maritbet girişmaritbet
Dieter Rennert ‘Üçüncü havalimanı projesinde yer almak istiyoruz’

Dieter Rennert ‘Üçüncü havalimanı projesinde yer almak istiyoruz’

Sosyal İnovasyon Forumu’na katılan Hitachi Europe CEO’su Dieter Rennert, Türkiye pazarının kendileri için çok stratejik bir pazar olduğunu söyledi

Dünyanın önde gelen teknooji ve altyapı şirketlerinden biri olan Hitachi ve Frost&Sullivan işbirliğiyle düzenlenen Sosyal İnovasyon Forumu; 19 Şubat 2014 Çarşamba günü, İstanbul Çırağan Palace Kempinski Otel'de gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu forumda Hitachi Europe CEO'su Dieter Rennert de konuşmacı olarak yer aldı. Forumda, bilişim teknolojilerinin şehrin sosyal altyapısıyla entegrasyonu üstünde durulurken, bu konuda dünyadaki en son gelişme ve eğilimler katılımcılara aktarıldı. Konferansta Dieter Rennert'in yanı sıra Netaş CTO'su Necmi Ön, Turkeco Kurucusu Duygu Erten'in de aralarında olduğu birçok konuşmacı katıldı. Forumda Akıllı Şehirler, Şehir Altyapısı, Kentsel Ulaşım: Düşük Emisyonlu Ulaşım, Akıllı Şebekeler, Sağlıkta Akıllı Cihazlar ve Büyük Veri ve Biyometri Çözümleri gibi konular masaya yatırıldı. Forumda bir konuşma yapan Hitachi Europe CEO'su Dieter Rennert, Türkiye'nin Hitachi için  öncelik taşıyan stratejik bir pazar olduğunu vurguladı. Hitachi'nin Türkiye'de çeşitli ürün ve hizmetleriyle 50 yıldan uzun süredir varlık gösterdiğini anımsatan Rennert, şunları söyledi:  “2011'de İstanbul'da ofisimizi açtık. İnşaat, Bilişim Teknolojileri, sağlık hizmetleri, ulaştırma ve diğer sektörlerde çalışırken, bu sektörlerde önümüzde birçok önemli fırsat görüyoruz. 

Türkiye'nin büyük potansiyeline inanıyoruz ve Türkiye'deki birçok projede aktif olarak yer almak istiyoruz. Üçüncü havaalanının yapımına katılmayı istiyoruz. İstanbul havaalanı için ulaşım bağlantılarına, asansörlere ve tabii ki inşaat makinelerine ihtiyaç duyulacaktır. Odak noktamız, Hitachi'yi Türkiye'deki diğer ortaklarımızla birlikte bu projeye dahil etmektir. Türkiye'ye sunacağımız birçok katma değerli çözüme sahibiz. Türkiye bizim için fırsat ve cazibe ile dopdolu.”

Rennert, Türkiye'deki varlıklarının Avrupa'daki büyümelerine öncülük edeceğini belirtirken, Hitachi'nin çalışmalarının yarısından fazlasının Japonya'da bulunduğunu ancak küresel çapta genişlediklerini belirtti. Rennert, “Hedefimiz, 2015 yılına kadar gelirimizin %50'den fazlasını Japonya dışından elde etmek. Hitachi'nin 2015 Orta Vadeli Yönetim Planı iki ana kavram üzerinden sürüyor, bunlar , Globalleşme ve Dönüşüm'dür. Bilişim Teknolojileri kullanımı ile hizmetlerimizi güçlendirirken amacımız, topluma yenilikler kazandırmak ve Hitachi'yi büyük bir global oyuncuya dönüştürmektir” dedi. 

Sürdürülebilirlik için sosyal inovasyon
Sosyal İnovasyon kavramının birçok kişiye tanıdık gelmeyen bir ifade olduğunu söyleyen Rennert, bu kavramın Hitachi'nin yıllardır üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı bir strateji olduğunu belirtti.  “Hitachi'nin kuruluşundan beri teknolojinin sosyal ihtiyaçları karşılaması gerektiği görüşü dünya çapındaki operasyonlarımız için dayanak oluşturdu“ diyen Rennert, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Hitachi'nin misyonu, üstün ve orijinal teknoloji ve ürünlerin geliştirilmesiyle topluma katkı sağlamaktır. Sürdürülebilirlik meselesine gerçek anlamda katkıda bulunmak ve şirketinizi güçlendirmek istiyorsanız, Sosyal İnovasyon Yenilikçiliğe bakmalısınız. Sosyal İnovasyon tamamen, yerel, bölgesel ve dünya seviyesinde sürdürülebilirliğe katkı sağlamak için hangi ürün ve hizmetleri sunacağınız ile ilgilidir. Gelecekteki trendleri belirleyen bu tip yenilikleri geliştirme mücadelesinde en öndeyiz. Hitachi olarak şirketler için eşsiz bir teklifimiz var. Donanım, Bilişim Teknolojileri, danışmanlık ve finans hizmetlerindeki uzmanlığını bir araya getirerek her projeye ‘One Hitachi-Tek Hitachi' olarak yaklaşıyor ve müşterilerimize yakın çalışarak başlangıcından bitişine kadar birinci sınıf çözümler üretiyoruz.” 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hitachi, Havaray'ın peşinde
  • 13.12.2015 11:23

Hitachi, Havaray'ın peşinde

Marmaray'ı kaçırdığına pişman olan Japon Hitachi, Havaray için gün sayıyor. Türk ...

Dieter Rennert ‘Üçüncü havalimanı projesinde yer almak istiyoruz’
  • 19.02.2014 15:09

Dieter Rennert ‘Üçüncü havalimanı projesinde yer almak istiyoruz’

Sosyal İnovasyon Forumu’na katılan Hitachi Europe CEO’su Dieter Rennert, Türkiye ...

Hitachi İstanbul’a hava ray teklifinde bulundu!
  • 06.07.2012 11:45

Hitachi İstanbul’a hava ray teklifinde bulundu!

Kuruluşunun 100. yılında İstanbul'da açtığı irtibat bürosunu Türkiye ofisine çev ...