maritbet girişmaritbet
Emlaktasondakika.com bir ilke daha imza attı

Emlaktasondakika.com bir ilke daha imza attı

Emlaktasondakika.com, sektörün öncü markalarının yönetim kurulu üyelerini, satış ve pazarlama Müdürlerini, kurumsal iletişimcilerini geçtiğimiz Salı günü düzenlediği kahvaltıda bir araya getirdi

Gayrimenkul haberciliği alanında Türkiye'nin önde gelen web sitesi emlaktasondakika.com, sektörün öncü markalarının yönetim kurulu üyelerini, satış ve pazarlama Müdürlerini, kurumsal iletişimcilerini geçtiğimiz Salı günü düzenlediği kahvaltıda bir araya getirdi.

Gayrimenkul sektörünün sorunları, alternatif çözüm yolları ve geleceğe dönük planların paylaşıldığı toplantı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Birçok önemli konuya dikkat çeken ve çeşitli çözüm önerilerinde bulunan firmalarınyetkilileri sektörün geleceği açısından faydalı olacak konular üzerinde fikir alışverişi yaptılar.

Firmaların genel sorununun konut kredilerindeki faiz oranları olduğunun belirtildiği toplantı da birçok firma yetkili önerilerde bulundu.

Faizler düştüğünde firmalar zam yapmasın

Düzenlenen toplantıda firmaların zam politikalarına dikkat çeken Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Sarıcalı; “Yurtdışında Türkiye parmakla gösterilir bir hale geldi, özellikle de gayrimenkul alanında. Yapılan projelerin hepsi belli bir kalitenin üzerinde inşa ediliyor. Ülkemizdeki konut açığını karşılamak için daha birçok projenin inşa edilmesi gerekiyor. Talebin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde banka kredi faizlerinin artırılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Ancak %0,70'li faiz oranlarının olduğu dönemlere baktığımızda da 3 günün içinde %15'lik zamlar yapıldığını gördük. O dönemle şimdiyi karşılaştırdığımızda da bu sebepten ötürü müşterinin cebinden çıkan paranın aynı miktarlarda olduğunu görüyoruz. Tüm firmalar için bir ricada bulunmak istiyorum; kredi faizlerinde düşüş yapıldığı takdirde bu kadar kısa zamanda zamlar yaparak tüketici zor durumda bırakılmasın.” dedi.

Bizim Evler Satış ve Pazarlama Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli; “Hepimiz çok başarılı projelere imza atıyoruz. Gayrimenkul alanında dünya standartlarını yakalayan ülkemizdeki projeleri yabancılar görünce çok şaşırıyor. Sektör olarak gerçekten çok iyi bir noktaya geldiğimize inanıyorum ve önümüzde daha birçok fırsat olduğunu düşünüyorum. Mütekabiliyet ve kentsel dönüşüm konularının netleşmesiyle birlikte banka faiz oranlarının düşürülmesi ve %25'lik peşinat zorunluluğunun kaldırılmasının sektöre büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Dumankaya Satış Müdürü Soner Keleş; “Bu toplantıya katılan tüm firma yetkilileri basın mensuplarını çok iyi tanıyorlar. Ancak sektörün içindeki bizler birbirimizi tanımıyoruz. Bugün bu toplantı ile önemli bir organizasyona imza atıldığını düşünüyorum. Sektörün gelişiminin önünde banka faiz oranları duruyor. Bizler kendi finansman modellerimizden uzaklaşmalıyız. Tüketiciye banka kredisini sunabilmeliyiz. Bizde kendi finansman modelimizi yaptık ama satışlarda düşüş yaşandı. Bu yıl tüketiciye banka kredisini öneriyoruz ancak %1'lerdeki faizler çok yüksek bu nedenle en yakın zamanda düzenleme yapılmalıdır.” dedi.

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen; “Konut kredilerinin diğer kredi türlerinden ayırt edilmesi gerekir. Çünkü konut kredileri cari açığın yükselmesinde etkisi olmayan bir kredi türüdür. Konut kredisi alanların ödeme yapmayanları da %1'in altında kalıyor. Konut kredisi alanların geri ödemelerinde sorun yaşanmadığı göz önünde bulundurulduğunda ve inşaat sektörü ile onlarca alt sektöre etkilerine bakıldığında konut kredilerini diğer kredilerden ayırıp çok daha düşük faiz oranları belirlemek gerekir. Bu toplantı yoğun bir katılım yakalandı. Bu türdeki gayretinden dolayı emlaktasondakika'yı tebrik ederim ve bu organizasyonlarının devam etmesini dilerim” dedi.

Türkiye gayrimenkullerine yurtdışında ilgi yoğun

Birçok ülkede kurdukları satış ofislerinde Türkiye'deki konut projelerinin satışlarını üstlenen İnvest Pro GmbH Genel Müdürü Ali Saçal; “Türkiye gayrimenkul pazarının yurt dışındaki imajını yakından takip ediyoruz. Kurduğumuz satış ofislerinde şuan birçok projenin satışını gerçekleştiriyoruz. Buradaki projeleri yabancılara ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza tanıttığımızda göğsümüz kabarıyor. Gerçekten çok başarılı projeler inşa ediliyor ve buradaki konut projeleri yurtdışındakiler tarafından hiç de göz ardı edilmeyecek şekilde rağbet görüyor. Tüm dünya Türkiye'nin gelişiminin farkında ve yabancılar bir şekilde buraya yatırım yapmak istiyorlar. Sektörün önde gelen markalarını bir araya getiren bu toplantının büyük önem taşıdığına inanıyorum. Biz toplantıya katılmak için Almanya'dan geldik. Gayrimenkul alımı açısından yurtdışındaki potansiyelin altını çizmek istiyoruz. Buradaki tüm projelerin yurtdışında da satışta olması gerekir ve orada satışta oldukları takdirde kısa sürede gelecek dönüşün farkına varacaklardır.” dedi.

HaberTürk Emlak Pazarı

Yorum Yaz