maritbet girişmaritbet
Emrullah Turanlı ateş püskürdü!

Emrullah Turanlı ateş püskürdü!

Turanlı, Four Winds'deki değişikliklerin yasal olmadığını, belgelerin dahi sahte olduğunu bunun için Cumhuriyet Başsavcılığı'na gittiklerini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın Bağdat Caddesi'ne çok yakın konumdaki arsasında Four Winds projesini inşa edip tamamlayan Taşyapı, 2014 yılında Özelleştirme İdaresi'nin projeyi Kadıköy Taşınmazları adı altında satışa açmasından sonra şok olmuştu.

Yakup Karagöz, Güngör Çepni ve Ömer Derbazlar ortaklığında kurulan Birleşik Gayrimenkul, ÖİB'nin açtığı ihaleyi net 577 milyon liralık teklifle kazanmış, bu sayede Four Winds projesinin yüzde 60'lık bölümüne sahip olmuştu. Böylece Taşyapı'nın projedeki daire sayısı 159'a düşmüş, 341 konutun yeni sahibi Birleşik Gayrimenkul olmuştu.

Aradan uzun bir süre geçtikten sonra geçtiğimiz günlerde Birleşik Gayrimenkul, satışa açılacak konutlar için basın toplantısı düzenledi. Projenin adını Park Residences Cadde olarak değiştiren Birleşik Gayrimenkul, satış fiyatlarının Taşyapı'nın sattığı rakamlardan dolar bazında yüzde 25-30 daha az olduğunu açıkladı. Ne olduysa o gün oldu ve toplantının ardından Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, diğer konutların tapularına tedbir koydurdu.

Tapuda satılamaz kararı var

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Emrullah Turanlı ‘Danıştay, bu ihalede Taşyapı haklı diye yürütmeyi durdurdu. Üstelik temyizine itiraz edilmeyecek diye karar aldı. Ancak ihaleyi kazanan firma konutları satmaya çalışıyor ve adli suç işliyor. Bunun ağır hapis cezası var. Basın toplantısı düzenledikleri gün biz de yerel mahkemeye gidip bu olayların milletin başına iş açacağını, gereğinin yapılmasını istedik. Mahkeme, tapu kayıtlarına satılamaz kararı koydu' diye konuştu.

Four Winds tescillidir, değişiklik suçtur

İsim değişikliğiyle ilgili olarak sert konuşan Emrullah Turanlı ‘Projenin ismini değiştirmeye çalışıyorlar. Bu bir suçtur çünkü Four Winds tescilli bir markadır. O proje hakkında kim başka bir isim kullanırsa dava açacağım. Bunun cezası 4 yıldan başlar. Kimse hak hukuk dinlemiyor' dedi.

Mafya usulü hesaplaşmayacağım

Hakkını hukuki yollarla aramaya devam edeceğini belirten Emrullah Turanlı ‘Burası bir hukuk devleti ve bende hakkımı arıyorum. İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim. Ben mafya usulüyle hesaplaşmayacağım. Birleşik Gayrimenkul taşınmazlarının üzerinde satılamaz kararı var. Milyar doların üzerinde alacağım var ve hepsini dava edeceğim. Burada ne isim değiştirilebilir ne de satış yapılabilir. Yönetimi hakkında değişik yorumlar yapıyorlar. Projenin nasıl yönetileceği belli, tapu yönetim planında da tescilli. Milli Emlak'tan 3, Taşyapı'dan 2 olmak üzere 5 kişi projeyi yönetecek. Oradaki belgelerin tamamı sahte. Bu konu hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduk' dedi.

Dava süreci nasıl gelişti?

Taşyapı ve Kadıköy Belediyesi, Danıştay 13'üncü Dairesi'ne iki ayrı ‘ihale iptali ve yürütmenin durdulması' talebiyle İstanbul 24'üncü Asliye hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Bunun üzerine mahkeme, dava sonuçlanana kadar Birleşik Gayrimenkul adına kayıtlı tapulara ihtiyati tedbir uyguladı. Bu karar, iki hafta içerisinde tapu iptali ve tescil davası açılmadığı takdirde kendiliğinden kalkacak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taşyapı’dan tam sayfa Four Winds reklamı!
  • 18.09.2015 10:16

Taşyapı’dan tam sayfa Four Winds reklamı!

Taşyapı ile Birleşik Gayrimenkul arasındaki atışma devam ediyor. Taşyapı, tam sa ...

Emrullah Turanlı ateş püskürdü!
  • 04.09.2015 15:26

Emrullah Turanlı ateş püskürdü!

Turanlı, Four Winds'deki değişikliklerin yasal olmadığını, belgelerin dahi sahte ...

Four Winds, oldu size Park Residences Cadde!
  • 03.09.2015 12:23

Four Winds, oldu size Park Residences Cadde!

Birleşik Gayrimenkul, Four Winds olarak bilinen projeden aldığı 341 daireyi Park ...

Four Winds Anadolu Yakası'nı uçuracak!
  • 20.05.2012 08:36

Four Winds Anadolu Yakası'nı uçuracak!

İstanbul'un Anadolu yakası art arda yapılan yatırımlarla lüksün yeni merkezi olm ...