maritbet girişmaritbet
Döşemealtı konak projeleri ile uçuşa geçti!

Döşemealtı konak projeleri ile uçuşa geçti!

Son dönemde emlak piyasasındaki hareketlilikle adından söz ettiren Antalya'nın merkez ilçesi Döşemealtı, yeni yapılan villa projeleri ile değerini iki

DÖŞEMEALTI KONAK  PROJELERİ İLE UÇUŞA GEÇTİ
Son dönemde emlak piyasasındaki hareketlilikle adından söz ettiren Antalya'nın merkez ilçesi Döşemealtı, yeni yapılan villa projeleri ile değerini ikiye katladı.

Kuzey Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu ve Hızlı Tren hatlarının bağlantı noktasında yer alması ile yatırımcıların dikkatini çeken Döşemealtı, villa ve konak tarzında yapılan projeler ile önemli bir yatırım ve yaşam merkezi haline geldi. Özellikle eski bürokrat ve üst segmentin tercih ettiği bölgede elit bir yaşam oluşuyor. 

YEREL YÖNETİM İMAR KONUSUNDA KARARLI

Bağlantı yolları, doğası ve merkeze yakınlığı ile kısa sürede büyük yatırımların yapıldığı Döşemealtı'nda doğanın talan edileceği yönünde ciddi kaygılar oluşmasına rağmen gerek mülki yönetim gerekse yerel yönetimin bu konudaki hassas tutumu doğru imarlaşmayı beraberinde getirdi. Yerel yönetimin sadece üç kata kadar izin verdiği bölgede, imar planına uygun şekilde konaklar ve villa tarzı projeler hayata geçirilmeye başlandı. Bölgenin alt yapısına uygun imar planı oluşturan yerel yönetim şu ana kadar Döşemealtı bölgesinin sadece yüzde 3'lük bir kısmını imara açmış durumda.

EMEKLİ BÜROKRATLARIN TERCİHİ DÖŞEMEATI

Antalya'nın merkezine göre nem ve sıcaklık konusunda daha avantajlı olan Döşemaltı, deniz, doğa ve şehir hayatını aynı anda sunabilecek bir konumda olması sebebi ile sakin ve rahat bir hayat yaşamak isteyen emekli bürokrat ve iş adamları tarafından tercih ediliyor. Döşemealtı hayata geçirilen konak ve villa projelerinde yakın dönemde kabinede yer almış, milletvekilliği yapmış bir çok isim yer alıyor.

PAL CİTY  YAPI KOOPERATİFİ

Eski Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren'in başında oduğu Pal City Yapı Kooperatifi, şu anda Döşemealtı'nda yürüttüğü 624 konutluk proje ile bölgenin en önemli inşaat firması oldu.  Pal City Vali Konakları adını verdikleri villa ve konak projesinin 222 konutluk ilk etabını 2016 sonunda teslim edeceklerini dile getiren Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, "Döeşemealtı hem yaşam için hem de yatırım için çok uygun bir bölge. Biz doğru yerde  doğru zamanda ve en önemlisi doğru kişiler ile inşaata başladık. Yıl sonunda teslim edeceğimiz ilk etabı satışa çıkarmadan ön talep döneminde bitirdik. Geçtiğimiz günlerde projemizin ikinci etabı olan 402 konutluk bölümün alt yapı işlemlerini bitirerek temelini attık. 2018 yılının yine son çeyreğinde bu etabı da ev sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

DÖŞEMEALTI'NDA “GARANTİLİ KOOPERATİFÇİLİK”

Döşemealtı'nın önümüzdeki 5 yıl içerisinde Antalya'nın en değerli bölgesi olacağını vurgulayan Turan Eren, Döşemealtı'ndaki projelerde uyguladıkları garantili kooperatifçilik modelinin inşaat sektörüne yenilik getireceğini belirterek şunları söyledi: “Uygulamış olduğumuz bu sistem, hafızalarımıza kazınan olumsuz kooperatifçilik modelini ortadan kaldıran teminat sistemine dayalı bir anlaşmadır. Üyelerimize taahhüt ettiğimiz proje detaylarını teknik şartname ile sözleşme altına alıyoruz. Teslim ettiğimiz konutları da birebir teknik şartnameye uygun yapıyoruz. Üyelerimiz ile kesinlikle birebir para alışverişine girmiyoruz. Üyelik aidatını bankaya ödeyen üyemizin hesabından inşaatın ilerlemesine göre proje hesabına geçiş yapılıyor. Üyelerimiz bütün süreci banka ile yürütüyor. Ayrıca anlaşmalı banka ile yapmış olduğumuz protokol gereği üyelerimiz mevcut faiz oranlarından yüzde 50, 55 daha indirimli konut kredisi kullanabiliyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rengi Antalya tanıtım filmi yayında!
  • 04.07.2019 12:41

Rengi Antalya tanıtım filmi yayında!

Karaaslan İnşaat tarafından Antalya Döşemealtı'nda inşa edilen Rengi Antalya pro ...

Rengi Antalya örnek daire görselleri
  • 05.07.2019 19:13

Rengi Antalya örnek daire görselleri

Karaaslan İnşaat tarafından Antalya Döşemealtı'nda inşa edilen Rengi Antalya pro ...

Döşemealtı konak projeleri ile uçuşa geçti!
  • 21.06.2016 14:31

Döşemealtı konak projeleri ile uçuşa geçti!

Son dönemde emlak piyasasındaki hareketlilikle adından söz ettiren Antalya'nın m ...

Antalya Döşemealtı Belediyesi’nden satılık 5 arsa! 4 milyon 200 bin liraya!
  • 26.01.2013 08:55

Antalya Döşemealtı Belediyesi’nden satılık 5 arsa! 4 milyon 200 bin liraya!

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanlığı Yeşilbayır’daki konut alanı olarak ayrıla ...

Antalya Döşemealtı’nda satılık 3 villa ve konut arsası!
  • 05.09.2012 12:48

Antalya Döşemealtı’nda satılık 3 villa ve konut arsası!

Antalya Döşemealtı Belediyesi net imarlı 3 villa ve konut arsasını satışa çıkar ...