maritbet girişmaritbet
Demsa, Pera Palace için Jumeirah ile anlaştı

Demsa, Pera Palace için Jumeirah ile anlaştı

Türkiye’ye getirdiği dünyaca ünlü markalardan sonra turizm yatırımlarına hız veren Demsa Group, üst kullanım hakkını satın aldığı Pera Palace Hotel’in işletmesi için dünyanın önemli otel zincirlerinden biri olan Jumeirah Group’u Türkiye’ye getiriyor

Türkiye'ye getirdiği dünyaca ünlü markalardan sonra turizm yatırımlarına hız veren Demsa Group, üst kullanım hakkını satın aldığı Pera Palace Hotel'in işletmesi için dünyanın önemli otel zincirlerinden biri olan Jumeirah Group'u Türkiye'ye getiriyor.

Dünyanın en lüks ve en yenilikçi otel yönetim grubu olan Jumeirah Group ise Londra, Frankfurt ve Roma'dan sonra İstanbul'da Pera Palace Hotel ile faaliyetlerine başlıyor.

Türkiye'nin ilk uluslararası oteli olan ve öz mirasıyla anılan Pera Palace Hotel'in işletmesi ile ilgili imza töreni bugün Pera Palace Hotel'de imzalandı. İmza törenine; Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan, Jumeirah Group Yönetim Kurulu Başkanı Gerald Lawless; Jumeirah Group İş Geliştirme Başkanı Cherif Hosny, Demsa Group Turizm Yatırımları Koordinatörü Serra Arıkök ve Pera Palace Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer katıldı.

Demsa Group'un 2000 yılında, perakende satış şirketi olarak kurulduğunu hatırlatan Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan, 12 yıl gibi bir şirket için çok kısa sayılabilecek bir sürede önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Demsa Group'un lüks perakende satışının yanı sıra otelcilik ve restoran yatırımlarının da bulunduğunu ifade eden Çetindoğan, “Demsa Group olarak, güçlü sermaye yapısı, şık ve işlevsel mağaza açılışları, otel yatırımları ve Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuna istihdam sağlayan yapısıyla ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Türkiye'de perakende satış alanında önemli bir aktör haline geldik. Demsa Group olarak yeni ve heyecan verici projelere yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. Demsa Group olarak turizm yatırımlarına 2012 yılında hız vereceklerini kaydeden Cengiz Çetindoğan, “2010 yılında ihaleyle aldığımız Maçka Otel'de restorasyonumuz devam ediyor. Yakın bir gelecekte yeni projelerimiz konusunda sizleri bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Jumeirah Group Yönetim Kurulu Başkanı Gerald Lawless, dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birinde, kentin kültürel merkezinde bulunan, beş yıldızlı otel standartlarında sunduğu lüks hizmeti ile Pera Palace Hotel'in Jumeirah için mükemmel bir seçim olduğunu söyledi. Pera Palace Hotel'in dünya otelcilik tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Gerald Lawles; “Pera Palace Hotel, hem şehrin tarihini günümüze taşıyor, hem de Türkiye'de ve dünyada milyonlarca kişi tarafından sevilen oyuncu, tiyatrocu ve yazarlarla derin bağı olan bir mekân. Bu özellik Pera Palace Hotel'i hem bizim, hem de misafirlerimiz nezdinde çok özel kılıyor. Öte yandan Pera Palace Hotel, misafirlerimizin Jumeirah otelinden beklediği en üst düzey hizmeti sunacaktır. Bu hizmetleri verirken de Jumeirah Group olarak tüm otellerimizde var olmasını istediğimiz özgünlük, zarafet ve içinde var olduğu kültürle gerçek bir bağa da sahip olacaktır” dedi.

Pera Palace Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer,bu yıl 120'inci yılı kutlanan İstanbul'un en değerli kültür miraslarından olan Pera Palace Hotel'in üst kullanım haklarının Demsa Group'a, işletmesinin ise Jumeirah Group'a devredilmesiyle birlikte Pera Palace Hotel'de yeni bir dönemin başladığını vurguladı. Pera Palace Hotel'in 1.5 yıl önce uzun ve titiz bir restorasyondan geçtiğini hatırlatan Kartal, “Türkiye için önemli bir turizm değeri olan Pera Palace Hotel, Türkiye ve dünya turizmine yeniden kazandırıldı. Otelin üst kullanım hakları 1 Aralık 2011'de Demsa Group'a devredildi. Eminiz ki, grubun gerek lifestyle alanındaki tecrübeleri, gerekse turizm sektörüne olan inancından kaynaklanan vizyonundan yararlanarak bundan sonra yoluna daha da güçlü devam edecektir. Pera Palace Hotel'in Demsa Group'a devredilmesinin yanı sıra bugün sizlerle çok heyecan verici bir gelişmeyi daha paylaşıyoruz: Dünyanın en lüks otel yönetim gurubu olan Jumeirah Group, bugünden itibaren değerli otelimizin işletmesini devralacaktır. Tüm bu önemli oluşumlar, yalnızca Pera Palace Hotel'e artı değer katmakla kalmayacak; Türk turizmi için de önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Tourismtoday.net

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demsa, Pera Palace için Jumeirah ile anlaştı
  • 19.03.2012 19:40

Demsa, Pera Palace için Jumeirah ile anlaştı

Türkiye’ye getirdiği dünyaca ünlü markalardan sonra turizm yatırımlarına hız ver ...

Pera Palas'ı El Maktum işletecek
  • 29.12.2011 09:09

Pera Palas'ı El Maktum işletecek

Ortadoğu'nun en büyük turizm şirketi Jumeriah, Türkiye'ye girdi. Dubaili şirketi ...

Demet Sabancı, Pera Palas'ı aldı
  • 22.11.2011 12:19

Demet Sabancı, Pera Palas'ı aldı

Tepebaşı'ndaki Pera Palas Oteli, yeniden el değiştiriyor. Tarihi oteli Demsa'nın ...