maritbet girişmaritbet
Emre Çamlıbel: İzmir gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızıdır!

Emre Çamlıbel: İzmir gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızıdır!

Sponsorları arasında Soyak Holding’in de yer aldığı ‘GYODER Gelişen Kentler Zirvesi’ 15 Ocak 2013 tarihinde İzmir’de gerçekleştirildi

 

Zirvede ‘Yatırımcı Gözüyle Gelişen Kentler: İzmir' başlıklı oturuma başkanlık yapan Çamlıbel, oturumun sonunda İzmir'in gayrimenkul sektöründeki önemini bir deklarasyonla açıkladı.
 
Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne yön veren projelere imza atan Soyak, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafındanÇevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ‘Gelişen Kentler Zirvesi – İzmir'indestekçileri arasında yer aldı.Gerçekleştirilen projelerle bölgesine liderlik yapan İzmir, zirve boyunca ekonomi ve gayrimenkul alanlarında masaya yatırıldı. 
 
Zirvedeki‘ Yatırımcı Gözüyle Gelişen Kentler: İzmir' başlıklı son oturuma Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel başkanlık yaptı. Konuşmasına İzmir'deki yatırımcılardan biri olarak, uzun süre araştırmaları ve incelemeleri sonucunda İzmir'i yatırım yapılacak şehir olarak seçtiklerini belirterek başladı. Çamlıbel “Biz 6 sene önce İzmir'i seçtiğimizi zannediyorduk ama bugün aslında İzmir'in bizi seçip, kabul ettiğini anlıyoruz” dedi. Oturumu açarken, bir şehre yapılacak yatırımların uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini ve kalifiye yatırımcının şehri geliştirdiğini belirtti. Oturum sonunda yatırımcı gözüyle İzmir'in son durumunu bir deklarasyonlaaçıklayan Çamlıbel, konuşmasında 6 önemli konunun altını çizdi.
 
1-Yatırım ortamı ve iyi şehirleşmenin ana kriteri, Belediye Başkanının sahipliğinde ve liderliğinde yürütülecek projeler geliştirilmesidir.
 
2-İzmir'in içinde bulundurduğu kaynaklara oranla, potansiyeli henüz gerçekleşmemiştir.
 
3-İzmir'in temel dinamikleri o kadar kuvvetlidir ki, Türkiye'nin diğer illerinden de gelip İzmir'de yaşamak ve çalışmak isteyenler vardır.
 
4-İzmir birçok alanda, sadece konut, ofis ve AVM değil, turizm, sağlık ve lojistik gibi gayrimenkulün tüm alanlarında da büyümeye ve gelişmeye devam edecektir.
 
5-İzmir, Türkiye'nin en önemli ekonomik aktörlerinden biri olarak, İstanbul'un yükünü alan 2. bir baş aktör olmaya adaydır.
 
6-Doğru şehirleşme ve yatırım imkanlarının oluşturulabilmesi için, STK, Kamu ve Özel Sektör işbirlikleri ile bürokratik engellerin azaltılması kritik önem taşımaktadır.
 
Aynı zamanda Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği – GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olan Soyak Holding CEO'su Dr. Emre Çamlıbel başkanlığındaki oturuma Port Alaçatı Murahhas Üyesi Aykut MUTLU, Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Murat ÖZGÜMÜŞ, Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih ŞİMŞEK ve İş GYO Genel Müdürü Turgay TANES konuşmacı olarak katıldı. Panele sosyal medya üzerinden sorular alındı. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği- GYODER tarafından düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi'nin dördüncüsü, Bursa, Konya ve Gaziantep ardından İzmir, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. 
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...