maritbet girişmaritbet
Erdoğan'ın annesi toprağa verildi

Erdoğan'ın annesi toprağa verildi

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tenzile Erdoğan için Fatih Camii'ndeki törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın(88) cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.

Camideki cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Gül ile yan yana duran Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı.

Camiye cenaze arabasıyla gelen Erdoğan, annesinin cenazesini musalla taşına kadar omuzunda taşıdı.

Saat 11.30 itibariyle de Tenzile Erdoğan'ın cenazesi Kısıklı'daki evden çıkarıldı, konvoy Fatih Camii'ne doğru yola çıktı. Konvoyun geçişi sırasında Boğaz Köprüsü Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte tek şerit oldu. Cenaze evden çıkarıldığı andan itibaren tüm yollar trafiğe kapatıldı. Başbakan Erdoğan'da cenaze aracına bindi. Cenaze saat 12.00 sıralarında ise Fatih Camii'ne getirildi. Cenazeyi araçtan bakanlar ve milletvekilleri alarak musalla taşına koydu.

CENAZEYİ BAKANLAR KARŞILADI

Cenaze aracı Fatih Camii'ne geldiğinde cenaze aracını kabinedeki bakanlar karşıladı. Taziyeleri kabul eden Başbakan Erdoğan, annesinin tabutuna omuz verdi ve tabutu musalla taşına kadar taşıdı. Emine Erdoğan da kızları ve akrabaları ile birlikte cenaze törenine katıldı.

Üzerinde ''Kabe örtüsünden bir parça''nın bulunduğu tabutunun başında Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu gençler nöbet tuttu.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kız kardeşi Vesile İlgen ile kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan avluda bir arada bulunarak, taziyeleri kabul etti. Bu arada, Başbakan Erdoğan, bazı bakanlarla, avludan ayrılarak, caminin girişinde yer alan Fatih Müftülüğü Kız Kuran Kursu'nun bulunduğu bölümde bir süre dinlendi.

BAŞBAKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan annesinin cenaze namazı sırasında gözyaşlarına boğuldu.Erdoğan cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in cemaatten helallik istediği sırada ağlayarak hakkını helal ettiğini söyledi.

Görmez cenaze namazı öncesi, cemaate, namazın nasıl kılınacağına ilişkin bilgi verdiği dini konuşmasını yaptı. Görmez "Erdoğan ailesinin kıymetli varlığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin muhtereme anneleri merhume hacı Tenzile Erdoğan hanımefendinin ahiret yurduna hicret etmesi münasebetiyle bir aradayız. Cenası hak Tenzile annemize rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, menzinili mübarek etsin. Çıkmış olduğu ahiret yolculuğunu hayırlara vesile eylesin" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından okunan duada da Görmez "Tenzile anneye karşı üç vazifemiz var diyerek cenaze namazının kılınması, dua ve salavatların okunmasını ve hakların helal edilmesini istedi. Tenzile Erdoğan için cemaatten helallik istenildiği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Çok duygulanan Erdoğan ağlamaya başladı.

Başbakan Erdoğan ve diğer bakanların omuzlarında cenaze aracından indirilen Tenzile Erdoğan'ın tabutu, cenaze namazının ardından yine aynı şekilde taşındı. Tenzile Erdoğan'ın naaşı en önde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın omuzlarında araca yüklendi. Daha sonra Tenzile Erdoğan'ın naaşı, Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'na götürülmek üzere yola çıkıldı.

KÖPRÜ KAPATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da içinde bulunduğu araç, Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Cenaze aracına eşlik eden konvoyun Boğaziçi Köprüsü'nden geçişi sırasında Avrupa'dan Anadolu'ya geçiş yönü trafiğe kapatıldı.

CENAZEYE KATILIM YOĞUN

Cenaze törenine siyaset, iş ve spor dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Cenaze töreni için camiye gelenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, tiyatrocu Behzat Uygur, sanatçı Orhan Gencebay, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, kaleci Rüştü Reçber, eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, eski teknik direktörlerden Mustafa Denizli, Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da bulunuyor. AK Partili Abdülkadir Aksu'nun mini elektrikli araçla cami girişine kadar geldiği gözlendi. Cenaze için camiye merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan da geldi. Fatih Erbakan Mart ayında bu camiden babasını son yolculuğuna uğurlamıştı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller cenaze törenine katıldı.

Aralarında ünlü işadamlarının da bulunduğu katılımcıların büyük bölümü, camiye uzak noktada araçtan inmek zorunda kaldı. İşadamları, hazırlıklar kapsamında getirilen mini golf arabalarıyla camiye getirildi. TSK'DAN DA BİR HEYET KATILDI Cenazeye TSK'dan da bir heyet katılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Abant'taki toplantısında olduğu için cenazeye katılamayacağını bildirmişti. CHP adına cenaze törenine Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın başkanlığındaki bir heyet katılıyor. Tören için MHP'den bir heyet de camideki yerini aldı.

TOPRAĞA VERİLİYOR

Başbakan Erdoğan'ın, annesinin naaşı ile birlikte bindiği cenaze aracı Karacaahmet Mezarlığı'na ulaştı. Cenaze aracının Karacaahmet Mezarlığı'na ulaşmak için izlediği güzergah, aracın geçisi sırasında trafiğe kapatıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracı da korteji takip etti. Cenazenin defnedilmesini izlemek isteyen vatandaşlar ise mezarlığa üst aramasından sonra alınmaya başladı. Cenazenin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nın bulunduğu bölgede polisin yanı sıra, başbakanlık korumaları da görev yaptı. Basın kuruluşlarının içeri girmesine izin verilmeyen mezarlığa, sadece TRT ve AA kameraları alındı. İstanbul'da trafik ekiplerinin ise izinsiz olarak görev yaptığı öğenildi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Cuma namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na giderek yaklaşık 1 saat annesinin defnedileceği yerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren Karacaahmet Mezarlığı ve çevresinde temizlik ve güvenlik çalışmaları gerçekleştirildi. Mezarlık çevresi belediye ekipleri tarafından temizlenirken, bölgede cep telefonu sinyal kesici jammer cihazları devreye alındı. Ayrıca mezarlık içerisine araç girişleri de engellendi.

BU GECE HATİM İNDİRİLECEK

Tenzile Erdoğan'ın defin işlemleri tamamlandıktan sonra Başbakan Erdoğan ve ailesi evlerine geçerek taziyeleri orada kabul etmeye devam edecek. Ayrıca bugün akşam yatsı namazından sonra Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde Tenzile Erdoğan için Hatim indirilecek.

FEVZİ PAŞA CADDESİ TRAFİĞE KAPALI

Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapıldı. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü. Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

TAZİYE ZİYARETLERİ GÜN BOYU SÜRDÜ

Bu arada, Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki konutunda yoğun şekilde taziye ziyaretleri yapıldı.

Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu caddede, sabah erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı konutun çevresinde bazı aile yakınları bekleyişlerini sürdürürken, konutunun yakınında bir ambulans bekletildi.

Bu arada, cenaze aracının erken saatlerde Başbakan Erdoğan'ın konutunun bulunduğu sokağa giriş yaptığı görüldü.

Öte yandan, bazı akrabaları ile Kaya Çilingiroğlu, Acun Ilıcalı, İbrahim Kutluay ve sanatçı Adnan Şenses'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Başbakan Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın konutunun karşısında bulunan ve basın mensuplarının beklediği boş arsada ise Üsküdar Belediyesi tarafından çay ve su servisi yapıldı.

88 yaşında hayata veda eden Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bu arada, Erdoğan için Ergenekon operasyonu kapsamında aranan Bedrettin Dalan'dan gelen çelenk dikkat çekti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...