maritbet girişmaritbet
Dev konut projelerinde hangi firmaların imzası var?

Dev konut projelerinde hangi firmaların imzası var?

Türkiye'de 2004 yılından bu yana hızlı gelişim gösteren toplu konut sektörünün ünü, yakın coğrafyaya da yayıldı

Türkiye'de 2004 yılından bu yana hızlı gelişim gösteren toplu konut sektörünün ünü, yakın coğrafyaya da yayıldı. Türk inşaat sektörünün, sayılan binleri aşan toplu konudan zamanında ve sorunsuz teslim etmesi dünyanın dikkatini çekiyor. Markalı projelerdeki performansımız, yakın coğrafyada kamunun toplu konut projelerindeki müteahhit arayışında bizi öncelikli konuma getirdi.

Rüzgar Avrupa'ya yöneldi

TOKİ'ye dünyanın pek çok ülkesinden iş ve işbirliği teklifi gelirken, Türk özel sektörü de onbinlerce konuttan oluşan projelere imza atmaya başladı. Ortadoğu'dan başlayan rüzgar, Avrupa'ya da sıçradı. Son bir ayda 3 ayn şirketten ayn ayn açıklamalar geldi. Kuzu Grup, İran'da 20 bin konutu 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlayıp, zamanından önce teslim ederken, aynı ülkede Mimart Yapı da 6 bin konutluk bir projeyi üstlendi. Meskeni Sazan projesinin ilk etabında 2 bin konut bulunacak.

Gökdelen ve villalar da var

Sırf toplu konutlarda değil, lüks projelerde de Türk şirketleri iddialı.
Ağaoğlu Londra'daki arsasının üzerine 300 milyon dolara 39 ve 54 katlı iki kule yapmayı planlarken, Bulgaristan ve Rusya'da farklı işler yapan Ant Yapı 306 metrelik yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek binası, Capital Tovver'ı Moskova'ya dikti. Ofton İnşaat, konsept markası Elysium'u dünya jet.
sosyetesinin uğrak yeri Cannes'e taşıdı. Regnum'un da Bulgaristan'da devam eden lüks projeleri bulunuyor.

6 bin hanelik Cosmopolis

Türk inşaat şirketi Büyükhanlı GYO da Romanya'nın Bükreş şehrinde 1 milyon metrekarelik alanda konut projesi yapıyor. 6 bin konutluk Cosmopolis'te fiyatlar 38 bin eurodan başlıyor. Farklı tipte konut, ticari ve sosyal alanlardan oluşan proje 2014 yılında tamamlanacak. İki farklı fazda yapımı planlanan Cosmopolis'in 586 dairelik ilk fazı tamamlandı. Projenin ikinci fazı 1.200 daireden oluşuyor. Projeden 1,7 milyar euroluk ciro bekleniyor.

2011 AB Kalite Odülü'nü aldı Cosmopolis

Tüketici Akademisi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 2011 Uluslararası AB Kalite Ödülleri Zirvesi'nde Göğüs Yapı, AB Kalite Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü, Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüs, Tüketici Akademisi Başkan Yardımcısı Dr. Necip Uludağ'dan aldı. Göğüs, şaatta bu yıl 10. yılımızı kutluyoruz. Daha pozitif işler yapmak için çok çalışacağız" dedi.

Kaynak: Selma Şenol / Bugün

  • Etiketler:

Yorum Yaz