz bir durum gibi düşünüyor. Halbuki aksine, firmamız ve müşterilerimiz için çok olumlu bir olay bu.”
 
Basına tepki
Basında Fiyapı ve kendisi hakkında çıkan haberlere de tepki gösteren İnan, bu haberleri “tutarsız, yalan ve akıldışı” olarak niteledi. İnan, bazı rakip firmaların ve üçüncü şahısların, firmalarına haciz koydurmak istediklerini ve Fiyapı'yı zor duruma düşürmek istediklerini ifade etti.
 
İflas erteleme kararının ayrıntıları
İflas erteleme tedbir kararının nasıl alındığını da açıklayan İnan, “Bunu biz kendi kendimize almadık. Basında çıkan ‘olmaz, yapamaz… v.b.' laflar üzerine kendimiz gidip mahkemeye başvurduk Mahkeme bilirkişiler atadı. Bu bilirkişiler gelip firmamızı mali, teknik ve diğer açılardan inceledi ve bu projelerimizi bitirip teslim edebilecek kapasitede olduğumuza kani oldu. Sonra da hakime gidip ‘Bu firma işlerini tamamlayıp teslim edecek kapasitede. Bu yüzden firmayı, bir haksızlığa uğramaması için koruma altına almamız lazım' dediler ve bu karar çıktı. Bu işin Türkçesi bu” diye konuştu.
Fikret İnan: Sözlerimi Tutarım, yeter ki mühürler kaldırılsın
 
“Hacizleri Garip Ada'nın üstünde toplayacağız”
İflas erteleme tedbir kararının çıktığı günden itibaren firmaya ve firmanın sahip olduğu mülklere hiçbir şekilde haciz konamayacağını ifade eden İnan, “Daha önceden konmuş olan hacizleri de tek bir gayrimenkulümüzün üstüne, muhtemelen adanın üstüne (Garip Ada'yı kastediyor.) toplayacağız ve tapu verebilir hale geleceğiz” dedi.
İşte Fiyapı'nın konutları teslim edeceği tarih!
 
Tapu teslimi yakın, öncelik borcu bitende
Tapu teslimlerini de önce ödemelerinin tamamını bitiren müşterilerden başlayacaklarını belirten İnan, “Daha sonra da tapusunu alamadığı için ödemelerini yapmayan ya da yapamayan müşterilerimize, kalan ödemelerini yapmaları koşuluyla tapularını teslim edeceğiz. Bizim şu an 50 milyon TL'nin üstünde günü geçmiş alacağımız var. Bu alacaklar sisteme dahil edildiğinde firmamızın finansal alanda, sistemin dönmesi ile ilgili, iş yapabilmemiz ile ilgili hiçbir problemi kalmıyor.
Fi Yapı ve Fikret İnan haberleri için tıklayın…
 
Projeler yeniden başlıyor
Fiyapı'nın devam eden projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan İnan, “Önümüzdeki aydan itibaren FiTower, FiLife ve FiSide projeleriyle ilgili çalışmalarımızı başlatacağız. Kırıkkale şantiyemiz de çalışmaya devam ediyor. Belediyelerle görüşmelerimiz de şu an çok olumlu seyrediyor. Kısa zamanda resmi netice elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.
 
“Ekim ayı çok önemli”
Ekim ayının Fiyapı ve kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden İnan, “Ekim ayı içinde hem tapularımızı teslim edebilir, hem tahsilat yapabilir hem kalan işlerimizi tamamlayabilir, hem de belediyelerle yaptığımız görüşmeleri nihayete erdirebilir hale geleceğiz. Müşterilerimiz kesinlikle kaygıya kapılmasın. Biz söz verdiğimiz şekilde daireleri teslim edeceğiz. Gecikme söz konusu ancak müşterilerimizden anlayış bekliyoruz. 14-15 aylık bir durdurma söz konusu. Bu süreci anlayışla karşılamalarını bekliyoruz” diye konuştu.
 
Dinçer Bilgener/Emlak Rotası

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

Fikret İnan, Fi Yapı ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladı!
  • 17.09.2012 15:55

Fikret İnan, Fi Yapı ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladı!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, şirketin battığı yönündeki haberleri ...

Fi Yapı Sakarya’da boy gösterecek!
  • 30.04.2012 16:22

Fi Yapı Sakarya’da boy gösterecek!

Fiyapı Sakarya’da, içinde Üniversite,Otel, Alışveriş Merkezi ve 2500 konutun yer ...

Fikret İnan tahliye edildi
  • 24.11.2016 11:57

Fikret İnan tahliye edildi

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi ta ...

Mağdurlar Fi Yapı'nın TMSF'ye devredilmesini talep etti
  • 22.09.2016 10:17

Mağdurlar Fi Yapı'nın TMSF'ye devredilmesini talep etti

Fi Yapı'dan ev alarak mağdur olan birçok kişi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'n ...

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan tutuklandı
  • 28.08.2016 09:23

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan tutuklandı

FETÖ/PDY’ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ...