maritbet girişmaritbet
Değişim ve dönüşüm hızla yayılıyor…

Değişim ve dönüşüm hızla yayılıyor…

Bu yıl da inşaat sektörü hedeflerini birer ikişer yakalayacak gibi görünüyor

Türkiye'nin geleceğini projelendiren mühendislerin –ki bunun en başında Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bey geliyor- toplum mühendisliği dışındaki alanlarda, inşaat sektörünü en ön sıralara yerleştirmekle çok önemli, stratejik ve doğru bir planlama yaptıklarını bugünden görüyoruz.

İnşaat sektörü de alt yapı ve taahhüt işlerinin dışında, son derece elzem bir konu olan fiziksel mekanların değiştirilmesi, dönüştürülmesi insanca yaşanacak modern yapılara kavuşabilmenin mümkün olduğu gerçeğini gördü. Bu bakış açısının değiştirilmesi, yaklaşık 264 yan sanayi ve ticaret alanını kapsayan muhteşem bir iş hacmini ortaya çıkardı. Bugün gelinen noktada, ekonomimiz içerisinde inşaatın payı, yüzde 25'lere kadar tırmanıyor.

Ekonomiyi canlı tutabilmek için, piyasaların “yok abi nerde eski işler? Siftah yapmıyoruz ki!” şikayetlerinin önünü alabilmek için, ya para basacaksınız enflasyona katlanacaksınız, vatandaştan haksız vergi alacaksınız... Ya da yeni yeni iş alanları üreteceksiniz. İnşaat ve özellikle de konut sektörü bu anlamda çok başarılı bir uygulama olmuştur, hükümetin hakkını teslim edelim.

Bu karar öylesine etkili bir karar olmuştur ki; bizler yeni konut talebinin büyük şehirlerle sınırlı kalacağını varsayarak öncelikle İstanbul'a odaklanmıştık. Oysa İstanbul'da başlayan değişim ve dönüşüm hareketi, tüm ülkeyi baştan başa sarmış durumda.

Gün geçmiyor ki diğer illerimizden yeni yatırım haberleri gelmesin.

  • Ankara'da Nevbahar Konutları, Park Vadi Evleri... İzmir'de Mavişehir projeleri, Bursa, Gaziantep derken bir bakıyorsunuz Elazığ'da “Şehraziz Evleri”, Diyarbakır'da “Kırklardağı Konakları”, Kayseri'de “Forum Residence”, Kınaş “Vizyon 2023” projeleri muhteşem işler başarıyorlar. Aynı gelişmeleri Hatay'da, Samsun'da, Erzurum'da, Çorlu'da, Silivri'de, Gebze'de, İzmit'te de izliyoruz.

Yeri gelmişken İstanbul'da hafta içinde muhteşem bir basın lansmanı yapan The İstanbul projesine de hayırlı olsun diyoruz. Bu projenin yatırımcısı YDA Group, aslen bir Ankara firması olmakla birlikte İstanbul'u inşa etmeye başlaması büyük bir başarı ve cesaret örneğidir. Sayın Hüseyin Arslan, Cüneyt Arslan ile Kuruluş İnşaat yönetimini İbrahim Çağlar, Adnan Ulubaş ve tüm çalışma arkadaşlarını kutlamak gerekiyor.

Bütün bu başarılarda önemli bir payı da Reklam Ajansları'na vermek gerekiyor. Bazı “Kendini bilmez, kıskanç, ciğere ulaşamayan kediler misali...” her ne kadar Reklam Ajansları'nın başarılarının üstünü örtemeye çalışsalar da, ülkemizin başarılı reklamcıları sektörün gelişimine büyük katkı sağlıyorlar. İletişim dilini kurguluyorlar, hedef kitlenin dikkatini çekiyorlar, projelerin olabilecek en estetik biçimde pazarlamasına katkı sağlıyorlar. Bu doğrultuda kitle ikna oluyor ve projeden, maketten satın alma kararı veriyor.

Bu yıl da inşaat sektörü hedeflerini birer ikişer yakalayacak gibi görünüyor. Bizler de, reklamcılar da, sektör temsilcileri de gereken cevabı adabıyla çok güzel veriyor. “Oğlan bizim kız bizim... Çatlasın kaynanası...” Anlayana sivrisinek saz...

 

Sağlıkla kalın…

Necmi Çiçekçi

  • Etiketler:

Yorum Yaz